ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:130/672)

Torcik bez pieczenia 114

pszennej tortowej 4 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatkowo: 1 dojrzały banan okrągłe biszkopty ok. 10-12szt. 1 galaretka wiśniowa posypka do ciast Sposób przygotowania: Pełnoziarniste herbatniki pokruszyłam drobno. Można to zrobić tak jak ja rękami lub na przykład potłuc tłuczkiem do mięsa. Mają to być małe kawałeczki, a nie proszek(...)następnie rozsmarowałam krem budyniowy. Na kremie ułożyłam okrągłe biszkopty. Galaretkę wiśniową rozpuściłam w 400ml gorącej wody i wystudziłam. Gdy zaczęła tężeć, wylałam ją na ciasto. Ciasto wstawiłam na kilka godzin do lodówki aby galaretka dobrze stężała. Pozostały krem budyniowy przełożyłam do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i udekorowałam nim wierzch torcika. Można również posmarować kremem boki. Ciasto przed

Waniliowe Improwizacje
Miętusek 915

Masa miętowa jest delikatna, kremowa i zdecydowanie nie za słodka. Całość smaku dopełnia pianka na bazie kremówki i galaretki agrestowej.  Niestety Miętusek nie należy do szybkich ciast- stygnący budyń, tężejąca galaretka to wszystko sprawia, że trochę musimy poczekać na delektowanie się jego smakiem.  Przepis na ciasto dostałam od znajomej. Dla mnie to strzał w dziesiątkę- jestem pewna(...)wrzącej wody i pozostawić do lekkiego zgęstnienia i przestudzenia. Kremówkę przelać do misy miksera i ubijać, pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną galaretkę- zmiksować na gęstą masę. Piankę wyłożyć na herbatniki, wyrównać- posypać startą czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Galaretka imprezowa 81

Jestem właśnie po szalonych dziecięcych urodzinach i jednym z przysmaków jakie robiłam były kolorowe galaretki w pomarańczowych skórkach. Dzieci zachwycone, rodzice również ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

To co lubię - gotuję i polecam
Ciacho z kulkami 242

powidłami. Z ciemnego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego w środek każdego włożyć 3 - 4 rodzynki. Wkładamy kulki na ciasto posmarowane powidłami. Pieczemy ok 45 min w temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch.  Rozpuszczamy 1 galaretkę w szklance gorącej(...)cukier, nadal ubijając aż cukier się rozpuści.  Ubitą pianę małymi partiami dodajemy do utartego masła cały czas ucierając następnie dokładamy gęstniejącą galaretkę.  Krem wyłożyć na wystudzone ciasto. Rozpuszczamy pozostałe galaretki według przepisu umieszczonego na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia,  następnie wylewamy na krem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Smacznego

kgwjanczewo
Serowe cudo 117

cukier. 2 Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku i nadal ubijamy. 3 Następnie przerywamy ubijanie, drewnianą łyźką delikatnie mieszamy masę jajeczną z przesianą mąka z proszkiem. 4 Przekładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 5 Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min. Składniki na masę nr. 1 1/2 litra mleka kostka masła 3/4 szklanki cukru(...)uzyskania jednolitej masy. Górę ciasta pokryłam dodatkowo 2 paczkami herbatników i połową puszki masy kajmakowej. Do nasączenia biszkoptu użyłam około 100ml wody z połówką cytryny. Wierzch polałam przezroczystą galaretką. Składanie ciasta – Krok po Kroku 1 Biszkopt nasączamy ponczem cytrynowym i kolejno wykładamy masę nr 1, a na nią masę nr 2. 2 Na masę owocową układamy herbatniki na nią

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
SERNIK NA ZIMNO O SMAKU KIWI Z GALARETKĄ CYTRYNOWĄ 211

Serniczek na zimno z  kiwi oraz galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania kremu posłużył mi przepis z ciasta Łabędzi puch SKŁADNIKI 100 – 120g biszkoptów okrągłych 100 – 120g  biszkoptów podłużnych Masa jogurtowa 600 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 kiwi 2 galaretki kiwi Krem 2 kajzerki(...)serową, wstawić do lodówki na około 10 minut aby zaczęła tężeć. Na stężałą masę serową wyłożyć podłużne biszkopty. Na biszkoptach rozsmarować ¾ kremu kajzerkowego. Na wierzchu ciasta wyszpryować pozostały krem tworząc kratkę. Całości zalać tężejącą galaretką cytrynową i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

RAROSSA
Truskawkowe trio 1862

połączenie trzech różnych warstw, w których powtarzającym się składnikiem są truskawki. Mamy więc truskawkowy budyń, masę śmietankowo-truskawkową oraz galaretkę z kawałkami soczystych truskawek, a wszystko to ułożone jest na puszystym biszkopcie. I uwierzcie mi, jedząc kawałek ciasta nie pomyślicie, że za dużo w nim truskawek. Poszczególne warstwy idealnie ze sobą współgrają, tworząc pyszną truskawkową całość. Ciasto nie jest mocno(...)naturalnego (homogenizowanego lub z wiaderka) 200ml śmietanki 30% 300g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny 30g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 1/4 szklanki wody 3 łyżeczki (12g) żelatyny galaretka z truskawkami 2 galaretki truskawkowe 500ml wody 400g truskawek Wykonanie: BISZKOPT - jajka do biszkoptu należy wyjąć 2-3 godziny wcześniej z lodówki - piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni - formę wyłożyć

Smakołyki Bereniki
Wigilijna Gwiazdka 4886

Wigilijna Gwiazdka Pieczenie pierników, to świąteczna tradycja, ale również czekamy za naszym ulubionym ciastem. Pyszne ciasto kakaowe z orzeszkami i masą jogurtową z piernikami. Składniki na tortownicę 24 cm x 24 cm ·        6 jajek ·        1 szklanka cukru ·        2 szklanki mąki pszennej(...)tortownicy. 6.   Orzechy drobno kroimy i wrzucamy do masy. 7.   Pieczemy 40 minut w 180 °C. 8.   W tym czasie, co piecze nam się ciasto, rozpuszczamy galaretki w 1 ½ szklanki gorącej wody i studzimy. 9.   Jogurty przekładamy do miski i miksujemy mikserem, dodając śmietanę 36 % i cukier puder. 10.     Wlewamy galaretkę, jeszcze chwilę

Kulinarna Chwila
Ciasto z truskawkami wg Siostry Anastazji 1914

wanilinowego 3-4 łyżki cukru Masa truskawkowa: 1 l zmiksowanych truskawek* 3 galaretki truskawkowe   Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy oba cukry. Następnie dodajemy po 1 żółtku i wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy żółtkowej i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)Przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Zdejmujemy z palnika. Do gorącego musu wsypujemy suche galaretki i mieszamy aż do rozpuszczenia. Odkładamy do stężenia. Tężejącą masę truskawkową wykładamy na masę budyniową. Uwagi: Biszkopt przygotowałam z 5 jajek. *Wykorzystałam dwa opakowania po 450g mrożonych truskawek. Połowę ciasta przechowywałam w lodówce, drugą połowę w spiżarce – tą część z lodówki jedliśmy oczywiście później

Smaki Na Talerzu
Ciasto Ptasie mleczko na mleku skondensowanym z malinami 167

łyżki cukru -2 łyżki żelatyny -800ml gorącej wody DODATKOWO -300g malin -1 galaretka  -400ml gorącej wody BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, następnie dodajemy cukier-miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą,  Pieczemy(...)Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki by się dobrze ścięła. Tak samo postępujemy z drugą częścią składników. Na górną warstwę wykładamy maliny, całość polewamy ostatnią galaretką-tężejącą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe. Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekkie ptasie mleczko z malinami na mleku skondensowanym 338

łyżki cukru -2 łyżki żelatyny -800ml gorącej wody DODATKOWO -300g malin -1 galaretka  -400ml gorącej wody BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, następnie dodajemy cukier-miksujemy, dodajemy żółtka-miksujemy.Na koniec dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wylewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą,  Pieczemy(...)Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki by się dobrze ścięła. Tak samo postępujemy z drugą częścią składników. Na górną warstwę wykładamy maliny, całość polewamy ostatnią galaretką-tężejącą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe. Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto rabarbarowo-bezowe 151

przezez mnie nieco zmieniony :) Składniki na małą blaszkę Ciasto: 190 g masła 190 g cukru 6 żółtek olejek waniliowy 225 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 7-8 łyżek mleka  Beza: 6 białek 300 g cukru 40 g płatków migdałowych Masa rabarbarowa: 1 kg rabarbaru 2 budynie waniliowe 2 galaretki truskawkowe 150 g cukru 200 ml wody(...)przez moment i zdejmujemy z ognia. Do gorącego (ale nie wrzącego!) rabarbaru wsypujemy dwie galaretki truskawkowe i dokładnie mieszamy aż się rozpuszczą i wszystko dokładnie się ze sobą połączy. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy nabierze gęstej konsystencji i zacznie tężeć rozprowadzamy ją na jednej połowie ciasta i odstawiamy w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotowujemy masę śmietanową. Masa śmietanowa: Śmietanę kremówkę

My simple kitchen
Ciasto Fiona 213

kremówki (30 lub 36%)  1 łyżka cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo:  2 opakowania malinowych Delicji 1 galaretka malinowa na wierzch ciasta WYKONANIE Blaszkę wykładamy papierem pergaminowym i układamy biszkopty. Przygotowujemy masę budyniową.  Budyń mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszać trzepaczką(...)się składników. Na zastygniętym budyniu układamy Delicje, a na nie delikatnie przez łyżkę wylewamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Podczas kiedy ciast się chłodzi  rozpuszczamy kolejną galaretkę w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy do lodówki i najlepiej niech sobie postoi długo, by wszystko

W kuchennym oknie Ewy
Leśny mech 172

wytrawne. Dobrze smakuje z ziarenkami granatu, lecz zmodyfikowałam nieco przepis i blaty posmarowałam galaretką porzeczkową, taką z cukrem żelującym, robioną latem- z galaretką z torebki raczej nie osiągnęłabym zadowalającego efektu. Porzeczka okazała się strzałem w dziesiątkę. Ciasto najlepiej smakowało w dniu zrobienia, na drugi dzień szpinak był wyczuwalny. Wypiek powtórzę tylko jeśli będę chciała zaskoczyć gości niecodziennym kolorem ciasta. Zniknęło(...)placek, na wierzch wysypać pokruszone ciasto i owoce. Wstawić do lodówki przynajmniej na 2h. Jak już pisałam na początku, nie dekorowałam ciasta owocami, lecz smarowałam blaty galaretką z czerwonej porzeczki. Ciasto miało być jednocześnie tortem, stąd przekroiłam je na pół i brzegi także posmarowałam kremem, co widać na pierwszym zdjęciu

Wrzosowa Polana
Borówkowe Marzenie 101

Borówkowe Marzenie Sezonowe ciasto z naszymi ulubionymi borówkami, leciutkie bez pieczenia. Składniki: ·        3 różno kolorowe galaretki ·        3 serki mascarpone ·        3 śmietany 36 % ·        1 śnieżka na mleko ·        4 łyżki żelatyny(...)Dekorujemy pokrojonymi galaretkami. 11.                     Ciasto gotowe. 12.                     Smacznego

Kulinarna Chwila