pieczenia na przełożenie: 350 ml kremówki 2 opakowania galaretki o smaku kiwi 300 g dżemu z kiwi dodatkowo: 3 owoce kiwi Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, Nadal ubijając dosypywać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć, przełożyć ciasto do tortownicy wyścielonej papierem i piec w 180*C około(...)talerzu, zapiąć wokół ciasta obręcz tortownicy lub rant. Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dwie łyżki ubitej śmietany odłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOstatnio nie mogę już patrzeć na galaretki i przemycam je sobie na różne sposoby z myślą o swoich więzadłach i ścięgnach. Dziś proponuję deser na bazie
Weekendy w domu i ogrodzieposiada się szczególnych talentów kulinarnych, trzeba jedynie trzymać się pewnych zasad, o których napiszę. Zdradzam Wam dzisiaj taki właśnie przepis a że sezon na ciasta z galaretką i świeżymi owocami właśnie się zaczyna, mam nadzieję, że będziecie z tego przepisu bardzo zadowoleni. Zdjęcia oddają całą naturę biszkoptu - ciasto nie zostało przeze mnie odwrócone, tak aby pokazać
Garniec Magalietruskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek 1 banan 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem
W kuchennym oknie Ewymalinowe 3,5 szklanki wrzącej wody Malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia(...)papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temperaturze 140 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Wykonanie - Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia Ewycukru 250 g masła – można trochę mniej, wtedy krem będzie mniej maślany 1/2 szklanki cukru pudru lub trochę mniej Na mus jabłkowy: 6 dużych jabłek 1 galaretka (u mnie cytrynowa) Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić na sztywno, następnie dodać po jednym żółtku i powoli wlać olej. Mąkę wymieszać z cukrem, z proszkiem do pieczenia, kakao i wiórkami koksowymi. Stopniowo dodawać(...)przełożyć do rondelka i poddusić. Jak zmiękną wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, żeby jabłka i galaretka się połączyły. Odstawić do przestudzenia. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na wierzch ciasta, wstawić do lodówki, żeby galaretka i jabłka zastygły. Smacznego Anulla
Fabryka pomysłówkakaowa mieszanina wystygnie, wlewamy ją do mąki, dodajemy żółtka i krótko miksujemy. Ubijamy pianę z 7 białek i mieszamy z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po wyjęciu studzimy i kroimy na 3 części. Galaretka z truskawek: truskawki kroimy na mniejsze części i w garnuszku dusimy, aż powstanie jednolita masa. Jeśli truskawki są uparte(...)wcześniej. Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka z truskawek musi mieć bardzo gęstą konsystencję, bo inaczej wypłynie z ciasta. Przygotowane ciasto polecam nie wkładać od razu do lodówki, niech postoi sobie w temperaturze pokojowej, dzięki
Czerwona PorzeczkaDelikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty. Dodatkowo: 3/4 l mleka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, 150g masła, duża puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe(...)tężeć dodać owoce. Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać. Wierzch: 350ml śmietanki 30%, galaretka np. truskawkowa, starta czekolada. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić
Z miłości do słodkościCiasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie(...)znajduje się słodka galaretka wiśniowa, a wierzch zdobi polewa przygotowana z gorzkiej i mlecznej czekolady oraz płatki migdałowe. Ciasto proste, choć jego wykonanie jest trochę rozciągnięte w czasie. Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki: Biszkopt: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku
Kuchnia MagdaLenytestować dzięki firmie CUKRY NYSKIE . Ciasto jest pyszne, w dzisiejszej wersji z dżemem porzeczkowym, nie jest za słodkie i przyjemne w smaku:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: około 400 g czarnych herbatników Petit Beurre CUKRY NYSKIE 200 G kakaowych herbatników 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka przegotowanej wody(...)lekko ciepły. Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, dobrze mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, następnie ciągle mieszając dodajemy galaretkę. Warstwy ciasta: 1. warstwa czarnych herbatników 2. warstwa cienka budyniu 3.warstwa kakaowych herbatników 4. warstwa budyniu 5. warstwa czarnych herbatników 6. warstwa masy krówkowej 7. warstwa czarnych herbatników 8. warstwa budyniu
Sama słodycz i szczypta chilibardzo szybko znika z talerza.Znakomite dla dzieci i dorosłych.Ciasto wyróżnia bardzo puszysta i lekka pianka a jako nadzienie pyszne rurki z nadzieniem.Przepis znalazłam na stronie knurr.pl.Polecam tam zajrzeć-fajne przepisy :). Zapraszam po przepis :). SKŁADNIKI paczka herbatników ok.250g rurki z kremem ok.260g 1/2 l śmietanki 30% 2 galaretki malinowe WYKONANIE Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia(...)jeszcze płynną galaretkę.Ubijamy aby składniki się połączyły.Masę wstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie wyjmyjemy i dzielimy na dwie części. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia i dajemy herbatniki. Na herbatniki wykładamy połowę masy piankowej.Na masie piankowej układamy rurki :). Na rurki wykładamy drugą połowę masy piankowej i na górę kładziemy herbatniki. Ciasto wstawiamy na kilka godzin
Mała w garnku mieszaBardzo łatwy do wykonania sernik na biszkoptach. Możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców oraz ulubionej galaretki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o 50
Bulliokońcu dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie, ale szybko mieszamy. Wylewamy masę serową na biszkopty, odstawiamy do stężenia. Jak druga galaretka zacznie tężeć wylewamy na masę serową. Przed wylaniem galaretki możemy ciasto dowolnie udekorować. Odstawiamy
Gotowanie moimi oczami