ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:207/672)

Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 103

800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort piankowy, bez pieczenia 281

niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta.  2. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała.  Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa rozpuścić  jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki

KreatywnePiny
Ciasto Makowa Panienka 151

Ciasto makowa Panienka to przepyszne połączenie makowego biszkoptu z delikatną budyniową masą z dodatkiem galaretki. Polewa z białej czekolady sprawia że ciasto jest wyśmienite i nie wiadomo kiedy znika cała blacha:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 3/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml ) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zmielonego maku 1/2 szklanki oleju(...)Zagotowujemy i ściągamy z gazu. Do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy aż się w nim rozpuści, wyciągamy ostygnięty biszkopt z blaszki, przekrawamy go na pół i jedną połówkę ponownie umieszczamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia, gotową, gorącą masę budyniową rozprowadzamy po biszkopcie i przykrywamy drugą połówką ciasta, lekko dociskając. Ciasto wstawiamy do lodówki aż masa całkowicie stężeje

Blog kulinarny S9.PL
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 111

roli głównej 😍. Dziś na blogu pojawia się przepis na ucierane ciasto z czerwoną porzeczką z dodatkiem kakao. Ciasto bardzo wilgotne, a to za sprawą szklanki kefiru, który dodałam do ciasta. Robi się bajecznie prosto. Nie może się nie udać 😊.Do kawy wypitej w letnim plenerze będzie idealne ! Parę słów o czerwonej porzeczce  Dzięki bogatemu składowi chemicznemu owoce te posiadają(...)najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs

Kulinarne przygody Gatity
Sernik jak malina. Przepis również na Thermomix! 127

oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli(...)miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy 30 s/ / . Gotowym ciastem wykładamy okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy

MamaOskarka
Sernikobrownie z galaretką i truskawkami 522

Przepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce... Serniczek upiekłam na swoje urodziny. Goście byli zachwyceni jego smakiem i efektownym wyglądem. Każdy prosił o dokładkę i przepis na to pyszne ciacho. Nawet ja, która staram się ostatnio zrzucić kilka kilogramów nie oparłam się pokusie i zjadłam spory kawałek tego cuda. W końcu(...)misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 50 stopni i piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą

Smakołyki Asi
WALENTYNKOWE CIASTO (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 140

wersję keto. Jeśli lubicie tego typu proste desery to ogromną popularnością cieszą się też biało-czerwone serniczki w szklance . Składniki – walentynkowe ciasto (2 formy 25×30 cm): Składniki – pianka truskawkowa i serduszka: 3 galaretki truskawkowe bez cukru 800 ml wody 400 ml śmietany 30% opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Składniki – pianka mleczna(...)drugiej formy i odstawić do stężenia do lodówki na 60-90 minut minut ponieważ musi dobrze zastygnąć by można było wykrawać z niej serca. By przygotować walentynkowe ciasto, po całkowitym stężeniu z galaretki za pomocą foremek do ciastek czy pierniczków wyciąć serduszka (mogą być też inne kształty i wzorki w przypadku innych okazji np. gwiazdki, kwiatki, księżyce

Ola la LCHF
Domowe ptasie mleczko 394

Niezbyt słodkie ptasie mleczko z wierzchu jest polane bardzo przyjemną, rozpływającą się w ustach czekoladową polewą. Z przepisu wychodzi duża porcja bardzo podzielnego i smacznego ciasta. Ptasie mleczko wykonane jest ze śmietany i galaretki, której smak może być dowolny (u mnie była pomarańczowa). Takie ciasto na pewno sprawi przyjemność Waszym gościom i poproszą o dokładkę, a odwiedziny będą długo wspominać(...)wystudzić. Na czekoladowe ciasto wyłożyć masę z ptasiego mleczka, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Ciasto delikatnie polać wystudzoną polewą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 - 4 godziny. Ptasie mleczko: Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania należy uważać, aby nie przebić

Kuchcik gotuje
Miodownik z jabłkami i kremem budyniowym 59

współpraca       Miodowniki to ciasta, które kojarzą się ze świętami, ja jednak tak bardzo je lubię, że piekę je częściej. Uwielbiam gdy po domu roznosi przyjemny aromat miodowego ciasta. Tym razem dla przełamania smaku dodałam jabłka w galaretce, których kwasowość idealnie przełamuje słodycz ciasta.       Inspiracją do tego, na który dziś chciałam zaprosić było(...)margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, jeśli  z jakiegoś powodu klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę mąki, jeśli natomiast nie chce się zagnieść dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany. Gotowe ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23x35 cm) i pieczemy

Cynamonowe szczęście
Grysikowiec z truskawkami 65

także przygotować z samą galaretkę, ale proponuję jednak dodać ulubione owoce dla przełamania smaku. Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1 masło (200 g) 3/4 szklanki cukru ok 250 g herbatników (użyłam kakaowych ale zwykłe też będą super)  2 galaretki truskawkowe ok 500 g truskawek (mogą być mrożone) Zaczynam od rozpuszczenia galaretek w 3/4 litra wrzącej wody(...)herbatniki wykładamy połowę jeszcze ciepłej masy i przykrywamy warstwą herbatników.  Wykładamy pozostałą masę i wyrównujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ok 20 minutach układamy na cieście truskawki i zalewamy je ostudzoną galaretką. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego.  Ciasto takie jak to najlepiej przygotować w prostokątnej tortownicy, gdy zdejmiecie rant, po stężaniu będzie się łatwiej i bardziej elegancko

Cynamonowe szczęście
Ciasto z malinami 186

Ciasto na specjalną okazję np dzień matki lub po prostu do kawy Składniki 2 galaretki malinowe  1 szklanka malin  500 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru 1 opakowanie serka mascarpone  na spód  220 g heratników petit beurre czekoladowe  3 łyżki nutella  200 g masła  50 g mielonych orzechów laskowych Sposób przygotowania przepisu(...)dodać serek mascarpone  i połowę tężejącej galaretki.  Wyłożyć śmietanę na wcześniej przygotowaną blachę  a na górę rozdzielić kleksami odłożoną polewę,chwilę schłodzić . Potem na ciasto wyłożyć maliny ,zalać resztą galaretki i schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Konopne tarty pandy z kokosową galaretką (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 117

komentującym i tym, którzy czytają, inspirują się i trzymają za nas kciuki :) Niestety nie miałyśmy czasu na upieczenie tortu, jednak postanowiłyśmy uczcić ten dzień pandzimi słodkimi tartami. Ciasto jest kruche i orzechowe, galaretka jest kokosowa i delikatna a słodki krem między nimi idealnie dopełnia całość :) Składniki: Tarty konopne (2szt śr: 14cm) -70g masła orzechowego -1 łyżka lnu mielonego(...)jeszcze łyżkę ksylitolu). Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Formy na tarty wyłożone na dnie papierem do pieczenia wylepić ciastem i piec w 180’C ok 15 minut. GALARETKI KOKOSOWE Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku i pozostawić na 5 minut do napęcznienia agaru. Po tym czasie doprowadzić całość do wrzenia i gotować jeszcze

Candy Pandas
SERNIK ANANAS 164

Sernik ananas ,  jest to bardzo łatwe w wykonaniu ciasto , w kształcie torcika. Wykonany na spodzie ciasteczkowym, z masą serowo kokosową i galaretką, daje nam bardzo łagodny i delikatny smak.  Jak wykonać sernik ananas pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości.  SERNIK ANANAS  SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane

RITA food channel
Cytrynowe babeczki z galaretką 238

Cytrynowe babeczki z galaretką Kiedy byłam mała ulubionym ciastem na wszystkich rodzinnych przyjęciach był cytryniak mojej mamy. Próbowałam go piec wiele razy i niestety nigdy nie wyszedł nawet w połowie tak dobry jak ten, który pamiętam z domu. Może tak to już jest - niektóre ciasta udają się tylko mamom (albo ewentualnie babciom). Całe szczęście bywają przepisy, które udają się zawsze(...)kawałki. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajmy pokrojoną galaretkę, mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego

Ciastkozercy
Sernik na zimno 267

wykorzystać dowolne ciasteczka czy herbarniki, ja poszłam w klasykę i spód jest z biszkoptów. Sernik przygotowałam w tortownicy o średnicy 24 cm. Zdecydowałam się jeszcze na galaretkę, z dwóch powodów: dla moich dzieci ciasta mogło by nie być, ważne, że jest galaretka, a poza tym trzeba było przykryć to, że sernik jest krzywy (ciiiii… ;) ). Składniki: 1 kg sera

Ciastkozercy