Drodzy chłopcy, wszystkiego co najlepsze w dniu Waszego święta! Oby Wasze kobietki przygotowały dla Was coś dobrego. Ja swojemu, dużemu chłopcu przygotowuję dziś ciasto bez pieczenia z galaretek, które lubi najbardziej. Natomiast dziś, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na mój ulubiony obiad – gołąbki z kapusty włoskiej. Jest to świetny pomysł na obiad, który starczy nam spokojnie
Be Fit Be StrongSkładniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek, ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka
W Mojej Kuchni LubięPrzepisem na to ciasto Ania wygrała konkurs na blogu z marką Emalia Polska Pleszew . Mnie zauroczyła pomysłem a teraz chciałam wypróbować przepis, póki truskawki jeszcze na
Moje Małe Czarowaniegalaretka stężała. Na galaretkę wykładamy drugą połowę masy jogurtowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 min. Na stężałej masie jogurtowej układamy czereśnie i zalewamy ostudzonymi galaretkami (jagodową i ametystową) Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelSkładniki: biszkopty mini 1 opakowanie, śmietana 30% 200 gram zimna, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, woda gorąca 950 ml
W Mojej Kuchni LubięLabneh jest arabskim serem z jogurtu gęstego, najlepiej bałkańskiego albo greckiego. Jest pyszny, lekko słony i stąd pomysł na sernik. Teraz w upały szczypta soli dodana
Moje Małe CzarowanieMam dziś pyszny deser, puszysty, mięciutki, aromatyczny, rozpływający się w ustach. Ja do swojego sernika użyłam ostatnich wiśni mrożonych, a Wy używajcie jakie macie, mogą być
Moje Małe Czarowanienajmniej 2 godziny. Uwagi: Aby galaretka mi nie "uciekła", to boki sernika zabezpieczam zgiętą na pół folią spożywczą, którą dodatkowo umacniam zakładając obręcz z formy. Gdy galaretka już stężeje na cieście, zdejmuję obręcz i delikatnie odklejam folię
Passions hobbies lifeprzekręcać (wywijać) faworki lepić pierogi rozbijać jajka 9-10 lat szykowa ć sobie drugie śniadanie do szkoły parzyć herbatę , robić kawę, kakao wynosić śmieci piec babeczki , ciasto gotować makaron przygotowywać galaretkę przygotowywać pudding chia 11-12 lat i powyżej przyrządz ać naleśniki, gotować ryż i kaszę robić zakupy smażyć na patelni ugotować jajko na twardo / miękko usmażyć jajecznicę / jajko sadzone
Dorota SmakujeSkładniki: Składniki: ciasto: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 25 ml mleka 65 dkg mąki 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao
czarrna od kuchniWiśnie nadal królują na straganach i warto je zajadać bo są pyszne i zdrowe. Dziś wykorzystałam wiśnie do zrobienia przepysznego deseru, jakim jest ten sernik. Bazylia
Moje Małe CzarowanieTak na Majówkę serniczek zrobiłam. Lubicie desery na zimno? Miałam jeszcze sporo mrożonych owoców: borówki i wiśnie, figi zakupione gdzieś w kuchniach świata a zapomniałam dodać
Moje Małe CzarowanieKroimy biszkopt wzdłuż na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem, na krem układamy całe truskawki, przykładamy drugim plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowaną wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego
Różne smaki w kuchniHej! Dzisiaj zamieszczam przepis na super orzeźwiające ciasto, doskonałe na zbliżające się Walentynki. Jest bardzo wilgotne, takie wyjątkowo lekkie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieciasta na ich spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 10-14 minut. Środek ciasta powinien mieć konsystencję galaretki. Deser czekoladowy serwujemy gorący. Smacznego! Artykuł Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLife