ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:122/672)

Galaretkowiec jogurtowy 140

Pyszne kolorowe ciasto bez pieczenia,  do którego potrzebujemy  zaledwie dwa składniki- jogurt i galaretki.  Jest to  najprostsze  ciasto jakie można zrobić,   Naprawdę  polecam, bo nie ma nic lepszego   jak w gorący dzień zajadać się właśnie takim deserem. Składniki: 4 galaretki w różnych kolorach 600 ml jogurtu naturalnego 2 galaretki przeźroczyste Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto Guma balonowa 206

pysznego! Coś , co sprawi, że myślą powrócimy do lat dziecięcej beztroski, smaku „nicnierobienia”, smaku… gumy balonowej. Truskawkowa, soczysta guma Hubba Bubba( smak lat 90tych-pamiętacie). Tak mi smakuje to ciasto… Wcale jednak nie gumowa, a kremowa „hubbowo-bubbowa” 😊 masa w waniliowym biszkopcie przykrytym pierzynką cukru pudru.   Bardzo delikatne, owocowe, miękkie. Dzieci (i nie tylko) będą zachwycone Składniki na biszkopt(...)wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp. 175-180 stopni. Kroimy na 3 równe blaty. Składniki na masę: 2 kisiele z cukrem o smaku truskawkowym 2 galaretki o truskawkowe 1/2 l wody do gotowania kisielu   0,5 szklanki gorącej wody do rozrobienia galaretek   125 g margaryny Kisiele rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnej wody. Galaretki

Domowe ciasta
Ciasto Kolorowa truskawka 324

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki wody 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bananowa rozpusta 141

myśleć. Nie jestem ekspertem, jestem tylko zwykłym konsumentem, który ma prawo się zdziwić. Może ktoś mnie oświeci? Podążając więc za trendami postanowiłam zrobić ciasto z bananami właśnie. Pyszny biszkopt, masa budyniowa, mleko skondensowane, banany, bita śmietana, galaretka, och! Czy to nie brzmi jak bananowa rozpusta?! Do tego kieliszek delikatnej Pravdy o smaku brzoskwiniowym.. mmm..  Czy Wy również lubicie(...)mąki i delikatnie mieszamy.  Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wysypaną na przykład bułką tartą blachę. Blacha prostokątna duża. Biszkopt po upieczeniu rzucamy z wysokości kolan i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie banany obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i obtaczamy w soku z cytryny, żeby nie ciemniały. W tym momencie możemy także rozpuścić galaretki w zmniejszonej proporcji wrzątku, niż

MamaOskarka
Sernik na zimno z truskawkami 87

sposób na jej pominięcie przy pomocy galaretek. Lista zakupów ( na tortownicę 24 cm) 200 g ciasteczek typu herbatniki 100 g masła 800 g waniliowego serka homogenizowanego 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka truskawkowa 450 + 350 ml wrzątku 500 g truskawek Krok pierwszy: tortownicę o średnicy 24 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia. Obie galaretki cytrynowe należy rozpuścić dokładnie(...)spód i ponownie umieścić całość w lodówce. Krok czwarty: pora na galaretkę truskawkową, którą należy rozpuścić w 350 ml wrzątku, a następnie odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie na lekko zastygniętej już masie serowej układamy pokrojone truskawki. Gdy galaretka zacznie już tężeć, można partiami wylewać ją na wierzch ciasta. Mała ilość galaretki szybciej zastygnie i nie spowoduje uniesienia się owoców

Proste-przepisy.pl
Jabłecznik z kremem 95

Jabłecznik z kremem to w zasadzie ciasto jabłkowe na biszkoptowym spodzie i z bardzo prostym kremem. Jak dla mnie świetne i orzeźwiające ciasto. Popełniłam co prawda jeden mały błąd, ale nie był on mocno krzywdzący dla ciasta Bo w pewnym sensie była to kwestia gustu. Chciałam koniecznie, żeby krem był nie za słodki, a jednocześnie żeby nie dominował nad jabłkami(...)mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1/3 szklanki cukru pudru 60 ml gorącej wody 0,5 opakowania galaretki cytrynowej (proszek) Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Mascarpone, śmietankę i cukier puder miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dolewamy rozpuszczoną galaretkę ciągle miksując do momentu połączenia składników. Krem będzie dość szybko gęstniał. Przelewamy na biszkopt, wyrównujemy i na czas

Relaxtime
Ciasto z masą serową i galaretką. 164

Składniki : Ciasto biszkoptowe : Upiec dwa cienkie biszkoptowe placki ( z 4 jajek ) lub jeden grubszy i przekrój go na dwie równe części Masa serowa : 35 dkg tłustego sera 1 kostka miękkiego masła 25 dkg cukru pudru 2 żółtka  1 całe jajko cukier waniliowy 2 łyżki ciemnego kakao Przygotuj również : 2 galaretki owocowe np. cytrynowe owoce do dekoracji np, świeże truskawki(...)zalejesz je galaretką nie wypłynęły na wierzch. galaretkę przygotuj wg. przepisu na opakowaniu, w upalne dni możesz odjąć trochę wody lub dosypać łyżkę żelatyny. Teraz zalej ciasto tężejącą galaretką i odstaw w chłodne miejsce, aby galaretka i masa serowa zastygły

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto truskawkowe Marysi 103

masy żółtkowej, wymieszać delikatnie łopatką. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika 180stC na ok 30 minut. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół. Truskawki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki , ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką (rozpuszczoną w połowie wody), przykryć drugą częścią ciasta. Wstawić do lodówki do stężenia się galaretki

przepisy- Milki
walentynkowe ciasto z serduszkiem 168

cukier. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Galaretkę zieloną rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Czerwoną galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wrzątku. Wystudzić.  Blaszkę, w której piekło się ciasto wyłożyć wysoko papierem. Na dnie rozłożyć biszkopty lekko namoczone w mleku. Kremówkę ubić na sztywno(...)wlać do niej zimną zieloną galaretkę, zmiksować. Wyłożyć na biszkopty, odstawić do stężenia. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Na nich rozsmarować krem budyniowy. Przykryć ciastem. W otworki w cieście wlać tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Kroić najwcześniej po kilku godzinach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostki domino – Dominosteine 121

formy ( 25/25 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem ok. 20 minut – do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystygnięcia. Galaretka: W garnku zblendować dżem z sokiem pomarańczowym, po czym(...)postawić na ogniu i podgrzać, aż mieszanina będzie gorąca. Wsypać galaretkę w proszku i żelatynę, mieszać do ich rozpuszczenia się. Zostawić do wystygnięcie i rozpoczęcia tężenia. Zastygającą galaretkę wylewać łyżką na ciasto piernikowe, następnie wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, żeby galaretka stężała. Marcepan: Orzechy włoskie bardzo drobno zmielić, dodać marcepan podzielony na mniejsze kawałki

niecodziennikpary
Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką 199

szklanki cukru.  Rabarbar umyć i pokroić w kostkę. Rozgotować w 1/2 szkl. wody z cukrem. Wsypać galaretki, dobrze wymieszać i lekko przestudzić. Tężejące wylać na ciasto. Ostudzić. Pianka:  1 dowolna galaretka (u mnie truskawkowa),  1 Śnieżka(...)mleka,  50 g gorzkiej czekolady.  Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić.Śnieżkę wymieszać z mlekiem, ubić na sztywno. Miksując na niskich obrotach wlewać powoli przestudzoną galaretkę. Wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki, by pianka zastygła. Posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Ciasto śnieżny puch 346

już w planie kolejny wypiek z użyciem tego, lub bardzo podobnego ciasta. Ale nie zdradzam szczegółów, a tym razem… ciasto śnieżny puch.   Składniki na formę 24 x 28cm: - 500 g serka mascarpone - 2 galaretki cytrynowe - 300 ml śmietanki 30% (mocno schłodzonej) - 3 łyżki cukru pudru - 500 ml wrzątku Dodatkowo: - 18 szt. herbatników Posypka: - 75 g masła - 9 łyżek(...)zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy do formy, na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki. Szykujemy posypkę. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe – mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, posypujemy zimną posypką i ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

mojewypiekiinietylko
CIASTO "TRUSKAWKOWA RYNIENKA" 274

rynienkę" zrobiłam zimą (zdjęcia zrobiła wtedy Aleksandra). Wtedy też miałam zbyt małą prostokątną blachę i ciasto "nie zwisało" po bokach. Za drugim razem wylałam na ciasto zbyt płynną galaretkę...i wsiąknęła mi w biszkopt. Dopiero teraz udało mi się zrobić to ciasto jak należy. Mam nadzieję, że się Wam podoba. Postanowiłam zamieścić zdjęcia z wszystkich trzech prób

Przepisy Aleksandry
Ciasto kawowo orzechowe z kawową galaretką 468

lubi zjeść kawałek pysznego domowego ciasta. To mam dzisiaj coś dla was. Ciasto na orzechowym biszkopcie z kawowym kremem i na górze kawowa galaretka. Tak dobrze czytacie kawowa galaretka. Do tego ciasta oczywiście polecam wysokiej jakości parzoną kawę. Polecam kawy świeżo palone w ziarnach Cafe i samemu zmielić krótko przed parzeniem albo świeżo mieloną z ekspresu.  Składniki: Biszkopt orzechowy(...)naparu. Do jeszcze ciepłego naparu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać by się rozpuściła. Dodać cukier waniliowy i dosłodzić do smaku. Odłożyć do ostudzenia i gdy galaretka zacznie tężeć wylać na górę ciasta. Ciasto najlepiej przygotować wieczorem i schłodzić w lodówce. *Można składniki podzielić na pół i upiec dwa osobne biszkopty

Ala piecze i gotuje