ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:206/672)

PTASIE GNIAZDO wielkanocna babka szpinakowa 66

SKŁADANIE CIASTA I DEKORACJA : Na pierwszy blat ciasta nakładamy krem robiąc rozetki. Krem nakładamy przy brzegach ciasta, a w środku tylko sporadycznie ( patrz. video ). Przykrywamy drugim blatem ciasta i nakładamy krem tym samym sposobem co wcześniej. Przykrywamy trzecim blatem i nakładamy krem robiąc róże. Dekorujemy kolorowymi jajeczkami czekoladowymi. (dekorację najlepiej robić przed podaniem ciasta na stół, bo ten krem lekko(...)rozpuszcza masę cukrową jajeczek) Po więcej wielkanocnych inspiracji zapraszam do zakładki WIELKANOC babka ze szpinakiem i kremem pomarańczowym Jeśli zrobisz ten  przepis wiosenne ciasto szpinakowe z galaretką , udostępnij mi zdjęcia na  Instagramie ,  Faceboku ,  lub  Pintereście . Oznacz tagiem #ritacreative, a wyróżnię  Cię w mojej relacji na Instagramie. babka szpinakowa w przekroju babka ze szpinakiem

RITA food channel
Deser z galaretek 72

Pyszne,kolorowe ciasto -deser z galaretek i pianki z mleka. Jest troszkę czasochłonne,ponieważ każda warstwa przed wylaniem następnej musi zastygnąć,a na to potrzeba ok.30 minut. Do rozpuszczenia galaretek używamy tylko szklanki wody aby szybciej stężała. Deser zachwyca wyglądem i smakiem. Oczarowane będą nie tylko dzieci :-) Przepis na małą blaszkę. Składniki: 5 różnych galaretek-u mnie truskawkowa,pomarańczowa,agrestowa

Przepisy mojej mamy
Deser z czereśniami,bitą śmietaną i wiśniówką 72

Czereśniowa galaretka z nutą cynamonu i delikatną masą śmietankową tworzą naprawdę zgrany duet. Do tego biszkopt nasączony wiśni ówką-idealne połączenie.   Deser tylko dla

Przepisy mojej mamy
Dziewięć potraw, polepszających samopoczucie 79

natomiast występujące w bananie bakterie prebiotyczne są bardzo dobrą pożywką dla mikroflory jelit. W rezultacie osoby, które systematycznie spożywają te owoce znacznie rzadziej, doświadczają zaburzeń nastroju. Zobacz: Bananowiec ciasto bananowe z galaretką 5. Kawa Jest to najpopularniejszy napój na świecie, polepszający samopoczucie. Kawa zapobiega odczuwaniu znużenia, zmęczenia, poza tym zwiększa skupienie i czujność organizmu. To jednak nie wszystko. Wpływa

ProstePesto.pl
Sernik gotowany malinowo-kokosowy 70

serową. Na samą górę wykładamy maliny i zalewamy tortengussem. (tortenguss rozpuszczamy w wodzie z cukrem i chwilę gotujemy, jeszcze ciepłym polewamy maliny) Smacznego p.s.Tortenguss to niemiecka glazura do ciast coś pomiędzy galaretką a gęstym kisielem, jeżeli nie mamy tortengussa można zastąpić go galaretką malinową.Ja jednak wolę tortenguss, bo jest lżejszy od galaretki i ścina się błyskawicznie

Krylowa Kuchnia
Wybuchowa pana cotta jagodowo czekoladowa pod pianką z czarnej porzeczki 103

nektaru porzeczkowego. Nektar podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatyny (na 250 ml) płynu i pozostawiamy do schłodzenia. Nektar stopniowo ubijamy, a powstałą pianę przekładamy łyżką na wierzch przeźroczystej galaretki. Tak przygotowane ciasto na zimno zostawiamy na noc w lodowce.  Przed krojeniem zdejmujemy obręcz i delikatnie odlkejamy folię spożywczą. Smacznego

Moniki Smakołyki
SERNIK COCA COLA 130

Sernik coca cola , to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną galaretką rubinową o smaku coca coli .  Sernik jest bardzo pyszny, wilgotny  i zrobiony  jest   na kształt torcika z dekoracją żelkową. Jak wykonać ten przepis pokazane jest w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. Kliknij  TUTAJ SERNIK(...)Blat biszkoptu układamy w tortownicy.  Ponczem nasączamy biszkopt, kładziemy cienką warstwę dżemu, 1/3 masy serowej, ostudzoną i tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki żeby galaretka dobrze stężała. 5.) Następnie wyciągamy ciasto z tortownicy, na górę wykładamy pare łyżek masy serowej. Resztą masy smarujemy boki ciasta. Wyrównujemy. 6.) Drugi pokruszony blat biszkoptu przyklejamy do masy serowej boków ciasta. 7.) Ciasto

RITA food channel
Ciasto grysikowe z galaretką i owocami 237

Ciasto dorwane gdzieś z gazetki, oczywiście zmodyfikowane na moje własne potrzeby i smaki i oto mamy fajne, tanie na małą blaszkę ciasto grysikowe z galaretką i owocami. Składniki: 850 ml mleka 180 g cukru pudru 8 łyżek kaszy manny 200 g miękkiego masła paczka okrągłych biszkoptów  2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w 800 ml wody

W Moim Magicznym Domu
Sernik z mango 141

Sernik  z dużą ilością mango, które dodałam do ciasta, i zrobiłam galaretkę. Ozdobiłam różą z tego owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego

wesoła kuchnia
Czekoladowy torcik z owocami 105

lodówki. Jak widać na zdjęciu u mnie warstwy spodu i masy czekoladowej wyszły dość cienkie (niestety użyłam tortownicy o trochę większej średnicy), więc owoce rozłożyłam na schłodzonym cieście, zalałam je galaretką, a na wierzchu rozsmarowałam bitą śmietanę

blog.moje-pasje.info
Koktajl truskawkowy 170

ostatnie owoce kupić. Niestety nie są tak dorodne jak w środku sezonu , ale są. Moim zdaniem truskawka to wdzięczny owoc o sporych możliwościach. Poczynając od koktajli przez pierogi , ciasta , dżemy na galaretkach kończąc. Możliwości jest wiele.  Miałam zamiar zamieścić przepis na pierogi , niestety nim wróciłam z aparatem moje wnuczki wylizały talerz. Pozostało umyć go i pomyśleć o czymś innym

Eli Gotowanie
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 143

National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z jeżynową galaretką. 198

Delikatnie podgrzać żelatynę aż się rozpuści - nie gotować bo straci właściwości zelujące- Dodać żelatynę do ciepłego sosu jeżynowego i dokładnie wymieszać.  Odstawić do lekkiego zgęstnienia. Gęstniejącą galaretkę przelać na ciasto, wyrównać, ozdobić jeżynami. Schłodzić. Smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Galaretki z serkami 147

Na galaretki z serkami chyba się skusi każde dziecko, dorosły pewnie też:) Proste w wykonaniu lecz nieco czasochłonne, jak to z galaretkami bywa.     Składniki

Cukiernia Pychotki
bajaderki 189

Bajaderki to jedne z moich ulubionych ciastek. Są świetnym sposobem na pozbycie się ciasta, które zostało po świętach czy imprezie. Możemy wrzucić do nich wszystkie ciasteczka, ciasta, babki (byleby bez owoców, kremów, galaretek itp.), czyli tzw. czerstwe suche ciasto. Ja wykorzystałam dość duży nadmiar ciasta, które zostało mi po wyrównaniu murzynka pod ostatni tort mleczny.  Do tego sporo bakalii

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na spodzie piernikowym z galaretką żurawinową 117

piekarnika. Żurawinę smażę z dodatkiem cukru przez kilka minut. Galaretkę rozpuszczam w 200 ml gorącej wody. Odstawiam na kilkanaście minut, następnie mieszam z żurawiną. Na ostudzony sernik nakładam galaretkę i całe ciasto umieszczam w lodówce na kilka godzin. Tuż przed podaniem dekoruję perełkami o smaku mango, jednak nie jest to konieczne. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Świąteczne ciasteczka cz. II - Cynamonowe z rodzynkami 161

czasem wiele się od niej nauczyłam, ale jakoś nie miałam jeszcze motywacji, żeby się od niej uczyć. Szczególnie, że z deserów jadło się u nas tylko galaretki i klasyczne ciasta, takie jak szarlotka, makowiec czy pleśniak. Przyszedł jednak rok 1997, kiedy to upiekłam swój pierwszy biszkopt ( o którym innym razem, zapewne już w nowym roku), z przepisu który dostałam

Przepysznik - BLW i nie tylko
Duopak czyli seromakowiec z owcami 204

blaszki ( 24x36cm) i piec około 40 minut w 180 stopniach. Masa serowa: galaretki  rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę. Na wystudzone ciasto makowe wyłożyć 1/3 tężejącej masy serowej, na niej ułożyć pokrojone w plastry brzoskwinie i zalać pozostałym serem.  Na wierzch wyłożyć przekrojone na pół winogrona.  Wstawić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Lodowiec 161

moczyć w chłodnej galaretce i układać na spód blachy. Na biszkopty wyłożyć jedną masę, na wierzch ponownie biszkopty moczone w galaretce,na to druga masa. całość zalać pozostałą galaretką i schłodzić. Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce. Im bardziej schłodzone, tym bardziej smakuje jak lody

Ciasteczkowy Potwór
Galaretkowiec na biszkopcie :) 111

żelatynę i słodzik. Mieszamy z pozostałym mlekiem. I wstawiamy do lodówki. 4. Gdy galaretka jest już gotowa kroimy ją w kostki. Biszkopt mocno nasączamy mlekiem, alkoholem itp. Kostki galaretki układamy na cieście, a na koniec dodajemy tężejącą masę mlekową. I wstawiamy do lodówki

Zdrowie na języku :P
Ciasto budyniowe z truskawkami 323

bitą śmietaną też już zrobił furorę …  więc przyszła pora na coś innego!Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek!Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką!Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje i każdy weźmie dokładkę!SKŁADNIKI:BISZKOPT:jajka

Ostra na Słodko
Placek z jabłkami i budyniem 212

Przepis na to pyszne ciasto dostałam od koleżanki z pracy Doroty. I się nie zawiodłam, bo jest pyszne, a rodzina stwierdziła ze takie szarlotki mogą jeść

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MAJ 2014 101

wyglądał tak : 250 polubień na FB       131 obserwujących       43 posty    41 ,1397 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Truskawkowy śmietanowiec Arbuzowe galaretki dla dorosłych Ciasto Kubuś      Bardzo Wam dziękuję za ten kolejny miesiąc!  Bądźcie ze mną dalej

Magiczne Życie Marty
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 424

posmarować pozostałym kremem. Torcik wkładamy do lodówki, aby masa lekko stężała. Gdy masa lekko stwardnieje wylać tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.  26. Sernik chałwowy w glazurze Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 80 g margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka kakao 2 żółtka Masa serowa(...)smaku pomarańczowym 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 1200 ml gorącej wody na każdy smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak) Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowego 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia

Ciastka - domowe słodkości
Sernik na zimno - straciatella z truskawkami 337

biszkopty. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała na ok 30 min- 1h. Galaretki rozpuszczamy w połowie zalecanej ilości wody, gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na masę sernikową i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy ciasto truskawkami. Smacznego

DefinicjaSmaku
ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 172

gorącej wody aby się rozpuściła ) Do galaretki dodać rozpuszczoną żelatynę wymieszać SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem(...)serem. Masę odstawić aby zaczęła tężeć. Do sera dodać sok z borówek wraz z żelatyną ( jeżeli  borówki nie są słodkie dodać cukier według smaku  ) Masa cytrynowa Chłodna galaretkę wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i wlać do sera i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 15 minut. Zarówno masa cytrynowa jak i z borówek powinny konsystencję gęstej śmietany

RAROSSA
Ciasto Gargamel 64

Ciasto Gargamel to bardzo smaczne ciasto o dosyć nietypowej i śmiesznej nazwie. Wszystko dzięki ciemnym herbatnikom, które dekorują wierzch ciasta. Ciasto Gargamel składa się z ciemnego biszkopta przełożonego masą budyniową, galaretki z dodatkiem malin oraz pokruszonych herbatników kakaowych, które nadają mu chrupkości i ciekawego smaku. Ciasto jest delikatne, idealnie słodkie, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie sprawdzi się(...)nieco? Ciasto Gargamel z pewnością Wam posmakuje! PRZEPIS NA CIASTO GARGAMEL Składniki Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy bez cukru 500 ml mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Biszkopt 2/3 szklanki mąki 5 jaj 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Galaretka 350 g malin mrożonych

Alle Dobre!
Sernik na zimno z galaretką 311

Jest lekki i puszysty, konsystencją przypomina ptasie mleczko. Dodatek ubitej śmietanki sprawia, że sernik jest delikatny. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam twarożku z jogurtem przez co ciasto jest lekko kwaskowate. Sernik na zimno udekorowałam galaretką. Jak zwykle przyrządziłam galaretkę po domowemu. Szkoda psuć tak pyszny sernik sztuczną galaretką. To nic trudnego zrobić owocową galaretkę. Wystarczy porcja owoców i żelatyna. Sernik(...)godziny lub na noc. Pokrój sernik na kawałki. Sernik na zimno należy przechowywać w lodówce. Ciasto jest słodkie ale nie przesadnie. Kruchy spód do ciasta można upiec wcześniej. The post Sernik na zimno z galaretką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii 133

najzdrowsze są surowe, ale nie każdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs

Kulinarne przygody Gatity
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 161

Jesteście miłośnikami kawy? Zapraszam dziś na pyszne ciasto kawowe, które rozpływa się w ustach. Orzechowy biszkopt pokryty orzechową masą Russel i galaretką kawową tworzy pyszny duet. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki : Ciasto: 5 jajek 120 g cukru pudru 150 zmielonych orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki zmielonej kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka bułki(...)serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Odkładamy około 1/4 całej masy. Większą ilość kremu wykładamy na galaretkę. Resztę Masy przekładamy do rękawa cukierniczego i zdobimy wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem wierzch delikatnie oprószamy kawą. Smacznego

Podróż w kulinaria
Ciasto kokosowe z malinami 139

świetnie sprawdza się jako deser na przyjęcie niespodziewanych gości. W sezonie do ciasta najlepiej użyć świeżych malin, a poza nim mogą być mrożone. Do ciasta, które nie będzie zbyt długo przechowywane polewę można zrobić bez galaretki. Jeśli polewa będzie bez galaretki to maliny należy gotować do czasu, aż zaczną gęstnieć. Struktura upieczonego ciasta przypomina nieco babkę. Ilość porcji: 24 Czas(...)łyżki soku z cytryny Polewa z malin: 450 g mrożonych malin 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 galaretka malinowa Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto kokosowe z malinami? W oddzielnych miskach wymieszać suche i płynne składniki, a następnie połączyć razem i wymieszać. Po wymieszaniu odczekać około 10 minut

Kuchcik gotuje
Torcik z pianką bez pieczenia 214

tortownicy. Na wierzchu poukładać owoce, na owoce wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać(...)biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty. Następnie cały czas mieszając, wlewać powoli ostygniętą galaretkę. Tak przygotowaną piankę wyłożyć na biszkopty w blaszce i ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 10. Po wyjęciu z lodówki oddzielić nożem ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz

Mała Cukierenka
Prosta rolada z musem jabłkowym 126

śnieżycą. Skoro już prawdziwa wiosna nie ma jeszcze ochoty zawitać, to chociaż na talerzu będzie żółto i wiosennie :) Ciasto na dużą blachę Składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki musu jabłkowego 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa cukier puder woda sok z cytryny Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno(...)ciasto w rulon. Odstawić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Mus jabłkowy: 2 szklanki musu zagotować, aż masa będzie gorąca. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dokładnie mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do wychłodzenia. Ciasto odwinąć z ręcznika, nałożyć mus jabłkowy i ponownie zawinąć (już bez ręcznika). Roladę przełożyć na blaszkę i odstawić w chłodne miejsce, aby masa stężała

My simple kitchen
Truskawkowa fantazja. 208

zmiksowanych truskawek 2 galaretki truskawkowe      Truskawki zagotowujemy, wyłączamy grzanie, dodajemy suche galaretki i dokładnie mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Studzimy. WIERZCH CIASTA: 900 ml wrzącej wody 2 galaretki truskawki      We wrzątku rozpuszczamy galaretki i dokładnie mieszamy. Studzimy. Truskawki dzielimy na 4 części. KREM: 1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody(...)żelki truskawkowej. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, wkładamy drugą część biszkopta, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą (100 ml) i wykładamy resztę kremu. Na kremie rozlewamy resztę żelki i chłodzimy. Po około 20 minutach na żelkę wykładamy pokrojone truskawki i tężejącą galaretkę. Chłodzimy około 2 godziny. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Ciasto Delicja 99

Ciasto, które w smaku przypomina słynne ciastka "Delicja". Biszkopt nasączony Limocello, konfitura z pomarańczy, gęsta galaretka i lekko wytrawna polewa z czekolady. Przepyszne ciasto na weekend. Składniki (na tortownicę o średnicy 16cm): biszkopt z tego przepisu 2 galaretki pomarańczowe 3-4 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki Limoncello 50 gram mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 10 gram(...)Przygotowuję biszkopt i studzę. Galaretki rozpuszczam w 600 ml gorącej wody i odstawiam do wystygnięcia. Biszkopt nasączam Limoncello i pokrywam konfiturą. Kiedy galaretka będzie na tyle gęsta, że nie będzie się rozpływała na boki nakładam ją na ciasto. Całość umieszczam w lodówce na kilka godzin, najlepiej całą noc. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i masło. Dodaję mleko i kakao, dokładnie

Mango Papaja
Tort Wielkanocny Zajączek 317

Galaretkę zalewamy łyżką wrzącej wody. Mieszamy, aż będzie miała jak najmniej widocznych grudek żelatyny. Można do robić w kąpieli wodnej, będzie się łatwiej rozpuszczać. Galaretkę wlewamy do mąki i cukru, mieszamy i próbujemy zagnieść ciasto. Jeśli jest za rzadkie można dodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki z cukrem, jeśli nie chce się zagniatać mo ż na dodać odrobinę wody(...)stałej masy c uk rowej zagniatamy elementy na stopy zająca. Zieloną galaretkę przygotowujemy wedł ug przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.   Przełożenie ciasta: Ciasto I dzielimy na 3 części. Dolną część (największą) uk ł adamy na tacy, smarujemy ją marmolad ą a następni e masą z wafelkami. Na masie układamy delicje i przykrywamy je cienką warstwa masy wafelkow

Czerwona Porzeczka
Jogurtowe ptasie mleczko z truskawkami na kakaowym biszkopcie 279

gęsta wylać ją na spodnią część biszkoptu i przykryć drugim ciastem. Zostawić trochę na górę do posmarowania. Rozłożyć ponownie truskawki na górze. Ptasie mleczko thermomix dodać jogurt i truskawki, zmiksować 30 sek, obroty 3 gdyby było za słabo zmiksowane dodać czasu, ale truskawki nie mają być całkowicie zmiksowane dwie galaretki rozmieszać we wrzącej wodzie i zostawić do zgęstnienia(...)podczas mieszania wlewać gęstniejącą galaretkę odstawić żeby masa zaczęła gęstnieć gęstniejącą masę wylać na spód ciasta wyłożonymi truskawkami, zostawić trochę na górę przykryć drugą częścią ciasta i wylać pozostałą masę Trzecią galaretkę rozmieszać we wrzącej wodzie. Zostawić do momentu aż zacznie mocno gęstnieć. Gęstniejącą galaretkę wylać na truskawki i zostawić do całkowitego zgęstnienia. Smacznego

Kuchnia Pokoleń