ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:239/672)

Torcik truskawkowo-śmietankowy na spodzie z nutellą 6682

wersji malinowej, brzoskwiniowej,przyszła pora na wersję truskawkową.To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu,owoce można dowolnie zmieniać.Może tylko należy unikać tych,przy których galaretce ciężko stężeć ;)Tym razem ciasto ze specjalną dedykacją.Dla wszystkich Babć i Dziadków :)Pięknego święta!Czytaj więcej

bistro mama
Ciasto Owocowa Mgiełka 538

łyżka żelatyny, Dodatkowo: ½ słoika dżemu wiśniowego, 400g truskawek, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia oraz barwnik. Ciasto przelewam na blaszkę o wymiarach 35cm x 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę(...)obieram z szypułek. Winogrona obieram z kiści. Owoce przekrawam na pół i układam na masie śmietanowej. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretkę wylewam na owoce na cieście. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto „Składanka jagodowa” 71

kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 op. budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 3 żółtka 200 g masła Galaretka jagodowa: 450 g frużeliny jagodowej 2 op. galaretki o smaku owoców leśnych Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru, do smaku Dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady Jajka wraz(...)Mieszamy aż do połączenia. Jeszcze ciepłą masę budyniową wylewamy na jasny biszkopt, wyrównujemy. Przykrywamy biszkoptem kakaowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Zimną galaretkę łączymy z frużeliną jagodową (lub po prostu jagodami), odstawiamy do stężenia. Następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia

Smaki Na Talerzu
kruche ciasteczka z galaretka porzeczkową 130

pszennej 100 g cukru pudru 3 żółtka, ugotowane 100 g margaryny 100 g masła dodatkowo: galaretka porzeczkowa ( przepis tutaj ) lub marmolada cukier puder wykonanie: Make przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, ugotowane żółtka, masło oraz margarynę. Wszystko siekamy nożem a następnie wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie rozwałkowujemy(...)Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia i przekładamy galaretką porzeczkową lub marmoladą. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem. (Z tej porcji ciasta wyszło mi ok. 25 szt. gotowych, przełożonych ciastek

Domowy Smak Jedzenia
bursztynowa rabarbarotka 149

której wkrótce po upieczeniu pojawiają się malutkie, bursztynowe kropelki. Ponieważ rabarbar sam w sobie jest kwaśny i nie chciałam dodatkowo zakwaszać go galaretką cytrynową użyłam galaretki gruszkowej - nadała fajnego aromatu. składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 2 łyżki cukru 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie: pęczek rabarbaru 2 łyżki cukru galaretka cytrynowa beza: 4 białka

6niebo
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 65

dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. To wszystko razem mieszamy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Trzy galaretki rozpuszczamy w 1200 ml gorącej wody i odstawiamy. Dwie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem jak lubimy(...)dwie części. Jedną część z powrotem dajemy na blachę jako spód; na to dajemy piankę malinową i przykrywamy to drugą częścią ciasta. Lekko dociskamy. Na to układamy maliny i polewamy tężejącą galaretką. Najpierw dajemy trochę galaretki żeby nam się malinki nie porozpływały a po chwili resztę. Biszkopt z galaretką dajemy

cucinare
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 165

dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. To wszystko razem mieszamy i dajemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Trzy galaretki rozpuszczamy w 1200 ml gorącej wody i odstawiamy. Dwie galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem jak lubimy(...)dwie części. Jedną część z powrotem dajemy na blachę jako spód; na to dajemy piankę malinową i przykrywamy to drugą częścią ciasta. Lekko dociskamy. Na to układamy maliny i polewamy tężejącą galaretką. Najpierw dajemy trochę galaretki żeby nam się malinki nie porozpływały a po chwili resztę. Biszkopt z galaretką dajemy

cucinare
Torcik " Niebieska laguna " 230

laguna" Przekrajamy biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik na zimno z nektarynkami FIT 108

masa serowa stężeje, a galaretka wystygnie wylewamy ją na masę serową i wkładamy na chwilę do lodówki, by delikatnie stężała. Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy pokrojone owoce. Całość przekładamy do lodówki do czasu aż galaretka całkowicie stężeje. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z nektarynkami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Wafle z galaretką 137

Wafle z galaretką to prosty i zarazem bardzo smaczny pomysł na coś słodkiego. Dzięki swojej prostocie bardzo szybko się je robi i nadają się na każdą

Blog kulinarny S9.PL
Biszkopt z masą jabłkową 180

Jabłka, nie było chętnych do zjedzenia i trza  było coś z nich zrobić...poszperałam troszkę i wynalazłam tutaj  przepis na takie oto ciasto.Ciekawy pomysł

Moje domowe kucharzenie
Bananowce bez pieczenia i "Hanka" 231

Uwielbiam banany w połączeniu ze smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na zimno z mandarynkami + film 91

Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 700 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała, lekko tężejącą galaretką wlewamy na wierzch ciasta. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.   Artykuł Sernik na zimno z mandarynkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania