ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:231/672)

Śmietanowiec z wiśnią w galaretce bez pieczenia 135

Proste i efektywne ciasto na zimno.  Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i wcale nie takie czasochłonne. Składników jest nie wiele i dostępne w każdym pierwszym lepszym sklepie.  Przygotowałam jednocześnie również wersję pomarańczową z brzoskwiniami, ale tym przepisem podzielę się następnym razem :) Przepis zobaczyłam na stronie(...)Składniki: herbatniki około 20 szt. (użyłam pełnoziarnistych) 800-1000 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)  400 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone  2 galaretki wiśniowe +250 ml wrzątku 2 galaretki przezroczyste (użyłam smak truskawka-wanilia) +300 ml wrzątku pół szklanki słodzika/cukru (ja pominęłam ze względu na cukier w galaretkach) pół szklanki wiórków kokosowych  Przygotowanie: Gotujemy

zdrowo i aktywnie
Śmietanowiec z wiśnią w galaretce bez pieczenia 174

Proste i efektywne ciasto na zimno.  Przy weekendzie mam dla Was przepis na deser cudeńko. Bardzo ładnie wygląda,a jego przygotowanie jest banalnie proste i wcale nie takie czasochłonne. Składników jest nie wiele i dostępne w każdym pierwszym lepszym sklepie.  Przygotowałam jednocześnie również wersję pomarańczową z brzoskwiniami, ale tym przepisem podzielę się następnym razem :) Przepis zobaczyłam na stronie(...)Składniki: herbatniki około 20 szt. (użyłam pełnoziarnistych) 800-1000 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)  400 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone  2 galaretki wiśniowe +250 ml wrzątku 2 galaretki przezroczyste (użyłam smak truskawka-wanilia) +300 ml wrzątku pół szklanki słodzika/cukru (ja pominęłam ze względu na cukier w galaretkach) pół szklanki wiórków kokosowych  Przygotowanie: Gotujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6907

Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)sokiem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem i poukładać truskawki. Blaszkę wstawić do lodówki. 8. Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 9. Lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta z lodówki i blaszkę znów wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. 10. Ciasto podawać pokrojone na prostokąty. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z musem jabłkowym 130

ciasto jest bardzo delikatne, wręcz orzeźwiające. Przepis z bloga Cukierenka Klementynki – bardzo udany. Początkowo myślałam, że jedynie mogłoby być nieco wyższe… ale jednak nie, tak jest bardzo dobrze (ewentualnie można przygotować je na mniejszej blaszce). Delikatny biszkopt, masa z serka homogenizowanego o smaku jabłka (u mnie z rodzynkami) oraz pyszny mus jabłkowy. Biszkopt: 3 duże jajka 4 łyżki(...)jabłkowym 3/4 szkl. schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki żelatyny Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 op. budyniu waniliowego 1 op. galaretki cytrynowej Całe jajka ubijamy wraz z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę (powinna znacznie zwiększyć swoją objętość). Wlewamy olej, miksujemy do połączenia. Dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Masę

Smaki Na Talerzu
Ciasto- biszkopt, bita śmietana i truskawki 343

Jest to ciasto, które robię co roku obowiązkowo... przepis nie jest skomplikowany, wystarczy tylko upiec biszkopt, ubić kremówkę z mascarpone, położyć truskawki i zalać galaretką :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 50 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. krem: 300 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 120 g mascarpone, galaretka(...)pianę. Dodajemy do niej pod koniec ubijania serek mascarpone. Przekładamy krem na biszkopt i schładzamy w lodówce. Na kremie układamy truskawki i wylewamy tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuściłam w 700 ml wody). Ciasto chłodzimy w lodówce całą noc. Ciasto podałam na Porcelana Bogucice

Aga w kuchni
Torcik truskawkowo-śmietankowy na spodzie z nutellą 6712

wersji malinowej, brzoskwiniowej,przyszła pora na wersję truskawkową.To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu,owoce można dowolnie zmieniać.Może tylko należy unikać tych,przy których galaretce ciężko stężeć ;)Tym razem ciasto ze specjalną dedykacją.Dla wszystkich Babć i Dziadków :)Pięknego święta!Czytaj więcej

bistro mama
Ciasto Owocowa Mgiełka 563

łyżka żelatyny, Dodatkowo: ½ słoika dżemu wiśniowego, 400g truskawek, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia oraz barwnik. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 35cm x 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę(...)obieram z szypułek. Winogrona obieram z kiści. Owoce przekrawam na pół i układam na masie śmietanowej. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretkę wylewam na owoce na cieście. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto „Składanka jagodowa” 102

kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 op. budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 3 żółtka 200 g masła Galaretka jagodowa: 450 g frużeliny jagodowej 2 op. galaretki o smaku owoców leśnych Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru, do smaku Dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady Jajka wraz(...)Mieszamy aż do połączenia. Jeszcze ciepłą masę budyniową wylewamy na jasny biszkopt, wyrównujemy. Przykrywamy biszkoptem kakaowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Zimną galaretkę łączymy z frużeliną jagodową (lub po prostu jagodami), odstawiamy do stężenia. Następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia

Smaki Na Talerzu
kruche ciasteczka z galaretka porzeczkową 155

pszennej 100 g cukru pudru 3 żółtka, ugotowane 100 g margaryny 100 g masła dodatkowo: galaretka porzeczkowa ( przepis tutaj ) lub marmolada cukier puder wykonanie: Make przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, ugotowane żółtka, masło oraz margarynę. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie rozwałkowujemy(...)Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przekładamy galaretką porzeczkową lub marmoladą. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem. (Z tej porcji ciasta wyszło mi ok. 25 szt. gotowych, przełożonych ciastek

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 94

dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. To wszystko razem mieszamy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Trzy galaretki rozpuszczamy w 1200 ml gorącej wody i odstawiamy. Dwie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem jak lubimy(...)dwie części. Jedną część z powrotem dajemy na blachę jako spód; na to dajemy piankę malinową i przykrywamy to drugą częścią ciasta. Lekko dociskamy. Na to układamy maliny i polewamy tężejącą galaretką. Najpierw dajemy trochę galaretki żeby nam się malinki nie porozpływały a po chwili resztę. Biszkopt z galaretką dajemy

cucinare
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 206

dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. To wszystko razem mieszamy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Trzy galaretki rozpuszczamy w 1200 ml gorącej wody i odstawiamy. Dwie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem jak lubimy(...)dwie części. Jedną część z powrotem dajemy na blachę jako spód; na to dajemy piankę malinową i przykrywamy to drugą częścią ciasta. Lekko dociskamy. Na to układamy maliny i polewamy tężejącą galaretką. Najpierw dajemy trochę galaretki żeby nam się malinki nie porozpływały a po chwili resztę. Biszkopt z galaretką dajemy

cucinare
Torcik " Niebieska laguna " 256

laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik na zimno z nektarynkami FIT 136

masa serowa stężeje, a galaretka wystygnie wylewamy ją na masę serową i wkładamy na chwilę do lodówki, by delikatnie stężała. Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy pokrojone owoce. Całość przekładamy do lodówki do czasu aż galaretka całkowicie stężeje. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z nektarynkami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Wafle z galaretką 161

Wafle z galaretką to prosty i zarazem bardzo smaczny pomysł na coś słodkiego. Dzięki swojej prostocie bardzo szybko się je robi i nadają się na każdą

Blog kulinarny S9.PL