ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:224/672)

Torcik czekoladowo pomarańczowy 143

połączeniu. Dziś mam dla Was pyszny, aromatyczny torcik, który przygotowywałam z myślą o urodzinach mojego taty. Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, jego podstawa to zbite mocno czekoladowe brownie z dodatkiem kwaśnej świeżej żurawiny, do czekoladowo-pomarańczowy krem i pomarańczowa galaretka – dla mnie bomba ;) Składniki na spód brownie: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka(...)wkładamy z powrotem do tortownicy. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Na ciasto nakładamy warstwę kremu i wyrównujemy szpatułką. Układamy cząstki pomarańczy i zalewamy przestudzoną galaretką (2 galaretki rozpuściłam w 750 ml wody). Ciasto odstawiamy do schłodzenia. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto z kaszy manny z musem truskawkowym i truskawkami. 253

ciasto jest fajną alternatywą dla serników na zimno, które w pewnym momencie się przejadają. Nie za słodkie, bardzo truskawkowe, mega sycące, idealne nawet na śniadanie, nie mówię już, że jako dodatek do  kawy na tarasie w upalny dzień .... Składniki: 2 opakowania herbatników np. petitków 1 litr mleka 200 g masła   3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)kaszę wylewamy na herbatniki i wyrównujemy. W jeszcze ciepłą kaszę trzeba powciskać truskawki które nam zostały, i zalewamy to przestudzonym musem truskawkowym. Kiedy wystygnie zalać tężejącą galaretką.  Smacznego :-). * ja robiłam to ciasto na gorąco, nie czekałam i truskawki co do jednej wypłynęły mi na wierzch galaretki

Malinowe Pocałunki
Beatka II 251

biszkopt z 5 jajek. Po wystudzeniu wyciąć otwory szklanką. Do przełożenia ciasta: 2 słoiki dżemu (używam brzoskwiniowy, lub wiśniowy), 1 puszka brzoskwiń, 2 opakowania galaretki (przygotować wg. przepisu na opakowaniu), dowolny krem budyniowy. Przełożenie ciasta: Upieczony piernik podzielić na dwie części. Na jednej rozsmarować dżem, wyłożyć trochę mniej niż połowę kremu, na to biszkopt z wyciętymi otworami. Trzeba to robić(...)bardzo ostrożnie aby nie połamać ciasta.W otworach ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Malinowa chmurka 82

oraz cukry i całość siekamy, a następnie szybko zagnieść ciastoCiasto rozwałkować i wyłożyć nim dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do lodówki i chłodzić przez przynajmniej pół godziny. Można też chłodzić ciasto uformowane w kulę w woreczku foliowym. Jednak późniejsze wałkowanie ciasta nie jest wtedy wygodne . Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury(...)zacznie tężeć, więc należy ją wyłożyć na ciasto. Jeśli natomiast użyło się świeżych malin, należy odstawić garnek z galaretkę w chłodne miejsce lub wynieść  na  zacieniony balkon/taras i poczekać, aż galaretka zacznie tężeć. Gdy poziom zżelowania będzie odpowiedni, przełożyć galaretkę z malinami na kruchy spód i wyrównać powierzchnię. Do dużego i zimnego naczynia (najlepiej metalowego, ale może być

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto z czereśniami 139

Ciasto z czereśniami SKŁADNIKI: czereśnie- 1 kg cukier -250 g mąka -250g jajka -4 szt mąka ziemniaczana -1 łyżka proszek do pieczenia -1 łyżka galaretki wiśniowe -2 opak śmietana18%-0,5 l biszkopty okrągłe -0,5 paczki PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku, utrzeć. Mąki(...)drugą połową biszkoptu. Środek biszkopta wyłożyć biszkoptami. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 700 ml, gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Czereśnie umyć, osączyć, wydrylować. Blenderem zmiksować czereśnie, dodać galaretkę, zmiksować, wyłożyć na biszkopty. Ciasto odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
SZARLOTKA Z POWIDŁAMI I PIANKĄ 191

łyżka bułki tartej cukier waniliowy pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny pół opakowania galaretki (u mnie brzoskwiniowa) Budyniowa pianka 4 białka 4 łyżki cukru budyń waniliowy lub śmietankowy powidła śliwkowe WYKONANIE Formę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Składniki na ciasto wsypujemy do miski i wyrabiamy gładkie ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy(...)cukier,cynamon i skrapiamy sokiem z cytryny.Prażymy te jabłka ok.10-15 min.często mieszając bo mogą się przypalić :).Pod koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy aby się galaretka rozpuściła.Masę wykładamy na ciasto wyrównujemy i posypujemy bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy budyń i cukier i miksujemy na gładką masę.Pianę wykładamy na masę jabłkową  a na górę

Mała w garnku miesza
jabłecznik z amaretti 118

świętach czas na coś innego niż babki i serniki. Dlatego przybywam z nowym przepisem na jabłecznik. A raczej przekładaniec z jabłkami, bo to ciasto warstwowe. Bardzo lubimy jabłka w galaretce a teraz dodałam jeszcze do nich oryginalny smak ciasteczek amaretti i klasycznego murzynka. Wyszło nietuzinkowo, na pewno oryginalnie i bardzo smacznie. Spróbujcie, teraz amaretti można kupić w każdym spożywczaku. *foremka(...)Składniki: na ciasto murzynkowe: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek wody na masę jabłkową: 1 kg jabłek 2 galaretki agrestowe na masę amaretti: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
jabłecznik drożdżowy ze śmietaną 136

łyżki kwaśnej śmietany  2 szklanki ciepłego mleka (można dać trochę więcej jeśli będzie zbyt gęste ciasto) 40 g świeżych drożdży 100 g stopionego masła szczypta soli na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek łyżka cukru 1 opakowanie kisielu jabłkowego 1 opakowanie cytrynowej galaretki szczypta cynamonu Drożdże rozrobić z łyżką mąki, cukru i odrobiną mleka. Odstawić na chwilę. Kiedy zaczną(...)garnka, zalać połową szklanki wody, zasypać cukrem, cynamonem i dusić aż zmiękną. Kisiel rozrobić w odrobinie wody, wlać do jabłek i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i rozmieszać. Przestudzić.  Wyrośnięte ciasto podzielić na połowę. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, rozwałkować na dnie połowę ciasta. Wyłożyć masę jabłkową. Pozostałe ciasto także rozwałkować i położyć na wierzchu.  Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SŁODKI PRZEKŁADANIEC 95

margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego 500 ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 olejek spirytusowy waniliowy  Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Jajka z cukrem ubić na kogel mogel. Dodać przestudzoną margarynę, mleko(...)stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy waniliowy. Dobrze wymieszać. Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Przełożenie: Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Na wystudzone ciasto wyłożyć całą masę waniliową, wyrównać. Torcik wstawić do lodówki, aby masa stężała. Gdy masa lekko stwardnieje wylać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 8880

sami widzicie - wspaniały. Ciasto smakuje wyśmienicie, ładnie wygląda i dobrze się kroi. Sekretem jest, aby spędziło kilka godzin w lodówce, wówczas nabiera wszystkich poprzednio wymienionych cech. Gorąco polecam w sezonie truskawkowym. Blaszka 25x30 cm Składniki: Krem waniliowy: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g masła Masa truskawkowa: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 2-3 łyżki(...)dodawać po łyżce zimnego budyniu. Całość ucierać aż powstanie gładki krem. Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować ze sobą na gładkie puree. Następnie dodać cukier i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i mieszać aż do jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać na spodzie warstwę herbatników. Jeśli trzeba, niektóre dociąć aby cały spód

My simple kitchen
Ciasto mandarynkowe z dynią 189

Pyszne ciasto na jesienne wieczory Składniki ciasto - 3 szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 2/3 szklanki cukru - 5 żółtek - skórka starta z 1 cytryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie - 1,5 kg dyni - 2 budynie - 1 galaretka pomarańczowa - 1 szklanka cukru - 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego - sok z 1 cytryny piana - 5 białek - 1 szklanka cukru - 2 budynie waniliowe(...)cytryny  - W pół szklanki wody rozrobić  budyń wlać na dynię cały czas mieszać aż zgęstnieje i się zagotuje  - Na koniec wsypać galaretkę dobrze wymieszać 3.    - Połowę ciasta wyłożyć na posmarowaną blachę i wyłożoną papierem do pieczenia    - Na ciasto dać budyń z dyni 4. Piana    - Z białek ubić pianę dodać stopniowo cukier

W królestwie smaków Beaty
Torcik śliwkowo- migdałowy 148

Bajecznie kolorowy torcik śliwkowo- migdałowy na rozpoczęcie roku szkolnego i nie tylko. Imieniny, urodziny, pogaduchy z koleżankami lub rodzinne spotkanie. Już tak jest, że śliwki kojarzą

dolcevitainmykitchen
Kretowisko 96

kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe + 500 ml przegotowanej wody 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy około 6 dużych bananów blaszka o wym: 35/35 cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na gęsty biały krem. Następnie przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń i kakao, delikatnie mieszamy łopatką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury(...)ściągamy delikatnie papier.Papier wkładamy ponownie do blaszki.W koło biszkoptu zostawiamy 1 cm rant i z środka delikatnie wydrążamy ciasto spód ma mieć około 2 cm, resztę ciasta kruszymy tak jak w kopcu kreta. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsto, następnie dodajemy galaretkę jeszcze chwilę mieszając i posiekaną

Sama słodycz i szczypta chili
Poro - tort 195

owoce: jedna warstwa np jagody, zalać odpowiednią ilością galaretki, odstawić do stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu.   Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie wyjąć na paterę. Do naczynia przełożyć serek mascarpone, dodać 2 łyżki cukru pudru i lekko zmiksować

Mix smaku