prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam mąki Vivio, dostępnej tutaj 75 g masła lub oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera(...)oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy: 1 kg jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest
MamaOskarkadużą blachę 36x25 cm Brownie: 200 g masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady(...)koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną
Food Squarełatwe w przygotowaniu ciasto rozpływające się w ustach, doskonałe na zakończenie sezonu truskawkowego. Poza sezonem truskawki można zastąpić innymi owocami. SKŁADNIKI BISZKOPT: blaszka 38x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju KREM: 200 ml śmietany 36 %, 1 galaretka o smaku truskawkowym Polewa(...)pergaminem. Pieczemy ok. 12 minut. Po upieczemy ściągamy papier. Formę z zaokrąglonym dołem (na comber) wykładamy folią spożywczą. Z biszkoptu odcinamy 10-cm szerokości pasek. Resztę ciasta układamy w zaokrąglonej formie. KREM: galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Polewa czekoladowa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie ciasta
słodki bratekPodczas upałów miło jest zjeść coś, co cudownie schłodzi nasze rozgrzane ciało, a ten sernik z dodatkiem owoców pięknie temu daje radę. Artykuł Sernik na zimno
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 500 g serka mascarpone 330 g śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 1 cukier waniliowy 90 g okrągłych biszkoptów 1 dowolna galaretka
Qchnia po prostuPyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami i galaretką. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest naprawdę świetny! Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica 250 g śmietanki 30% lub 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 mała paczka (ok. Sernik na zimno z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikSzybki deser? no może nie taki szybki bo trzeba czekać na wychłodzenie ale jak już stężeje będzie pyszny i do tego bardzo efektowny. Delikatna śmietana z
Moje Małe Czarowaniewysokiego naczynia do truskawek dodać śmietanę, ostudzone galaretki z żelatyną i mikserem zmiksować tortownica 20 cm - dno i boki tortownicy wyłożyć wszystkimi biszkoptami i przelać masę śmietanową odstawić do lodówki aby masa stężała zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixem szprycką nałożyć śmietanę na wierzchu i na bokach ciasta kilka truskawek położyć na środku ciasta
W Mojej Kuchni Lubięzdjęciem pojawiły, były typu „Bajeczne ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! obłędny!!!, wręcz bajkowy”, przyjemnie czyta się takie komentarze! Tęczowy jogurtowiec z owocami jest tego warty, piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. A przepis na ten tęczowy jogurtowiec z owocami jest banalnie prosty. Do jego przygotowania wykorzystałam nową serię galaretek Winiary (4 szt) o pięknych tęczowych kolorach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki i słodki. Czyli najlepszy! Składniki : * opakowanie ciasta francuskiego * 2 łyżki cukru trzcinowego * 3 galaretki truskawkowe * 300g świeżych truskawek * 300g serka homogenizowanego Przygotowanie : Dwie galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wystudzić i zmiksować razem z serkiem. Można dosłodzić masę. Ciasto rozłożyć(...)stopniach. Ciasto wystudzić i pokroić na trzy paski. Truskawki pokroić w plastry, kilka odłożyć do dekoracji. Wyłożyć pierwszy blat ciasta, ułożyć truskawki i wylać 1/3 masy. I tak do końca składników. Na górę zrobiłam jeszcze galaretkę ze szklanki wrzątku i całość udekorowałam truskawkami
Magiczne Życie Martybędzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 4 łyżeczki żelatyny galaretka ( brzoskwiniowa , cytrynowa , pomarańczowa) Żelatynę rozpuśc w łyżkach(...)lodówki. Dno formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotowac w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy
Słodkości i nie tylkowkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie... Zapraszam na pyszny deser, który z pewnością ucieszy wielu smakoszy słodkości z galaretką i owocami. Tarta z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego (odmrożone do pieczenia) 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowe 600/700 ml wrzącej wody 900 ml mleka 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwidziałam na wielu blogach i bardzo mnie kusiło, ale zawsze zrobienie go odkładałam na później aż do wczoraj kiedy na opakowaniu galaretki zobaczyłam przepis na podobny sernik Przepis zmodyfikowałam do upodobań mojej rodzinki i powstało to pyszne cudo Ciasto Wenus bez pieczenia jest lekkim ciastem o niezbyt zbitej konsystencji, bardzo cytrynowe i mega smaczne, a całość dopełniają podsmażone wiórki kokosowe(...)wody 330 ml śmietanki 30% 2 lekko czubate łyżki cukru pudru 1 kg białego sera z wiaderka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch ciasta: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 4 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE: Galaretki i żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie i wystudzić. Ciasteczkowy spód - masło stopić i wystudzić. Herbatniki rozkruszyć na piasek przy
WSZYSTKO SMACZNEpieczenia i budyniami. Stopniowo dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach. 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Do tzw."suchego patyczka" studzimy. Masa: 1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku(...)studzimy. 2. W dużej misce ubijamy śmietankę 30%. Powinna być gęsta i puszysta, dodajemy serki, miksujemy do połączenia się składników. Na końcu wlewamy wystudzone galaretki, dokładnie miksujemy. 3. Masę wylewamy na ciasto (jeśli jest rzadka to wstawiamy na chwilkę do lodówki i wtedy wykładamy na ciasto). Ciasto wkładamy do lodówki. Polewa: 1. Żelatynę rozpuszczamy w podanej ilości wody
kruche babeczkiciastka i znów 2 część budyniu i ciastka kładziemy oraz wylewamy ostatnią część budyniu na to kładziemy owoce i zalewamy galaretką .Galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu,galaretkę musi być stężała.Ciasto przez noc musi poleżeć w lodówce i można kroić na 2 dzień
Moje Wyroby