ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:241/672)

Sernik czekoladowy z musem malinowym (na zimno) 248

Uwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu

Ana Mari's world
Pawi ogon wg Siostry Anastazji 208

pszenną. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń studzimy, po czym ucieramy masło i dodajemy do niego stopniowo zimny budyń. DODATKOWO DO CIASTA POTRZEBUJEMY 2 ZIELONE GALARETKI - przygotować je wg przepisu na opakowaniu Przełożenie placka: Na upieczony kruchy placek wykładamy połowę przygotowanego kremu. Na kremie układamy 3 rolady. Pomiędzy rolady wlewamy tężejące galaretki. Po zastygnięciu

psgotujemy
łatwa, tania, smaczna deserowa czarna porzeczka na zimno... 256

Składniki: galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt gęsty 380 ml, cukier 4 łyżki, czarna porzeczka 2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, herbatniki 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowy pocałunek 375

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w 

Marta Gotuje
Tarta podwójnie czekoladowa z gruszkami zakrapianymi whiskey 195

Piec dodatkowo 15 minut. Upieczone ciasto wyjąć, wystudzić i wstawić na co najmniej 1h do lodówki. Gruszki pokroić po długości w niezbyt grube plasterki i ułożyć na cieście. Całość zalać tężejącą galaretką z syropu i żelatyny. Galaretka ma tylko delikatnie "skleić" gruszki, nie musi ich pokrywać w całości. Odstawić na godzinę do lodówki, podawać gdy galaretka całkowicie stężeje. Smacznego

DefinicjaSmaku
Tort jogurtowo - truskawkowy na zimno 235

"Ciasto na niedzielę" i nowe wydarzenie "Ciasto z truskawkami" [ klik ]. Wspólnie z innymi osobami pieczemy ciasta z truskawkami, obojetnie jakie czy to

Moje Małe Czarowanie
Liebster Blog 181

warzywa? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone ciasto,jakie? Biszkopt z galaretką na ZPT w szkole podstawowej. 8.W jakim programie kulinarnym byś wystąpiła? Cukiernicy na start lub amerykańskim Masterchef:) 9.Sałatki czy surówki? Sałtaki 10.Ulubiona zupa? Ogórkowa 11.Śniadanie

Wielki apetyt
Schab z dzika na jałowcu wędzony 114

płyn dokładnie odparuje. Mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron na rumiano. Pokroić w plastry. Podawać na gorąco posypany słonecznikiem. Ja podałam z puree ze skorzonery , galaretką z rokitnika i ciastem marchewkowym. zastawa

królestwo garów
Agrestowy śmietanowiec 228

Ostatki, znane też pod nazwą zapusty - słowo to oznacza ostatnie dni karnawału od tłustego czwartku kończące się zawsze we wtorek czyli dziś. W ostatki urządza się

Moje Małe Czarowanie
Biszkopt- ptasie mleczko, truskawki i galaretka. 775

Witam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić

Kuchnia Beaty
sernikowiec na zimno... 197

Składniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1

W Mojej Kuchni Lubię
waniliowo-cytrynowy sernik z dynią w galaretce... 196

Składniki: 4 sztuki jajka "L", 3/4 szklanki cukier cytrynowy Royal Brand, 1/4 szklanki cukier zwykły, 1 opakowanie cukier wanilinowy, 1 kg wiaderko ser na sernik, 1

W Mojej Kuchni Lubię
maślankowe galaretki z porzeczkami... 181

Składniki: biszkopty okrągłe 150 gram, maślanka zimna 1/2 litra, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, porzeczki 50 dag, bita śmietana

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt genueński 179

troszku roztopionego masła, powoli , aby nie uwolnić powietrza z masy.Przełoż maśę do tortownicy i piecz jak wyżej. Przed przekrojeniem biszkopta należy odczekać 24 godziny. Na skomponowanie ciasta, wystarczy 2 torebki galaretki truskawkowej wiśnie lub truskawki śmietana 30 % lub 36% Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, dobrze wymieszać, schłodzić. Ubić śmietanę na sztywno . Do śmietanki dolać płynną, lecz już schłodzoną

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić tort - przepis na prawdziwy biszkopt 247

można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu

prawdziwe jedzenie