jajka łyżeczka proszku do pieczenia Masła jabłkowa: 1,4 kg jabłek sok z 1/2 cytryny galaretka brzoskwiniowa Masa orzechowa: 250 g zmielonych orzechów włoskich 250 ml mleka 150 g cukru 250 g masła w temp pokojowej Polewa: czekolada gorzka 2 łyżki oleju Ciasto: wszystkie składniki zagnieść i wylepić spód foremki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki(...)zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i dusić do miękkości. Zestawić z ognia, wymieszać z suchą galaretką i odstawić do ostygnięcia. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia. Masa orzechowa: Mleko zagotować z cukrem, dodać zmielone orzechy, wymieszać. Ostudzić. Masło utrzeć na puch i nadal miksując dodawać orzechy. Masę wyłożyć
Smakołyki Asidziałce u mojej siostrzyczki, udało mi się dopaść późne malinki. Nazbierałam ich naprawdę sporo, więc powstał nie tylko pyszny jogurtowy koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Jeśli jeszcze u Was znajdą się jakieś malinki, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek(...)Galaretki zalewamy 3 szklankami gorącej wody, mieszamy do ich rozpuszczenia, odstawiamy, a gdy zaczną tężeć wylewamy je na placek (należy wyczuć ten konkretny moment galaretki, ponieważ gdy będzie ona za późno wylana na ciasto to będzie bardzo brzydko wyglądać, a znowu jeśli wylejemy ją za wcześnie to może nam się wchłonąć w ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki
kulinarne odsłony patiPóki jeszcze jest rabarbar koniecznie musicie zrobić to pyszne jogurtowe ciasto. Nie od dziś wiadomo, że do smakowitego duetu z rabarbarem jest też niezbędna nasza pyszna polska truskawka. Ciacho jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zawiera niewiele tłuszczu, jest wilgotne i puszyste. Po prostu słodkie lato na talerzu ! Za co kochamy truskawki Truskawki są pierwszymi owocami(...)National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy
Kulinarne przygody Gatity120g 60g masła 700g malin 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 4 łyżki żelatyny 1 galaretka malinowa 110g cukru 1. Herbatniki i masło wrzucić do malaksera i zmiksować do uzyskania masy konsystencji kruszonki do ciast. Ewentualnie można ręcznie pokruszyć ciastka i połączyć z roztopionym masłem. Masę przekładamy do tortownicy. Ciasteczka musimy mocno wcisnąć w foremkę(...)ubitą śmietanę. Zmiksować całość na wolnych obrotach. Jak ser już stężał na cieście wylewamy mus ,a na górę układamy maliny. Wsadzamy ponownie do lodówki 4. Gdy galaretka zacznie tężeć, powoli wylewamy ją na ciasto ,tak aby maliny zachowały swoje miejsce. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki ,aż stężeje galaretka.Sernik na zimno przechowuj w lodówce. Smacznego The post Warstwowy sernik malinowy appeared
zjem to blog kulinarnycukru pudru 6 łyżeczek żelatyny + 5 łyżek zimnej wody 400 ml śmietanki 30-36% (schłodzonej) kilkanaście truskawek (około 8 do masy + na wierzch ciasta) 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1 galaretka wiśniowa na 500 ml wody słomka ptysiowa Brześć – około pół opakowania *używam najczęściej Wieluń Mój Ulubiony Przygotowanie: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, zakładamy obręcz (boków(...)układamy plasterki truskawek. W między czasie przygotowujemy wiśniową galaretkę, studzimy ją. Najpierw wylewamy niedużą ilość galaretki (najlepiej łyżka po łyżce) na nasze plasterki truskawek, wkładamy ciasto do lodówki. Po jakimś czasie nalewamy resztę galaretki. Sernik najlepiej schładzać w lodówce przez całą noc. Smacznego
Słodkie okruszkikońcu mąkę i mąkę ziemniaczaną. Biszkopt pieczemy w temperaturze 170stopni do suchego patyczka. Studzimy i kroimy na 2 części. W górnym blacie ciasta wykrawamy np. kieliszkiem od szampana dziurki. MASY: -1 galaretka truskawkowa -1 galaretka agrestowa -800ml wody -1 śnieżkę dużą - 200ml mleka -borówki około 1 szklanka Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, każdą(...)agrestowej. Wylewamy na masę truskawkową, i przykrywamy spodem z dziurami. Do dziur dajemy po kilka borówek. Całość chowamy na chwilę do lodówki. Następnie gęstą galaretką truskawkową wypełniamy dziurki, i powstają nam biedronki :-) Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce. Jest bardzo pyszne, delikatne, lekkie, piankowe i proste
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCiasto makowa dama to pyszne przekładane ciasto składające się z biszkopta makowego oraz pyszne masy na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz galaretki. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie(...)Ciasto jest bardzo delikatne i lekkie. To smakowite ciasto kojarzy mi się ze świętami. Zazwyczaj szykuję je na Święta Bożego Narodzenia, a także na Wielkanoc. W ciągu roku również często pojawia się w naszym domu, ponieważ ciasto jest naprawdę łatwe i szybkie w przygotowaniu no i co najważniejsze świetnie smakuje. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Jeśli lubicie ciasta
Alle Dobre!National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy
Kulinarne przygody Gatityurlopie u rodziny, zostałam wykorzystana :) do upieczenia czegoś słodkiego:) Długo myślałam, co to by mogło być, aż trafiło na korę dębu. Dość pracochłonne ciasto, ale warto...polecam. Wszystkim bardzo smakowało, blaszka zniknęła, zanim galaretka całkowicie się ścięła:) Według niektórych, mimo dużej ilości zużytego cukru , ciasto wyszło niezbyt słodkie, z lekkim posmakiem bakalii, alkoholu i brzoskwini. Składniki: ciasto: 8 białek(...)drugim plackiem. Na drugi placek wykładamy ostatnią porcję kremu. Brzoskwinie kroimy w plastry i układamy na ostatniej warstwie kremu. Galaretkę przed wylaniem na owoce dobrze jest schłodzić w lodówce, musi być mocno zżelowana, aby nie uciekła nam z owoców. Ciasto najlepiej schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego
na moim stole...dziś świetną propozycję na ciasto o nazwie Gumiś, które jest bardzo smaczne i efektowne, a na dodatek bez pieczenia. Ten smakołyk zawsze się udaje no i jest bardzo uwielbiany przez dzieci. Sprawdzi się na każdym przyjęciu. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gumiś – składniki: Składniki na masę serową: 2 galaretki agrestowe 250 ml przegotowanej gorącej wody 1 kg twarogu(...)cukru pudru Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 250 ml przegotowanej gorącej wody 2 galaretki wiśniowe lub owoców leśnych Dodatkowo: około 24 szt. okrągłych biszkoptów ( 150 gram) 6oo ml gorącej przegotowanej wody 2 galaretki wiśniowe lub owoców leśnych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gumiś – sposób wykonania: Na dnie blaszki o wymiarach 23 x 33 cm wykładamy folię spożywczą
Olcia gotuje!oczyszczona 1 łyżeczka, dżem jabłkowo-śliwkowy 300 gram, śmietana zimna 30% 330 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, posypka czekoladowa - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, wlać mleko, olej i rózgą trzepaczką dokładnie roztrzepać. Marchew obraną w rozdrabniaczu dokładnie rozdrobnić, dodać do ciasta, z 2 łyżki zostawić do przystrojenia, wsypać mąkę, proszek do pieczenia z sodą(...)ół, ciasto piec około 45 - 55 minut do suchego patyczka, dobrze je wystudzić w formie, zimne przekroić na dwie części. Zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką mikserem, jedną część ciasta posmarować grubo dżemem, nakryć drugim ciastem lekko dociskając dwie części do siebie. Ciasto posmarować ubitą śmietaną, posypać posypką czekoladową, marchewką, schować do lodówki - ciasto ucierane marchewkowe jest bardzo łatwym
W Mojej Kuchni LubięRyż smażony z grzybami i papryką – prosty przepis na ryż Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami
Via Gustojednym jajku, miksując całość. Ważne, aby pomiędzy dodaniem kolejnego jajka ciasto dobrze wymieszać mikserem. Gotowe ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Ciasto wyciskaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc ptysie o szerokości 4 cm. Ciasto umieść na blasze w odległościach 5 cm, aby ciasto mogło swobodnie urosnąć. Ptysie piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym(...)Ryż smażony z grzybami i papryką – prosty przepis na ryż Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem
Via GustoRyż smażony z grzybami i papryką – prosty przepis na ryż Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe
Via Gustołyżka oleju 1 łyżeczka cukru szczypta soli Wszystkie składniki wymieszaj mikserem lub trzepaczką. Gotowe ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło. Po 20 minutach rozgrzej patelnię – jeśli używasz patelni z nieprzywierającą powłoką, nie musisz używać dodatkowego tłuszczu do smażenia naleśników. Na rozgrzaną patelnię wyłóż chochelkę ciasta, rozlewając je po patelni. Naleśniki smaż na rumiany kolor z dwóch stron. Z podanych(...)odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem
Via Gustoinne przepisy na sałatki – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem
Via GustoPyszne i lekkie ciasto z kolorowych galaretek ,na biszkopcie z bitą śmietaną.....idealne na ciepłe słoneczne dni, ale nie tylko. Sprawdzi się super na majówkę, komunię lub inne rodzinne uroczystości. pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Polecam
Swojskie jedzonkoDobry biszkopt to podstawa każdego ciasta. Najczęściej piecze się biszkopt jasny, kakaowy lub orzechowy. W dzisiejszym wpisie mam dla was mój sprawdzony przepis na biszkopt jasny na blaszkę 24×24. Biszkopt ten znajdzie swoje zastosowanie do ciast z kremem, galaretką, dżemem czy bitą śmietaną. BISZKOPT UNIWERSALNY – PRZEPIS Składniki mąka – 160 g jajka – 5 sztuk (rozmiar
Alle Dobre!SKŁADANIE CIASTA I DEKORACJA : Na pierwszy blat ciasta nakładamy krem robiąc rozetki. Krem nakładamy przy brzegach ciasta, a w środku tylko sporadycznie ( patrz. video ). Przykrywamy drugim blatem ciasta i nakładamy krem tym samym sposobem co wcześniej. Przykrywamy trzecim blatem i nakładamy krem robiąc róże. Dekorujemy kolorowymi jajeczkami czekoladowymi. (dekorację najlepiej robić przed podaniem ciasta na stół, bo ten krem lekko(...)rozpuszcza masę cukrową jajeczek) Po więcej wielkanocnych inspiracji zapraszam do zakładki WIELKANOC babka ze szpinakiem i kremem pomarańczowym Jeśli zrobisz ten przepis wiosenne ciasto szpinakowe z galaretką , udostępnij mi zdjęcia na Instagramie , Faceboku , lub Pintereście . Oznacz tagiem #ritacreative, a wyróżnię Cię w mojej relacji na Instagramie. babka szpinakowa w przekroju babka ze szpinakiem
RITA food channelPyszne,kolorowe ciasto -deser z galaretek i pianki z mleka. Jest troszkę czasochłonne,ponieważ każda warstwa przed wylaniem następnej musi zastygnąć,a na to potrzeba ok.30 minut. Do rozpuszczenia galaretek używamy tylko szklanki wody aby szybciej stężała. Deser zachwyca wyglądem i smakiem. Oczarowane będą nie tylko dzieci :-) Przepis na małą blaszkę. Składniki: 5 różnych galaretek-u mnie truskawkowa,pomarańczowa,agrestowa
Przepisy mojej mamyCzereśniowa galaretka z nutą cynamonu i delikatną masą śmietankową tworzą naprawdę zgrany duet. Do tego biszkopt nasączony wiśni ówką-idealne połączenie. Deser tylko dla
Przepisy mojej mamynatomiast występujące w bananie bakterie prebiotyczne są bardzo dobrą pożywką dla mikroflory jelit. W rezultacie osoby, które systematycznie spożywają te owoce znacznie rzadziej, doświadczają zaburzeń nastroju. Zobacz: Bananowiec ciasto bananowe z galaretką 5. Kawa Jest to najpopularniejszy napój na świecie, polepszający samopoczucie. Kawa zapobiega odczuwaniu znużenia, zmęczenia, poza tym zwiększa skupienie i czujność organizmu. To jednak nie wszystko. Wpływa
ProstePesto.plserową. Na samą górę wykładamy maliny i zalewamy tortengussem. (tortenguss rozpuszczamy w wodzie z cukrem i chwilę gotujemy, jeszcze ciepłym polewamy maliny) Smacznego p.s.Tortenguss to niemiecka glazura do ciast coś pomiędzy galaretką a gęstym kisielem, jeżeli nie mamy tortengussa można zastąpić go galaretką malinową.Ja jednak wolę tortenguss, bo jest lżejszy od galaretki i ścina się błyskawicznie
Krylowa Kuchnianektaru porzeczkowego. Nektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce. Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego
Moniki SmakołykiSernik coca cola , to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną galaretką rubinową o smaku coca coli . Sernik jest bardzo pyszny, wilgotny i zrobiony jest na kształt torcika z dekoracją żelkową. Jak wykonać ten przepis pokazane jest w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. Kliknij TUTAJ SERNIK(...)Blat biszkoptu układamy w tortownicy. Ponczem nasączamy biszkopt, kładziemy cienką warstwę dżemu, 1/3 masy serowej, ostudzoną i tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki żeby galaretka dobrze stężała. 5.) Następnie wyciągamy ciasto z tortownicy, na górę wykładamy pare łyżek masy serowej. Resztą masy smarujemy boki ciasta. Wyrównujemy. 6.) Drugi pokruszony blat biszkoptu przyklejamy do masy serowej boków ciasta. 7.) Ciasto
RITA food channelCiasto dorwane gdzieś z gazetki, oczywiście zmodyfikowane na moje własne potrzeby i smaki i oto mamy fajne, tanie na małą blaszkę ciasto grysikowe z galaretką i owocami. Składniki: 850 ml mleka 180 g cukru pudru 8 łyżek kaszy manny 200 g miękkiego masła paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 800 ml wody
W Moim Magicznym DomuSernik z dużą ilością mango, które dodałam do ciasta, i zrobiłam galaretkę. Ozdobiłam różą z tego owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego
wesoła kuchnialodówki. Jak widać na zdjęciu u mnie warstwy spodu i masy czekoladowej wyszły dość cienkie (niestety użyłam tortownicy o trochę większej średnicy), więc owoce rozłożyłam na schłodzonym cieście, zalałam je galaretką, a na wierzchu rozsmarowałam bitą śmietanę
blog.moje-pasje.infoostatnie owoce kupić. Niestety nie są tak dorodne jak w środku sezonu , ale są. Moim zdaniem truskawka to wdzięczny owoc o sporych możliwościach. Poczynając od koktajli przez pierogi , ciasta , dżemy na galaretkach kończąc. Możliwości jest wiele. Miałam zamiar zamieścić przepis na pierogi , niestety nim wróciłam z aparatem moje wnuczki wylizały talerz. Pozostało umyć go i pomyśleć o czymś innym
Eli GotowanieNational Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy
Kulinarne przygody GatityDelikatnie podgrzać żelatynę aż się rozpuści - nie gotować bo straci właściwości zelujące- Dodać żelatynę do ciepłego sosu jeżynowego i dokładnie wymieszać. Odstawić do lekkiego zgęstnienia. Gęstniejącą galaretkę przelać na ciasto, wyrównać, ozdobić jeżynami. Schłodzić. Smacznego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNa galaretki z serkami chyba się skusi każde dziecko, dorosły pewnie też:) Proste w wykonaniu lecz nieco czasochłonne, jak to z galaretkami bywa. Składniki
Cukiernia PychotkiBajaderki to jedne z moich ulubionych ciastek. Są świetnym sposobem na pozbycie się ciasta, które zostało po świętach czy imprezie. Możemy wrzucić do nich wszystkie ciasteczka, ciasta, babki (byleby bez owoców, kremów, galaretek itp.), czyli tzw. czerstwe suche ciasto. Ja wykorzystałam dość duży nadmiar ciasta, które zostało mi po wyrównaniu murzynka pod ostatni tort mleczny. Do tego sporo bakalii
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiekarnika. Żurawinę smażę z dodatkiem cukru przez kilka minut. Galaretkę rozpuszczam w 200 ml gorącej wody. Odstawiam na kilkanaście minut, następnie mieszam z żurawiną. Na ostudzony sernik nakładam galaretkę i całe ciasto umieszczam w lodówce na kilka godzin. Tuż przed podaniem dekoruję perełkami o smaku mango, jednak nie jest to konieczne. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaczasem wiele się od niej nauczyłam, ale jakoś nie miałam jeszcze motywacji, żeby się od niej uczyć. Szczególnie, że z deserów jadło się u nas tylko galaretki i klasyczne ciasta, takie jak szarlotka, makowiec czy pleśniak. Przyszedł jednak rok 1997, kiedy to upiekłam swój pierwszy biszkopt ( o którym innym razem, zapewne już w nowym roku), z przepisu który dostałam
Przepysznik - BLW i nie tylkoblaszki ( 24x36cm) i piec około 40 minut w 180 stopniach. Masa serowa: galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę. Na wystudzone ciasto makowe wyłożyć 1/3 tężejącej masy serowej, na niej ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie i zalać pozostałym serem. Na wierzch wyłożyć przekrojone na pół winogrona. Wstawić
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamoczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch ponownie biszkopty moczone w galaretce,na to druga masa. całość zalać pozostałą galaretką i schłodzić. Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce. Im bardziej schłodzone, tym bardziej smakuje jak lody
Ciasteczkowy Potwórżelatynę i słodzik. Mieszamy z pozostałym mlekiem. I wstawiamy do lodówki. 4. Gdy galaretka jest już gotowa kroimy ją w kostki. Biszkopt mocno nasączamy mlekiem, alkoholem itp. Kostki galaretki układamy na cieście, a na koniec dodajemy tężejącą masę mlekową. I wstawiamy do lodówki
Zdrowie na języku :Pbitą śmietaną też już zrobił furorę … więc przyszła pora na coś innego!Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek!Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką!Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje i każdy weźmie dokładkę!SKŁADNIKI:BISZKOPT:jajka
Ostra na Słodko