Sernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie, ma fajną kremową konsystencję i jest szybko gotowe, jeśli mamy pod ręką ser, śmietanę, kokoski i galaretki. Zapomniałam o maśle i cukrze, ale zakładam, że te składniki akurat zawsze mamy w domu. Jest
dolcevitainmykitchencałe jaja 3 żółtka masa serowa: 500 g twarogu 1 budyń śmietankowy 150 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka masa jabłkowa: 1 kg jabłek pół szklanki cukru galaretka Wykonanie: ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Kolejno dodawać jajka i żółtka i kolejno po każdym dokładnie ucierać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na trzy części(...)pokroić. Włożyć do rondla z nieprzywierającym dnem razem z cukrem i smażyć na małym ogniu jak dżem aż rozpadną się owoce. Od czasu do czasu mieszać ! Na koniec dodać galaretkę rozpuszczoną w połowie szklanki wrzątku. Ciepłą masę wyłożyć na drugi blat i przykryć ostatnim trzecim blatem. Udekorować według uznania
Pysznie & Pięknieciasto-ciasto leśny mech z truskawkami i bitą śmietaną. Ciasto swój atrakcyjny wygląd zawdzięcza dodatkowi szpinaku. Nie zrażajcie się tym, ponieważ szpinak nie jest tu wyczuwalny a nadaje ciastu wspaniały posmak. Ciasto jest leciutkie, bardzo orzeźwiające. Zapraszam i bardzo polecam na pewno zrobi wrażenie. Zapraszam Was też na film :) SKŁADNIKI blaszka ok 25x35cm używam zawsze szklanki 250ml CIASTO SZPINAKOWE(...)Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 45 minut. Ciasto studzimy, i odkrawamy jego górę, następnie odkrojone ciasto kruszymy w palcach do miseczki-będzie nam potrzebne do posypania ciasta. ok 350g truskawek kroimy drobno. Następnie do miski dajemy wrzątek i dodajemy 2 galaretki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusezonie na truskawki obowiązkowo musi być u mnie ciasto na biszkopcie z kremem i galaretką. W tym roku postanowiłam zrobić takie bardziej wypasione, z dwóch blatów biszkoptowych, przełożone kremem i podwójnie truskawkowe. Ten tort wymagał trochę pracy, ale efekt wszystko wynagrodził. Ciasto jest delikatne, puszyste, lekkie i mocno truskawkowe :) Krem to mój najnowszy udany eksperyment, który ostatnio bardzo często wykorzystuje(...)się na pewno nie zważy, ani nie rozpłynie. W połączeniu z puszystym biszkoptem smakuje idealnie. No a galaretka i truskawki tylko wieńczą całość :) UWAGA ! Ciasto wyszło dość wysokie - żeby zmieścić galaretkę i truskawki musiałam "powiększyć" tortownicę za pomocą folii aluminiowej, którą owinęłam dookoła zanim wylałam galaretkę. Można zrobić tak samo lub użyć większej formy. Składniki (tortownica o średnicy
Healthy food explorerzimno, więc gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja postanowiłam od razu wejść w ich posiadanie. Sernik przygotowuje się szybko, najdłużej z tego wszystkiego czeka się na tężenie galaretek. Takie ciasto bez pieczenia jest idealne dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego i przy okazji chcą się nieco ochłodzić. Choć dla mnie najpyszniejsze w serniku są właśnie fantastyczne, świeże
psgotujemymiąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%; 2 opakowania galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 20 sztuk herbatników. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno żółtka, cukier, mąkę, olej, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 30 minut w temperaturze(...)usuwam pestki. Owoc miksuję blenderem na gładki mus. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki, mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na ciasto. Wyrównuję. 3. Masa śmietanowa: Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę i razem ubijam. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję
Tradycyjna kuchnia KasiSernik z kremem i owocami, to połączenie klasycznego pieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U
Passions hobbies lifeLekka i puszysta Składniki 400 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 100 g malin 1 słoik jagód w cukrze 1/2 opakowania galaretki 1 cukier waniliowy na
czarrna od kuchniminut a następnie przecieramy owoce przez sitko ( pestki i skórki wyrzucamy). Ponownie przelewamy sok do garnka, dodajemy żelatynę i zagotowujemy. Mieszamy aż żelatyna się rozpuści i odstawiamy galaretkę do przestygnięcia. Ciasto: Twaróg rozdrabniamy. Do garnka wkładamy masło, jajka, wsypujemy cukier i dodajemy twaróg. Wstawiamy na gaz i zagotowujemy ( na małym gazie). W tym czasie proszki budyniowe mieszamy razem z mlekiem(...)pieczenia. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników. Na ciastka wykładamy przestudzoną masę sernikową, wyrównujemy i układamy drugą warstwę ciastek. Na herbatniki wykładamy dość sztywna galaretkę i układamy na niej kolejna warstwę herbatników. Wstawiamy ciasto do lodówki. Zimną śmietankę ubijamy wraz z śnieżką w proszku na sztywno. Wyjmujemy ciasto z lodówki i na ciastkach rozsmarowujemy masę śmietanową. Górę ciasta posypujemy płatkami
słodkie i nie tylko historie kulinarnejabłka będą miękkie i zaczną się rozpadać. Wlać wodę i kiedy masa jabłkowa się zagotuje wsypać suche galaretki. Zdjąć z ognia i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Ciepłe i gęste jabłka wyłożyć na ciasto przykrywając trzecim blatem. W rondelku rozpuścić masę kajmakową i wsypać orzechy. Dokładnie wymieszać i szybko rozsmarować wierzch ciasta. Ciasto wystudzić i przechowywać w chłodzie. Smacznego :) RADY(...)które nie ciemnieją po obraniu. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Serniki gotowane , Tarty i kruche ciasta , Wielkanoc Tagged: budyń , galaretka , jabłka , kajmak , orzechy włoskie , twaróg
https:KKuchniaMniamMasa na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem mleka w proszku o wyraźnym kawowym akcencie, obłożona namoczonymi w galaretce biszkoptami i przykryta warstwą galaretki. Tak, to z pewnością moje ulubione ciasto bez pieczenia. Fantastyczne pod każdym względem: wygląda ładnie, konsystencję ma ciekawą i smakuje po prostu wybornie. Jeśli lubicie takie smaki, zachęcam do wypróbowania. 2 szkl. mleka w proszku 3 serki(...)energicznie mieszamy; po połączeniu wlewamy całość do masy i chwilę miksujemy. Całość wylewamy na biszkopty. Na górze układamy kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 3 szklakach gorącej wody. Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto. Uwagi: Tym razem ciasto przygotowałam w kwadratowej formie – 21x21cm. Ciasto tym samym wyszło ciut wyższe niż zwykle. Jeśli wykorzystacie blaszkę właśnie takich wymiarów
Smaki Na Talerzubardzo smaczny deser bez pieczenia. Podstawę tego smakołyku stanowią gofry, na których znajduje się delikatna i puszysta masa na bazie śmietany 30 oraz galaretki a wierzch to soczysta galaretka cytrynowa lub agrestowa z zatopionym ciastkiem. Ciasto margaretka rozkochało w sobie moją mamę i to właśnie dla niej zazwyczaj je przygotowuję. Pokochała je za jego delikatność, lekkość i cudowny smak(...)jestem pewna, że Wam również posmakuje. Do przygotowania tego ciasta nakłoniliście mnie Wy, ponieważ zauważyłam, że tak jak ja, lubicie ciasta bez pieczenia . Są szybkie w przygotowaniu, bardzo łatwe a co najważniejsze mega smaczne. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. PRZEPIS NA CIASTO MARGARETKA Składniki 600 ml śmietany 30% 3 galaretki krystaliczne (przeźroczyste) 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe 300 g kruchych
Przepiski.plproszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu truskawkowego 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru na wierzch 450 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu. Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodać żółtka. Kisiel przesypać do szklanki, dosypać mąki tyle, aby w sumie było pół szklanki. Dodać proszek(...)rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt wymieszać ze śmietanką i żelatyną. Wylać do foremki na warstwę truskawek. Przykryć biszkoptem. Za pomocą łyżki nasączyć biszkopt pozostałą galaretką i odstawić do stężenia. Gotowe ciasto wyjąć z foremki odwracając ją dnem do góry. Podzielić ciasto na kawałki i udekorować pozostałą bitą śmietaną
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaostatnio myślałam na jakimś ciastem, takim żeby i mąż była zadowolony, bo lubi jabłka i młody, bo coś słodszego i z kokosem też. Tak powstało to ciasto. Ciasto, jabłka z galaretką, biszkopty okrągłe, masa z kokosem i ciasto, wierzch polewa z gorzkiej czekolady. Od Helio dostałam ostatnio kilka produktów w tym wiórki kokosowe, które jak najbardziej się przydały :-) Miłego dnia(...)białek. Mieszamy również łyżką. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopnia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto. Pieczemy około 30 - 35 minut. Do tzw. "suchego patyczka" Studzimy, kroimy na dwa blaty. Składniki masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka (ja dałam cytrynową) 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka i podsmażamy. zdejmujemy
kruche babeczki