Nie napiszę, że to ciasto przygotujecie błyskawicznie, bo jednak na przygotowanie poszczególnych warstw trzeba poświęcić troszkę czasu. Nie jest jednak mocno skomplikowane i każdy, komu nie jest obce przygotowanie biszkoptu czy masy budyniowej, na pewno sobie z nim poradzi. Smak ciasta jest bardzo dobry. Jest delikatne i jak w nazwie – słodkie. Biszkopt: 7-8 jajek 1 szkl. drobnego cukru 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie: 1 szkl. przegotowanej wody sok z 1 cytryny 4 łyżki cukru... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...