ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:253/672)

SERNIK NA MCHU 218

połowy cytryny ZIELONE CIASTO: 4 całe jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 400 g mrożonego szpinaku cukier waniliowy lub aromat 2 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody JOGURTOWA MASA: jogurt grecki 400 g galaretka jagodowa (moja była na 1,5 szklanki wody(...)st.C. Po tym czasie sprawdzamy ciasto patyczkiem. Zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wyciągamy z blachy na deseczkę, żeby zielone ciasto było na spodzie. Lekko ścinamy boki ciasta i kruszymy, będzie do dekoracji. JOGURTOWA MASA: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, można podgrzać w mikrofali. Odstawiamy na bok lub studzimy wkładając do zimnej wody. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem, dolewamy zimną galaretkę

Pani na deser
Tort czekoladowy z wiśniami i polewą czekoladową 191

wymieszać szpatułką na jednolite ciasto (proszę za długo nie mieszać), patrz FILM . 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35-40 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Masa wiśniowa: 5. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać(...)blaszce. 7. Na biszkopt wylać tężejącą galaretkę, wyrównać, patrz FILM . Na wierzchu ułożyć drugi krążek biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Ciasto wstawić do lodówki na około 1-2 godziny, aby galaretka dobrze stężała. Krem: 8. Do rondelka wlać 350ml śmietanki, dodać cukier z wanilią, postawić na ogniu i zagotować. Obie czekolady połamać i przełożyć do miski

Mała Cukierenka
Cytrynowy sernik z galaretką mango 160

Delikatny i kremowy sernik z nutą cytrynową jest znakomitym pomysłem na świąteczne ciasto. Pieczony w kąpieli wodnej jest aksamitny i rozpływający się w ustach. Całość dopełnia pyszna galaretka z mango. Sernik nie jest przesłodzony. Sernik sposobem przygotowania przypomina znany sernik nowojorski. Spód: 1 opakowanie ciastek hit lub podobnych czekoladowych 75 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka(...)Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: Obrane mango blendujemy na gładki krem. Dolewamy wodę i zagotowujemy. Wsypujemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć możemy przelać ją na sernik. Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Bajaderki – pyszne kuleczki 228

udało. Składnikami bajaderek mogą być kawałki suchych ciast, zakalców, muffinek, drożdżówki, resztki ciastek i połamane herbatniki oraz dowolne mieszanki bakalii. Do przygotowania bajaderek nie używamy jedynie ciast z masami, owocami lub galaretką. Cały przepis jest naprawdę prosty. A efekt? No cóż… niby resztki, a jakże pyszne można z nich stworzyć bajaderki Spróbujcie. Dzisiejszy przepis na te pyszne kuleczki jest

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z gruszkami i jabłkami 177

rozlewał, ale i tak smakował świetnie. Składniki: ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki pszennej ½  szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 - 4 łyżki kakao nadzienie: 1 kg gruszek 1 kg jabłek 2 nektarynki sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki cytrynowej Wykonanie: Przygotować farsz: Owoce obrać, usunąć gniazda(...)cytryny i smażyć na małym ogniu aż owoce puszczą sok i smażyć przez około 30 minut aż część owoców się rozpadnie. Owoce ostudzić, dodać cukier i galaretkę. Całość dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto: Jajka, cukier i margarynę utrzeć na gładką masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Odłożyć trochę ciasta do dekoracji do lodówki

Mama Gotuje
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 151

cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka moreli (350g) 1 galaretka morelowa przygotowana w 1szkl. wody  Morelami odsączone z zalewy zblendować, dodać tężejącą galaretkę. Wykonanie: Z podanych na ciasto składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 1h. Następnie  wyłożyć nim cienko tortownicę oraz trochę jej brzegi. Budyń ugotować z cukrem, lekko wystudzić

Walijskie Pichcenie
Cukiniowy torcik z owocowo-śmietankowym kremem. 178

wykonane ciasto przekładamy do dwóch tortownic wyłożonych papierem do pieczenia o średnicy 16 cm i 18 cm. 3. Pieczenie: Ciasta pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50- 55 minut. Upieczone dokładanie studzimy i każde przekrawamy na dwa krążki. 4. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia(...)Owoce myjemy i dokładnie osuszamy, następnie rozgniatamy widelcem. Śmietankę typu ,,Śnieżka '' ubijamy z mlekiem na puszystość, dodajemy rozgniecione owoce i miksujemy. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. 5. Przekładanie: Przekrojone krążki ciasta przekładamy kremem śmietankowo-owocowym, smarujemy również wierzch i boki tortu, na wierzchu ciasta układamy rożek waflowy i odstawiamy do schłodzenia. 6. Podanie: Przed podaniem torcik dekorujemy

Izabelawkuchni
Tarta czekoladowa z truskawkami 663

gram masła Masa: 250 ml śmietany 30 % 200 ml. jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 śmietan fixy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 300 gram truskawek Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy(...)ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy jogurt grecki, na końcu dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixami. Masę wykładamy na ciasto kruche, na wierzchu układamy truskawki, wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, pozostawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch tarty, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Leśny mech na bogato - na dzień świętego Patryka 602

koniec połączyć z odsączonym szpinakiem. Ciasto przekładamy na dużą blachę do pieczenia i pieczemy około godzinę w 170 stopniach. Upieczony biszkopt studzimy. Z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch i rozdrabniamy na okruchy. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia (można to zrobić dzień wcześniej), następnie kroimy w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy(...)lekko zacznie tężeć. Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan fix i tężejącą galaretkę, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojoną galaretkę i delikatnie mieszamy. Na spód biszkoptowy wykładamy masę śmietanowo galaretkową i posypujemy okruszkami. Przepis dodaję do akcji  Ciasto na niedzielę , gdzie w tym tygodniu królują świąteczne wypieki. Razem ze mną wypiekały:  Różowa kuchnia -   Mazurek wielkanocny kurczak Może coś zjemy

Ewusiowe Smaki
Truskakwkowe z podwójnym kremem 109

Uwielbiam sezon truskawkowy ❤ Niestety u mnie truskawki już się kończą:(  Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Zapraszam na  biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3,4 szklanki, jajka 7 szt, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, Krem: mleko 1 litr, budyń(...)połową ponczu. Ciasto smarujemy ciemnym kremem, kładziemy drugi blat biszkoptowy, który nasączamy pozostałym ponczem i nakładamy jasny krem. Na kremie układamy truskawki. Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wody, gdy zaczną mocno tężeć to wylewamy je na ciasto. Ciacho wstawiamy do lodówki

kulinarne odsłony pati
CIASTO LEŚNY MECH 209

pieczenia 1 łyżeczka soda 1 łyżeczka Masa: śmietana 36 % ok. 750 ml. cukier puder 2 łyżki galaretka agrestowa 2 op. Wierzch: śmietana 36% 250 ml.  cukier waniliowy 2 op. czekolada gorzka 3 kostki borówki ok. 150 gram  Sposób przygotowania: 1. CIASTO: Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i sodą. Strużką(...)suchego patyczka. 2. MASA: Śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Dodać galaretki i dalej miksować, aż masa lekko zgęstnieje i galaretki się rozpuszczą. Wstawić do lodówki. 3. Ostygnięte ciasto przekroić na pół. Przełożyć masą śmietanową. WIERZCH: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Wyłożyć wierzch ciasta. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Ułożyć borówki i wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Jeżyk z nutką czekolady 141

Jeżyk z nutką czekolady Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki. Składniki: ·        2 śmietany 36 % ·        2 serki mascarpone ·        2 galaretki zielone ·        2 galaretki przezroczyste(...)całkowita 8 cm, 1.   Galaretki (zieloną, przezroczystą) rozpuszczamy w szklance gorącej wody a niebieską w 1 ½ szklance gorącej wody. Niebieska galaretka ma całkowicie stężeć a pozostałe tylko lekko chłodzimy. 2.   Masło rozpuszczamy i studzimy. 3.   Ciasta jeżyki kruszymy i łączymy z masłem, wykładamy na dno tortownicy. 4.   Śmietanę ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder

Kulinarna Chwila
Ciasto kajmaczek 97

kajmakowa cudownego, słodkiego smaku. Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny deser, który można przygotować w 15 minut. Ciasto jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne, wręcz rozpływa się w ustach. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto kajmaczek. Idealny deser, który możecie przygotować, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. PRZEPIS NA CIASTO KAJMACZEK Składniki 500 g twarogu(...)pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie poukładać herbatniki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Śnieżkę ubić z mlekiem przy użyciu miksera. Następnie, ciągle ubijając dodawać ser twarogowy, cukier puder, oraz kajmak. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę. Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Artykuł Ciasto kajmaczek pochodzi

Alle Dobre!
Truskawkowiec 258

ananasowie c to z truskawek  truskawkowiec . Ciasto bardzo pyszne, winne Polecam SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 70 dag truskawek 2 kisiele truskawkowe z cukrem 1 kostka masła 1 szklanka wody Do dekoracji: 30 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe WYKONANIE Białka  ubijamy ze szczypta(...)czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Truskawki do dekoracji płuczemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy na połowę i układamy na masie truskawkowej Zalewamy tężejąca galaretką i wstawiamy do lodówki. Ciasto powinno postać w lodówce ok 2-3 godziny. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy