ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:262/672)

Ciasto kajmaczek 65

kajmakowa cudownego, słodkiego smaku. Ciasto kajmaczek to bardzo smaczny deser, który można przygotować w 15 minut. Ciasto jest szybkie, łatwe i bardzo smaczne, wręcz rozpływa się w ustach. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto kajmaczek. Idealny deser, który możecie przygotować, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. PRZEPIS NA CIASTO KAJMACZEK Składniki 500 g twarogu(...)pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie poukładać herbatniki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić do przestygnięcia. Śnieżkę ubić z mlekiem przy użyciu miksera. Następnie, ciągle ubijając dodawać ser twarogowy, cukier puder, oraz kajmak. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę. Gotową masę rozprowadzić na herbatnikach. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Artykuł Ciasto kajmaczek pochodzi

Alle Dobre!
Truskawkowiec 234

ananasowie c to z truskawek  truskawkowiec . Ciasto bardzo pyszne, winne Polecam SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 70 dag truskawek 2 kisiele truskawkowe z cukrem 1 kostka masła 1 szklanka wody Do dekoracji: 30 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe WYKONANIE Białka  ubijamy ze szczypta(...)czasie 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Truskawki do dekoracji płuczemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy na połowę i układamy na masie truskawkowej Zalewamy tężejąca galaretką i wstawiamy do lodówki. Ciasto powinno postać w lodówce ok 2-3 godziny. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Śmietanowiec z galaretkami 370

Śmietanowiec z galaretkami na upalne dni,  śmietanę możemy zastąpić jogurtem greckim.  Można dodać również owoce Śmietanowiec z galaretkami Składniki: MASA ŚMIETANOWA śmietana 18 % - 3

Kuchnia Danusi
Tęczowy sernik na zimno 241

Składniki: 5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g) Dodatkowo: 170 g śmietanki kremówki 30% 1

Emcia Pichci
Jabłkowy duet 153

Waszych świątecznych stołach. Składniki na ciasto: Mąka tortowa 60 dag Margaryna 1 szt. Cukier puder 1 szklanka Proszek do pieczenia 2 łyżeczki pełne Cukier waniliowy 1 szt. Jajko 1 szt. Żółtka jajka 3 szt. Kwaśna śmietana 4 łyżki ocet 1 łyżka Smalec 1 łyżka Składniki na masę jabłkową: Jabłka 2 kg Galaretka cytrynowa 3 szt. Składniki na polewę orzechową: Orzechy(...)Mleko 3 łyżki Miód 3 łyżki Masło 15 dag Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, pokroić na cząstki, podsmażyć, dodać galaretki i smażyć do rozpuszczenia się galaretek. Przestudzić, przełożyć placki. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i upiec 3 jednakowe  placki (blaszka 24x34 cm). Każdy oddzielnie, piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie polewy orzechowej: Wszystkie składniki

Tradycyjna Kuchnia
Torcik serowo – śmietankowy z galaretką i owocami 159

łyżeczki cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody) Dodatkowo: 1 galaretka np. malinowa (w zależności od owoców) 1 łyżeczka żelatyny Owoce np. borówki, maliny lub inne 1/3 szklanki wody lub wódki do nasączenia ciasta Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy do cukier i miksujemy jeszcze chwilę(...)przekładamy na ciasto, równomiernie rozsmarowujemy i wkładamy na około 20 minut do lodówki, by masa serowa stężała. Następnie układamy umyte owoce i delikatnie zalewamy galaretką, przy użyciu łyżki, by owoce się nie rozpłynęły po całym cieście. Gotowe ciasto delikatnie wkładamy do lodówki i pozostawiamy na co najmniej godzinę, by dobrze wystygło. Najlepiej wyjąć je z lodówki bezpośrednio przed podaniem

Smakowy Raj
Biszkopt z jabłkami i pianką 233

Pianka śmietana kremówka - 400 ml galaretka cytrynowa - 1 opak woda - 1/2 szkl  Przygotowanie : Biszkopt  Białka oddzielić od żółtek.  Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy żółtkowej, wymieszać.  Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wmieszać do masy żółtkowej.  Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(...)jabłek wyłożyć na biszkopt, ostudzić.  Pianka  Galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.  Śmietanę ubić na sztywno, dodawać po trochu tężejącą galaretkę, ubić, wyłożyć na ostudzone jabłka.  Ciasto włożyć do lodówki, do całkowitego stężenia pianki.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Biszkopt z pianką 225

zwalniając obroty miksera do minimum dodawać po łyżce mąki oraz barwnik w żelu. Tak przygotowane ciasto wylać do standardowej blaszki wyłożonej pergaminem i piec 30 minut w temp 160*c.Wystudzone przekroić wzdłuż dwa razy. PONCZ:  Składniki ponczu wymieszać ze sobą. MASA:  Galaretki rozpuścić osobno w szklance wody. Zostawić do lekkiego stężenia. Mleko skondensowane lekko spienić mikserem wlać żółtą(...)kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem odłożyć połowę masy jedną część wymieszać z malinową galaretką a drugą ze śmietan fiks.  Część masy z galaretką wylać na drugą cześć blatu biszkoptowego przykryć ciastem i na wierzch wyłożyć masę śmietanową białą. Posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto z masą serową i pianką 314

podzieliłam to na kolejne warstwy. Ciasto bardzo dobre. Polecam. Składniki (blaszka 34x26cm): Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera (zmielonego lub dobrego wiaderkowego) 25 dag masła 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 żółte galaretki + 2/3 szklanki wrzątku Pianka: 4 białka(...)żółtą galaretkę i dokładnie wymieszać. 3. zrobić piankę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać tężącą galaretkę. Delikatnie wymieszać. 4. Przełożyć ciasto: 1/2 biszkoptu - 1/2 masy serowej - 1/2 biszkoptu - 1/2 masy serowej - pianka. 5. Ciasto odstawić do lodówki do całkowitego stężenia się warstw. 6. Przed podaniem wierzch oprószyć gorzkim

Kuchnia domowa Ani
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 232

kropki z polewą czekoladowo owocową. Inspiracją był dla mnie przepis Szarlotka na blogu Cukiernicze kreacje, z moimi zmianami (tym razem niemałymi). Składniki na spód – proporcje na tortownicę 26cm (ciasto półkruche): - 250 g mąki krupczatki - 62g cukru pudru - 125g masła - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 łyżka lodowatej wody - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy serowej: - 900g tłustego(...)budyń waniliowy - 125g gorzkiej czekolady (81% kakao) - aromat rumowy Składniki na polewę: - 1,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego - 200g czekolady gorzkiej (70 – 80% kakao) - 1,5 opakowania galaretki (dałam z owoców leśnych) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem sernika. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło

mojewypiekiinietylko
Sernik „Danonek” 167

długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy (u mnie 33 x 23 cm) i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt z 3 jajek powinien być gotowy po około 15 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Pozostawiamy do wystudzenia. Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 250 ml wody, schładzamy. Śmietanę kremówkę ubijamy(...)czerwoną galaretkę, dokładnie mieszamy i wkładamy na chwilę do lodówki/zamrażarki, aż zacznie tężeć. Wtedy wylewamy ją na biszkopt i odkładamy ciasto do lodówki do stężenia. W tym czasie do drugiej części masy serowej dodajemy zieloną galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dobrze stężałą czerwoną warstwę wylewamy zastygającą zieloną. Tak samo postępujemy z trzecią częścią do której dodajemy pomarańczową galaretkę

PatiGotuje
torcik z Batmanem 115

stopni. Upiec, po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości ok. 50 cm (dzięki temu ciasto będzie sprężyste i pięknie da się pokroić na równe blaty). Następnie odłożyć na metalową kratkę, wystudzić, przekroić pół. Żelatynę namoczyć (osobno ) w 4 łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Śmietanę ubić,pod koniec dodając 3 łyżki cukru pudru(...)mascarpone. Odłożyć 1/3 kremu, dodać do niej zmielony twaróg i łyżkę cukru pudru. Jedną porcję żelatyny podgrzać do rozpuszczenia, wymieszać z masą serową. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć masę serową, wyrównać, schłodzić. Do galaretki dodać maliny, odczekać aż zacznie tężeć, wyłożyć na krem serowy, schłodzić do stężenia. Podgrzać drugą część żelatyny, wymieszać z masą śmietanową. Następnie wyłożyć krem na maliny

6niebo
Rolada biszkoptowa z owocami 148

Rolada biszkoptowa z owocami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem owocowy: 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietanki kremówki 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ok 200g owoców (typu truskawki, maliny, borówki itp.)     *** Galaretkę truskawkową(...)wykładamy papierem do pieczenia. Na blachę wylewamy ciasto i wyrównujemy *** *** Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 20 minut – do suchego patyczka. Zaraz po upieczeniu ciasto przewracamy na drugą stronę i delikatnie odrywamy papier *** *** Przygotowujemy krem owocowy: śmietankę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy ostudzoną ale nadal płynną galaretkę. Dokładnie mieszamy i dosładzamy do smaku cukrem pudrem

Blog z Apetytem
JABŁECZNIK NA HERBATNIKACH Z BITĄ ŚMIETANĄ (CIASTO BEZ PIECZENIA) 220

łatwy sposób na przygotowanie smacznego ciasta. Idealne na każdą okazję. Uwielbiam proste rozwiązania, więc i tym razem postawiłam na prostotę. Moja ulubiona wersja, czyli bez pieczenia.  Kwaskowate jabłka, słodka śmietana i lukier to połączenie doskonałe. Po prostu trzeba je zrobić :) Składniki na blachę kwadratową 20 x 20 cm: * 1 kg jabłek kwaśnych * 1 galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru * herbatniki(...)podgrzewać jabłka na lekko nagrzanym palniku od czasu do czasu mieszając, aż jabłka zrobią się miękkie i zacznie się z nich robić marmolada. Na końcu wsypać sypką galaretkę, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wyłożyć herbatnikami. Na wierzchu wyłożyć zimną masę jabłkową. Kolejno znów warstwa herbatników. Na końcu ubić śmietanę kremówkę na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą

Zrób to smacznie