ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:141/672)

Malinowa chmurka 132

ciasto kruche powinny być schłodzone *** *** Składniki zagniatamy razem, aż powstanie jednolite ciasto, można to zrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około pół godziny *** *** Trzy galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie, wrzucamy maliny (jeśli używamy mrożonych to nie rozmrażamy ich wcześniej) i mieszamy. Całość odkładamy do lodówki(...)nakłuwamy widelcem *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15 minut – do zezłocenia. Ciasto wyjmujemy i studzimy *** *** Na wystudzone kruche ciasto wykładamy tężejącą galaretkę i całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem śmietankowy: schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy stopniowo serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu

Blog z Apetytem
Pianka kefirowa na zimno z bitą śmietaną i bezikami 107

ostatnio robi furorę wśród rodziny i znajomych... Ciasto jest naprawdę rewelacyjne w smaku, a dodatkowo niezwykle proste w przygotowaniu.  Niezbyt słodka pianka idealnie komponuje się z dodatkiem bitej śmietany oraz chrupiącymi bezikami. Aj... koniecznie spróbujcie! (Tortownica o średnicy 26 cm) Masa kefirowa:  800 ml kefiru 150 ml wody 2 galaretki (u mnie truskawkowe) Bita śmietana: 250 ml śmietanki(...)galaretką. Masę schłodzić w lodówce, alby delikatnie stężała. Po tym czasie formę wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć biszkoptami/herbatnikami/kruchymi ciastkami. Na ciastkach umieścić masę kefirową oraz ponownie warstwę dowolnych ciasteczek. Całość wstawić do lodówki, aż masa całkowicie zastygnie. W międzyczasie przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i równomiernie umieścić na chłodzącym się cieście. Na wierzchu ułożyć

Di gotuje
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1035

Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek  to cudnie prezentujące się ciasto, dziecinnie proste, szybkie w wykonaniu i w dodatku przygotujemy je bez potrzeby używania piekarnika. Ptasim Mleczkiem zachwycone będą w szczególności dzieci - idealny pomysł na lekki wiosenny deser. Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Składniki: 530 g mleka skondensowanego słodzonego (lub niesłodzonego(...)gorącej wody. Galaretki studzimy do momentu aż będą całkowicie ostudzone, ale nadal płynne. Dobrze schłodzone mleko skondensowane ubijamy, a następnie dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Każdą z porcji miksujemy do otrzymania gładkich konsystencji. Formę (ok. 20x30 cm) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy biszkopty (przed ułożeniem każdy z nich namaczamy przez moment

Słodka Strona
Biszkopt z masą , truskawkami i galaretką 389

szypułek , poukładać dość ściśle na masie śmietanowej. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku . Odstawić do ostygnięcia , Gdy galaretka zacznie już lekko tężeć zalać nią truskawki. Wstawić ciasto do lodówki , aby galaretka całkowicie zastygła. Smacznego :)  Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik na zimno z truskawkami 40

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc przygotowałam sernik na zimno z truskawkami i galaretką . Prosty i pyszny deser bez pieczenia , idealny na upalne dni. Sernik

Gotuj z Prezesem
DESER KOKOSOWY Z WIŚNIAMI 61

Składniki: Wiśnia: 1 słowik wiśni (700 g) lub ok 300 g świeżych 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1,5 łyżki żelatyny  0,5 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
3 bit z advocatem i wiśniami 189

Popularne ciasto bez pieczenia cieszy się ogromnym zainteresowaniem w mojej rodzinie. Jest trochę pracochłonne ale znika dość szybko. Urozmaicam je różnymi dodatkami, dlatego za każdym razem zachwyca na nowo. Składniki krem 1 l mleka 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 galaretki brzoswiniowe 250 g margaryny lub masła dodatkowo 1 puszka masy krówkowej o smaku advocata 2 duże(...)cukru pudru kilka kostek mlecznej czekolady wiśnie z soku 1. W 500 ml mleka mieszamy obie mąki. Resztę gotujemy. Kiedy mleko zacznie wrzeć dodajemy mieszankę. Do powstałego budyniu wsypujemy galaretki brzoskwiniowe. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. 2. Miękką margarynę lub masło ucieramy stopniowo dodając zimny budyń. 3. W dużej prostokątnej blaszce ( 25×40 ) rozkładamy pierwszą warstwę herbatników. Nakładamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Borówkowa Kraina 116

Borówkowa Kraina Szukasz szybkiego deseru do kawy, idealnego na upalne dni, to świetnie trafiłeś. Ciasto bez pieczenia zrobisz w kilka chwil, borówki, śmietana, którą można zastąpić jogurtami to główne składniki tego niezwykłego ciasta. Forma 24 cm x 24 cm 30 minut czas przygotowania 20 porcji Składniki: ·        990 ml śmietany(...)śmietanowej wlewamy rozpuszczona w ¾ szk. wody galaretkę żółtą. 5.    Na dnie formy układamy podłużne biszkopty. 6.    Na ciastka wylewamy masę z borówkami i układamy borówki. 7.    Następna warstwa to masa śmietanowa z galaretką i ponownie układamy borówki. 8.    Na koniec zalewamy galaretką. 9.    Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce

Kulinarna Chwila
Ciasto z mango i masą budyniową 138

Bardzo lubię ciasta przekładane bo są smaczne ale też ładnie się prezentują.\ Dziś jedną z mas jest masa na bazie pulpy z mango do której dodałam jabłka i galaretkę cytrynową. Ciasto polecam nie tylko na weekend, może być fajnym pomysłem na zbliżające się Święta. Biszkopt upiekłam w nowej tortownicy Delicia Gold, którą możecie zakupić poprzez FAVI.pl . I wiecie co ? Można

Ewa w kuchni
Biszkopt z borówkami i masą śmietanową 94

borówek w syropie i postanowiłam je dobrze wykorzystać. W mojej głowie pojawiła się od razu inspiracja i zaczęłam działać . Oto efekt, delikatny biszkopt z borówkami, masą śmietanową i galaretką malinową. Ciasto nie jest za słodkie więc myślę, że można sobie pozwolić nie tylko na jeden kawałek . Zachęcam was do wypróbowania przepisu.      składniki na borówkowe nadzienie(...)galaretki malinowe. składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy pianę na sztywno dodając szczyptę soli. Do ubitej piany z białek dodajemy po 1 żółtku i po jednej łyżce cukru oraz cukier waniliowy. Do dobrze ubitej masy wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy lekko łyżką. Przelewamy ciasto

noteskulinarnyfiga
Ciasto z czereśniami i budyniem 74

ciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Puszyste ciasto czekoladowe połączone z delikatnym budyniowym kremem z dodatkiem serka mascarpone. I oczywiście lekko cierpkie czereśnie podkreślające słodycz ciasta. To nasz ulubiony przepis na ciasto czereśniowe, który doskonale sprawdza się zarówno w sezonie jak i poza nim. Ciasto możesz przygotować również z czereśni z kompotu lub czereśni mrożonych. Do ciasta z czereśniami naszym(...)ciasto drożdżowe z czereśniami. Coraz bardziej popularne są są też ciasta czereśniowe na zimno. Przepis na takie ciasto również niebawem ukaże się na Naszym Blogu Kulinarnym. Ciasto z czereśniami przepis z pewnością dla wszystkich, którzy lubią letnie, orzeźwiające ciasta owocowe. Poznaj naszą propozycję na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami . Zobacz również przepis na ciasto na gofrach z owocami i galaretką

Kuchnia Na Wypasie
Tort,, Palma“ 190

Zróbmy coś dobrego z Palmą“ bardzo mnie zaispirował. Zgłosiłam już drożdżowe ptaszki, które są bardzo pocieszne. Brakowało mi jednak czegoś słodkiego. Szczególnie teraz podczas upałów zjadamy dużo ciast z owocami i galaretką. Tort ,, Palma“ powstał specjalnie na konkurs, a jego nazwa pochodzi od dekoracyjnych palemek z banana

dolcevitainmykitchen
Serniczek na biszkopcie owsianym 183

szkl. śmietanki kremówki 30 % 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżki żelatyny Dodatkowo: galaretka agrestowa ( należy przygotować ja wcześniej ) 10 truskawek Sposób przygotowania: Białka ubijamy , gdy się ubiją na sztywną pianę , to dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto dobrze wymieszane wykładamy na przykrytą blaszkę papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut

Różne smaki w kuchni
Sernik na zimno 191

Wyrównujemy wierzch. W międzyczasie odsączamy mandarynki na sitku. Sok wykorzystujemy do ugotowania (wg przepisu na opakowaniu) galaretki pomarańczowej, dopełniając wodą. Odstawiamy galaretkę do lekkiego stężenia. Mandarynki wykładamy na ciasto i zalewamy galaretką. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki

Gotowanie moimi oczami