ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:136/672)

torcik tęczowy z galaretek (na białkach) 105

średnicy 21 cm. Każdą wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do nich po połowie ciasta. Piec w 180*C około 15-17 minut. Wystudzić. Każde ciasto przekroić na 4 cienkie blaty.  Galaretki rozpuszczać po dwie w odstępach co kwadrans. Każdą osobno w szklance wody. Najpierw fioletową i niebieską, następnie zieloną i żółtą, później pomarańczową i czerwoną, na końcu różową(...)Pierwszy blat ciasta umieścić na paterze, zapiąć obręcz tortownicy. Pomiędzy ciasto a obręcz włożyć wysoki kawałek papieru wo pieczenia lub folii. Kiedy pierwsze galaretki zaczną tężeć wylewać je łyżką na ciasto, odczekać chwilę aż mocniej stężeją  i przykrywać kolejnymi blatami ciasta i wylewać kolejne kolory.  Kiedy już wszystkie warstwy będą gotowe, wstawić tort do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karmelowa chmurka bez pieczenia 68

Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 4 godz.  Kalorie 340 kcal Przepyszne ciasto bez pieczenia. Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami, puszystą jak chmurka śmietanką z galaretką i polewą kakaową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g karmelowych ciągnących krówek 1/4 szklanki(...)kakaow\u0105.","keywords":["galaretka","herbatniki","kakao","margaryna","\u015bmietanka krem\u00f3wka","karmelowa chmurka","ciasto bez pieczenia","kr\u00f3wki ci\u0105gutki","ciasto z kr\u00f3wkami","polewa kakaowa"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-01-05T15:38:46+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT4H","totalTime":"PT4H30M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["12","12 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories

ProstePesto.pl
Ambasador z galaretką 131

dobrego. Ciasto jest Bogate w smaku, nie jest mdłe, można zjeść duży kawałek i poprosić o dokładkę. :) Potrzebujemy (na dużą blachę): Biszkopt: 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Masa podstawowa: 1 l mleka 400 g masła 13 łyżek cukru 3 budynie śmietankowe Emix 3 łyżki mąki pszennej 3 żółtka Masa biała: 1 galaretka poziomkowa Emix(...)połowy masy dodajmy pokrojone w kosteczkę galaretki. Do drugiej części dodajemy startą czekoladę, kakao i rodzynki. Składanie: Blat ciasta nasączamy ponczem i smarujemy białą masą z galaretkami. Nakładamy na to drugą warstwę ciasta. Tę również nasączamy i smarujemy ciemną kakaową masą. Nakładamy ostatnią warstwę i tej już nie nasączamy. Polewę rozpuszczamy według wskazówek producenta i ozdabiamy nią ciasto. Na jeszcze

MamaOskarka
Hawana 65

śmietana i owoce w galaretce. Jeśli szukacie jakiegoś efektownego, a jednocześnie lekkiego ciasta to bardzo polecam. Ciasto miodowe (blaszka 23x33 cm): 1 i 3/4 szkl mąki 1/2 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżki miodu 1/4 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, jeśli  z jakiegoś powodu klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietankę wykładamy na biszkopt    Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe na wierzch ciasta. owoce do dekoracji np. ananasy, banany Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wrzątku. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na bitą śmietanę, na której wcześniej można ułożyć pokrojone banany

Cynamonowe szczęście
Ciasto kefirowe z rabarbarem i kruszonką 102

Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź również te przepisy z rabarbarem: CIASTO Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ SŁODZONĄ MIODEM NAJPROSTSZE DROŻDŻÓWKI Z RABARBAREM CIASTECZKA OWSIANE Z RABARBAREM KOMPOT Z RABARBARU PROSTE ORKISZOWE CIASTO RABARBAROWE ORKISZOWE CRUMBLE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI RUSTYKALNA TARTA PEŁNOZIARNISTA Z RABARBAREM

Czarnawisienka
Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 243

musu, mieszamy. Odstawiamy aby przestygł a następnie wylewamy go na wierzch ciasta. Równomiernie rozprowadzamy. Jeśli trochę rozleje nam się poza brzegi, nic się nie dzieje. Zmieni się w galaretkę więc ciasto nie rozmięknie.  Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Dekorujemy truskawkami, podajemy.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Leśny mech 118

kontrastu. Przepis znaleziony na blogu o nazwie  Przyjemność z pieczenia . Ciasto: 450 g mrożonego szpinaku 3 jajka 1 1/3 szklanki cukru 1 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenie Masa: 330 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka wrzątku rodzynki m&m's w kolorze czerwonym(...)Wyjmuje i studzę. Odcinam wierzch ciasta i kruszę przy pomocy widelca.  Galaretkę rozpuszczam we wrzątku i studzę. Kremówkę ubijam dodając cukier puder i tężejącą galaretkę. Połowę pokruszonego ciasta dodaję do masy śmietankowej, wymieszam i wykładam na zimne ciasto. posypuję pozostałym pokruszonym ciastem, rodzynkami i m&m's-ami. Całość wstawiam do lodówki

Ciasteczkowy Potwór
Truskawkowa chmurka 183

Truskawki już są, dlatego mam dziś dla Was przepis na inną wersję popularnego i bardzo smacznego ciasta :) Truskawkowa chmurka, oto i ona ;) Kruchy spód, galaretka z truskawkami, masa śmietanowa i beza Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej(...)wody Truskawki pokroić na mniejsze kawałki, odłożyć. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z truskawkami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia

Domowa cukiernia Ewy
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 148

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę.  Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy- umyte

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto smerfa 183

zostawiam przepis: Składniki na dużą  prostokątną blachę: ciasto: 200 g czekolady mlecznej 2 szklanki borówek mrożonych 300 g masła 4 łyżki kakao 300 g mąki pszennej 6 jajek 300 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 6 łyżek kaszy mannej 1 litr mleka 2 budynie waniliowe 2 galaretki cytrynowe  200 g borówek  Wykonanie: Czekoladę masło(...)piecze możemy zrobić masę. Gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przed dodaniem budyniu do mleka wsypujemy kasze manna. Gotową masę studzimy i wykładamy na ciasto. Następnie wysypujemy na wierzch borówki. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy ostygnie zalewamy nimi ciasto i wkładamy do lodówki na około  2 godziny. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kruche ciasto ze śliwkami w galaretce i kremem 65

Dopóki jeszcze śliwki w sklepach polecam bardzo smaczne i delikatne ciacho mojego pomysłu.  Niezwykle kruche ciasto ze śliwkami węgierkami zatopionymi w galaretce, do tego świeży śmietanowy krem z mascarpone i to wszystko posypane kakao i cynamonem- jak dla mnie rewelacja. Ciasto nie jest za słodkie, a wykonanie niezbyt trudne, na weekend jak znalazł. Z wykonaniem miałam małe problemy(...)ciasto ostudzić. Śliwki umyć, wypestkować i pokroić na ćwiartki. Zasypać cukrem, zalać wodą i zagotować. Śliwki zdjąć z ognia i dodać żelatynę, bardzo dokładnie wymieszać. Kiedy galaretka zacznie tężeć wyłożyć ją równomiernie na ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Bardzo zimną śmietanę ubijać, pod koniec ubijania dodać cukier puder, a następnie mascarpone, dokładnie zmiksować

Krylowa Kuchnia
Shrek 171

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)opakowanie delicji 2 galaretki agrestowe Wykonanie:   Delicję układamy na budyń zielony i wykładamy na nie masę śmietanową. Na wierzch wylewamy 2 tężejące galaretki ( rozpuszczone w 3,5 szkl. gorącej wody ). Wstawiamy do lodówki aby całe ciasto stężało na całą noc. Smacznego

Różne smaki w kuchni
ciasto na zimno z galaretką i ptasim mleczkiem 157

lekkie ciasta zawsze są chętnie zjadane podczas letnich przyjęć w ogrodzie. U nas cieszą się szczególnym powodzeniem u dzieci, które za galaretkami wręcz przepadają.  Do tego ciasta można użyć dowolnych kolorów galaretek i dowolnych owoców  jakie tylko lubicie.  Ja galaretką zalałam banany, ananasy i ptasie mleczko ( zobaczcie nowe smaki -klik).  Ciasto to nie wymaga pieczenia, robi(...)dzień. *foremka 23*23 cm Składniki: duża paczka maślanych herbatników 500 ml mleka 5 łyżek żelatyny 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g masła 2 łyżki kakao 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki porzeczkowej (takiej) 2 banany kilka plastrów ananasa z puszki kilka kostek ptasiego mleczka w galaretce Galaretki truskawkowe rozpuścić w pół litra wrzątku. Galaretkę porzeczkową w pół

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto makowe z brzoskwiniami. 95

Zachęcam do zrobienia pysznego makowego ciasta z rodzynkami i lekką cytrusową nutą. Jest czasochłonne, ale warto je zrobić przy okazji robienia makowców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto makowe z brzoskwiniami. Składniki Przygotowanie maku: 300 g suchego maku 1,5 szklanki mleka Składniki na spód: 100 g masła 100 g cukru pudru 150 g mąki krupczatki 3 jajka łyżeczka proszku(...)stopni i pieczemy około 60 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody, brzoskwinie osączamy na sitku. Kroimy na plasterki i układamy na wystudzonym cieście, zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 h. Smacznego. Artykuł Ciasto makowe z brzoskwiniami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Tort piernikowy z suszonymi śliwkami 105

takim torcie pełno jest zimowych smaków. Piernikowy biszkopt przełożony galaretką z suszonych śliwek z cynamonem. Całość udekorowana kremem czekoladowym. Wydaje mi się, że jest to cudowna propozycja na długie zimowe wieczory. Składniki na ciasto: 280g masła 280g cukru brązowego 3 jajka łyżeczka esencji waniliowej 300g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki(...)miksujemy blenderem. Odstawiamy do lodówki by śliwkowa galaretka lekko stężała Biszkopty wykładamy z foremek. Jedną z foremek wykładamy folią spożywczą od środka i wkładamy tam jeden blat ciasta. Wylewamy na nie tężejąca galaretkę i zakrywamy drugim blatem ciasta. Odstawiamy do lodówki na noc lub co najmniej 6 godzin. Krem czekoladowy przygotowujemy miksując masło z cukrem pudrem. Krem powinien być bardzo

wysmienity

Proponowane wyszukiwania