ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:249/672)

jabłecznik pod bezową czapą 225

gałką lodów waniliowych. Pycha! *foremka 23*30 cm Składniki: na ciasto: 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% 125 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1 kg kwaśnych jabłek 1/2 szklanki  cukru 1 opakowanie galaretki pomarańczowej łyżka masła łyżeczka cynamonu na piankę: 6 białek 1 i 1/2 szklanki(...)nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozpuścić masło i wrzucić jabłka, zasypać cukrem. Dusić aż jabłka się rozpadną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut.  Białka ubić z solą i cukrem na sztywną pianę. Z piekarnika wyjąc ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Leśny Mech 142

cytryny 2 szklanki mąki pszennej 1op. budyniu waniliowego 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 1op. galaretki przezroczystej, lub cytrynowej 330ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1op. cukru waniliowego (16g) 250g serka mascarpone Przygotowanie: Ciasto: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Świeży, umyty szpinak, rozdrabniamy w wysokim naczyniu, za pomocą blendera. Mikserem ucieramy jajka z cukrami(...)piekarnika, pieczemy około godzinki. Ciasto studzimy. Po upieczeniu ciasto powinno mieć około 5cm wysokości, dzielimy je na 2 równe blaty ( każdy 2 centymetrowy ), a z pozostałego ciasta robimy zieloną posypkę na wierch. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzącej wody, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, a kiedy będzie

NiePieprz.pl
Babeczki z kremem budyniowym i borówkami 161

borówek,   1/2 budyniu waniliowego Dr. Oetker,   200 ml mleka,   2 łyżeczki cukru pudru,   2 żółtka,   100 g masła,   3 łyżeczki galaretki wiśniowej Dr. Oetker. Przygotowanie:   ciasto : Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy w foliowy woreczek i wkładamy  na 30 min do lodówki lub na 15-20 do zamrażarki(...)ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach.   krem : W 100 ml zimnego mleka rozprowadzamy budyń. Druga połowę mleka podgrzewamy i dolewamy mleko z budyniem. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia, cały czas mieszając. Żółtka ubijamy z cukrem i posiekanym masłem. Dodajemy budyń i miksujemy. Wkładamy po 2 łyżeczki kremu budyniowego do babeczek. Dekorujemy borówkami i polewamy tężejącą galaretką

Aga w kuchni
Kostka limonkowa 221

szybkie do przygotowania ciasto, mój ulubiony przepis gdy mam upiec coś na spotkanie przy kawie-puszysty biszkopt nasączony limonkowym ponczem, smaczny orzeźwiający krem i agrestowa galaretka która dopełnia całość. Rozpływa się w ustach! Składniki: Ciasto: 6 jaj 13 dag mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny(...)sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Poncz: 3/4 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1/2 limonki Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub kiwi 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki 50 g wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: CIASTO: Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodając pod koniec ubijania cukier puder i sok z cytryny. Dodać żółtka delikatnie zmiksować

Wanilia i Kardamon
Tarta rabarbarowo serowa 144

albo inny/ 1 galaretka truskawkowa 1/2 szklanki cukru Spód tarty: Mąkę przesiewam do miski, dodaję zimne i pokrojone masło, żółtka, puder, wodę i całość kroję nożem. Bardzo krótko zagniatam rękoma i wstawiam na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie rozwałkowuję na stolnicy. Robię to na papierze do pieczenia przez drugi arkusz papieru dzięki czemu ciasto nie klei się(...)garnka, wsypuję cukier, dodaję sok i gotuję aż będzie miękki. Na końcu dodaję galaretkę i mieszam aż się rozpuści. Odstawiam do wystudzenia i lekkiego stężenia. Galaretkę wykładam na masę serową. Resztę ciasta rozwałkowuje i robię kratkę. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i wstawiam blaszkę na 40 minut. Potem wyłączam piekarnik i zostawiam tartę do wystudzenia

wesoła kuchnia
PIANKOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 431

najbardziej wybredne podniebienia. Ja do tego sernika upiekłam na szybko mini biszkopciki orkiszowe, ale można wykorzystać również kupne. Najczęściej używam galaretek bez dodatku cukru, wówczas przygotowuję je wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu (zamiast cukru dodaję ksylitol, wówczas mam całe ciasto bez dodatku cukru). Ja przygotowałam swój sernik w tortownicy o śr.25cm. Inspiracją był ten przepis. Składniki masy serowej(...)każda - 450g sera, może być z wiaderka, (u mnie moje nowe odkrycie Wieluń, b.gęsty) - 2-3 łyżki pudru (gdy preferujemy bardziej słodkie ciasta, ja nie dodawałam) - biszkopty mini (można dać kupne) - kilka truskawek Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe lub 1 galaretka i 2 łyżeczki żelatyny (ja tak dałam) - odszypułkowane, umyte truskawki Galaretkę i żelatynę lub 2 galaretki zalać 500ml gorącej

Smaczne Zdrowe
Jesienna rolada orzechowa z marchewką i jabłkiem 177

razy więcej niż rzeczywiście wykorzystałam do ciasta. Resztę rozlałam więc do miseczek i dwie porcje zjadła córka. Nie mówiłam, co je, poza tym, że jest to galaretka. A potem odbierałam pustą miseczkę :) Ciasto zniknęło równie szybko. Zuzia też bardzo chętnie je jadła. Nie tylko ona. :) Nie dawałam zbyt wiele cukru, można dać go więcej i do biszkoptu, i do musu(...)dodać marchewkę. I to był strzał w dziesiątkę. Sprawdźcie sami! Przepis na polewę znalazłam tutaj i zrobiłam zgodnie z przepisem. Jest naprawdę prosta i pyszna. Zamiast polewać polewą ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Składniki na długą roladę ok 36 cm: Biszkopt czekoladowo-orzechowy (blacha 33 x 36 cm): 4 jajka średnie M w temp. pokojowej 100 g drobno zmielonych

Anioszek w kuchni
Ciasto tortowe z masą jajeczną 191

200g masła, 1,5 kieliszka spirytusu, Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich, galaretki w cukrze i czekoladowa posypka do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przestając ubijać dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wymiary 24cm x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia(...)biszkopt. Wykładam drugą porcję masy i układam biszkopt. Pozostałą masą smaruję i dekoruję wierzch oraz boki ciasta. 5. Orzechy włoskie siekam i obsypuję nimi boki ciasta. Wierzch ciasta dekoruję czekoladową posypką oraz galaretką w cukrze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cycek teściowej… 811

zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać.Wlać na formę do pieczenia.Piec w tem 180C ok. 40 minut. Po upieczeniu ciemny biszkopt przekrawamy na pół. Ciasto makowo – kokosowe ; 5 białek  ½ szkl cukru 10 dag kokosu     1 szk suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie;   Białka ubić na sztywną(...)minut. Odcedzić przez gęste sito.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać. Wierzch ; 1 duża paczka okrągłych biszkoptów  rodzynki  2 jasne galaretki Przełożenie placka ;   Ciemny biszkopt – masa – ciasto makowo - kokosowe – masa – ciemny biszkopt – masa – okrągły biszkopty – na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę – zalać galaretką , która zaczyna się lekko ścinać

Apetyczna babeczka
Biszkopt z cytrynową pianką i musem brzoskwiniowym 84

łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Cytrynowa pianka: 400 g jogurtu naturalnego 400 ml śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 1 i 3/4 szklanki wody Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g, po odsączeniu 480 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 szklanka wody Dodatkowo: 3 brzoskwinie do ozdoby Przygotowanie: Biszkopt: Boki tortownicy o średnicy(...)wyrównać lekko potrząsając blaszką. Wstawić do lodówki, aż pianka stężeje. Mus brzoskwiniowy: Galaretkę brzoskwiniową i żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Ostudzić. Brzoskwinie odsączyć i zmiksować na gładkie purée. Następnie wymieszać z galaretką i przelać na cytrynową piankę. Wstawić do lodówki, aż stężeje. Gotowe ciasto udekorować obranymi i pokrojonymi na plasterki brzoskwiniami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię

Oryginalny smak
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 131

wystudzić. Częściowo tężejące roztrzepać mikserem. Wymieszać z 450 ml ubitej śmietany. Dodać pokrojone truskawki. Część truskawek zostawić na wierzch ciasta. • Masę wylać na biszkopt. Przykryć drugim blatem i nasączyć sokiem z cytryny. • Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody(...)śmietany ubić, dodać tężejącą galaretkę i roztrzepać mikserem. Wylać na biszkopt. • Ozdobić pokrojonymi w plastry truskawkami. • Na wierzch wylać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 250 ml gorącej wody. • Wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin

To co kocham
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 168

galaretkę: 150 ml gorącej wody 2 łyżki proszku galaretki cytrynowej 3 nektarynki garść czereśni Dodatkowo: masło do wysmarowania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka kruszymy na drobny proszek, a następnie rozcieramy w palcach z miękkim masłem do konsystencji mokrego piasku. Formę do ciasta o średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę(...)najwyższych obrotach. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód i wkładamy do piekarnika na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i odstawiamy w formie do całkowitego ostygnięcia. 3. Dwie łyżki cytrynowej galaretki zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy na bok, a następnie do lodówki, aby zaczęła nam delikatnie tężeć. Owoce myjemy, osuszamy. Czereśnie drylujemy i przekrawamy na pół, nektarynki kroimy w cienkie

My Culinary Art
Galaretka "gellwe" - owoce leśne i malina 160

wlewać niebieską galaretkę. Wstawić do lodówki na 3 godziny do stężenia". Zrobiła tą galaretkę i muszę przyznać, że jest ona bardzo efektowna. Rewelacyjnie sprawdzi się do ciast, deserów. My zjedliśmy sobie sama galaretkę i była bardzo smaczna

Serce zamknięte w formie pyszności