ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:216/672)

Leśny mech 197

pozostałe składniki, czyli przesianą mąkę, olej, proszek do pieczenia oraz ekstrakt w wanilii. Gdy składniki zostaną połączone dodajemy zblendowany szpinak. Wykładamy ciasto do foremki do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Kolejnym krokiem będzie przygotowanie galaretki. Jedną galaretkę zalewamy wrzącą wodą okolo 450 ml. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy w zimnym miejscu do częściowego(...)stężenia. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika, zostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie możemy przygotować ptasie mleczko: ubijamy śmietankę, następnie dodajemy cukier. Gdy galaretka jest już prawie gotowa, dodajemy ją do ubitej śmietanki. Z wystygniętego ciasta odmierzamy 3 centymetry ciasta od góry i odcinamy równo nożem bądź nitką. Odciętą część ciasta kruszymy na maleńkie kawałki. Pozostały kawałek ciasta spowrotem umieszczamy

Serce zamknięte w formie pyszności
torcik z truskawkami 308

dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 25 cm lub nawet troszkę większej, gdyż ciasto po „złożeniu” wyszło wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na krem(...)stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno układamy część truskawek. Wykładamy krem jasny, następnie krem ciemny. Układamy pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretkę. Całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Ciasto podajemy schłodzone. Przechowujemy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Kruche straciatella z bakaliami 80

200ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru opakowanie 200ml jogurtu greckiego tabliczka czekolady deserowej galaretka truskawkowa +50ml wrzątku bakalie: pestki z dyni, pestki słonecznika, orzechy włoskie, płatki migdałowe i inne jak macie ochotę (laskowe, żurawina, daktyle, brazylijskie itp) po 2 łyżki stołowe Robimy! Zagniatamy ciasto z podanych składników i schładzamy(...)lodówce minimum pół godziny. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia i formujemy prostokąt Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok 25 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy i studzimy. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy Na ciasto wykładamy konfiturę z dzikiej róży Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Mieszamy z jogurtem greckim i rozpuszczoną galaretką. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Masa nam lekko stężeje

Latosiowydom
Ciasto trociniak 242

oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 15-20 minut w 180ºC (aż do zarumienienia ciasta). Upieczony biszkopt ostudzić. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Ostudzić. Do zimnego budyniu dodawać po łyżce miękkiego masła. Ucierać za pomocą miksera. Musi powstać jednolity krem. Na patelni rozpuścić masło(...)ostudzony biszkopt wylać 3/4 kremu budyniowego. Schłodzić. Następnie wylać lekko tężejącą galaretkę wymieszaną ze startymi jabłkami. Ponownie wstawić do lodówki i poczekać, aż warstwa stężeje. Na sam koniec rozsmarować pozostały krem budyniowy (dla ułatwienia można go lekko podgrzać) i całość posypać warstwą kokosową. Ciasto podawać po mocnym schłodzeniu

Ugotować
Ciasto z truskawkami na biszkopcie 583

biszkopt. Ostudzić. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody i pozostawić, aż zacznie lekko tężeć. W tym czasie przygotować truskawki - umyć i przekroić na pół. Poukładać na cieście. Następnie zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Przepis pochodzi z  tej  strony

Ewusiowe Smaki
galaretka z czerwonej porzeczki 178

uginają się od owoców, koniecznie je wykorzystajcie! Polecam galaretkę o wyraźnym, kwaskowatym smaku, która będzie świetnie komponować się nie tylko z mięsem czy serami ale także w ciastach i deserach. Taką galaretkę robi się dosłownie kwadrans, więc tym bardziej warto zaopatrzyć spiżarkę w kilka słoiczków.  Składniki na 6 średnich słoiczków: 2,5 kg czerwonej porzeczki  3 cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Łatwe ciasto na zimno z owocami 148

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 578

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było

Mała Cukierenka
Sernik straciatella z truskawkami na zimno 213

jeszcze smakiem początku lata i z przeznaczeniem na jakieś ciasto. M na szczęście zażyczył sobie sernik na zimno, więc nie musiałam długo myśleć, co upiec. Ten sernik nie różni się zbytnio od tych poprzednich na blogu - spód stanowi biszkopt, środkowa warstwa to ser oraz śmietanka a na wierzchu owoce zalane galaretką. Troszkę zmienione proporcje i dużo czekolady w środku sprawiły(...)sera twarogowego (u mnie z wiaderka) 5-6 łyżek cukru pudru (można dać więcej) 150 ml śmietany kremówki 5 łyżeczek żelatyny 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami wsypać cukier i ubijać, aż powstanie gładka i lśniąca masa. Wówczas dodać żółtka. Wymieszać

My simple kitchen
Ciasto Węgielek 148

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto węgielek to bardzo smaczny deser, idealny na każdą okazję. Ciasto składa się z ciemnego biszkopta z dodatkiem galaretki malinowej, puszystego kremu(...)budyniowego i ciemnych herbatników, które stanowią ciekawą dekorację ciasta, wyglądając jak węgiel. Stąd właśnie nazwa ciasta. Ciasto węgielek to wypiek, którego nie da się nie pokochać. Ciasto jest bardzo delikatne, lekki i smaczne, połączenie malin z masą budyniową to idealna kompozycja. Dodatek ciemnego biszkopta z pokruszonymi herbatnikami idealnie współgra z resztą. Ciasto węgielek to idealny wybór na różnego rodzaju okazje

Przepiski.pl
Galaretkowy sernik na zimno 77

okresie jesienno-zimowym zamieniam na owoce z syropu. Możemy użyć dowolnych naszych ulubionych smaków galaretek :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: biszkopty lub herbatniki na spód 1 kg sera sernikowego z wiaderka 5 galaretek u mnie dwie wiśniowe, dwie agrestowe i jedna pomarańczowa ulubione owoce na wierzch ciasta, u mnie brzoskwinie w syropie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dwie galaretki wiśniowe rozpuściłam

Blog kulinarny S9.PL
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 142

będą miękkie, około 10 minut.  Następnie gotuj bez przykrycia, aby odparować nadmiar powstałej wody, ok. 10 minut. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać całość.  W międzyczasie galaretkę rozpuść w 100 ml wody i wlej do masy owocowej. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, czyli momentu aż będzie widoczne rozpoczynanie się tężenie masy(...)blatem i wyłóż pozostałą część musu. Na wierzchu możesz dodać posiekane kawałki zciętego wierzchu.  Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin (ok. 2-3), aby galaretka całkowicie stężała.  Wartości odżywcze całego ciasta: energia: 1700 kcal białko: 32 g tłuszcz: 21 g węglowodany

Zdrowie na języku :P
Tarta z musem/ dżemem dyniowym 171

razu pomyślałam o tarcie z musem. Ma ona piękny pomarańczowy kolor. Sama dynia jest mdła, dlatego połączyłam ją z brzoskwinią, sokiem z cytryny oraz galaretką cytrynową.   Zrobiłam za dużo musu, dlatego oprócz ciasta mam jeszcze trzy słoiczki dżemu. Przepis dołączam do akcji: "dyniowe przysmaki" i "dynia" Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions(...)owoców. Dusić na wolnym ogniu, mieszając aby się nie przypaliło. Gdy owoce zaczną się rozpadać, zmiksować je. Następnie chwilę jeszcze gotować, dodać cukier do smaku, galaretki cytrynowe. Gotowy mus wylać na ostygnięty spód tarty, ciasto wstawić na min. 2 godz. do lodówki. Resztę gorącego dżemu/musu przełożyć do słoiczków, zakręcić i ustawić je do góry dnem. dżem Smacznego

Fabryka pomysłów
Tort malinowo-czekoladowy z galaretką 203

Zapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj

Ana Mari's world
KOSTKA JOGURTOWO-SEROWA Z GALARETKĄ 74363

To kolejny smak mojego dzieciństwa... Jogurtowo-serowa kostka z galaretkami!:) Moje Dzieci, gdy ujrzały ją po raz pierwszy, piszczały z zachwytu, a ja zapomniałam już, że

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania