ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:120/672)

pyszne ciasto z mrożonej dyni... 159

łyżeczki, dynia 3 szklanki/odmrożona, śmietana 30 % 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, wiśnie 1 szklanka/mrożone, kolorowa posypka - ile potrzeba w rozdrabniaczu rozdrobnić dokładnie dynię aby były 3 szklanki miazgi, włożyć do woreczka i zamrozić, tak przygotowane dynię używam do ciast po odmrożeniu na sitku, można użyć dyni świeżej bez mrożenia mikserem utrzeć jajka, cukier(...)spód, można delikatnie nasączyć np. herbatą z cytryną zimną śmietanę ubić z galaretką agrestową i posmarować śmietaną blat ciasta, nakryć drugim, też można go nasączyć, posmarować całe ciasto śmietaną, schować do lodówki galaretkę wiśniową rozmieszać w 250 ml gorącej wody, dodać mrożone wiśnie bez pestek i do stężenia, galaretkę posiekać i dać na wierzch ciasta na śmietanę, posypać posypką czerwoną

W Mojej Kuchni Lubię
Figa z makiem 124

Biszkopt makowy z kremem, brzoskwiniami, biszkoptami i galaretką - pyszne połączenie. W mojej rodzinie to ciasto zrobiło furorę. Mama, nie mogąc sobie przypomnieć nazwy, mówi o nim "byle co" :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki syropu po brzoskwiniach(...)dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mak. Piec w blaszce 22x37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 45 min. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół. 2. Galaretki rozpuścić w litrze wody i odstawić do lekkiego stężenia. Syrop, cukier i cukier waniliowy zagotować. Wodę, budyń i żółtka roztrzepać. Wlać do gotującego się soku i zagotować

Na Ciasteczkowych Papierach
Kostka orzechowa / Nut Layer Cake 76

Dziś przepis dla osób nie będących na diecie:) Moje ciasto warstwowe to rozpustna kostka orzechowa z mieszanką orzechów, kremem budyniowym z masłem orzechowym, cienką warstwą galaretki, czekoladą i bezą. Ciasto dzięki wszystkim warstwom jest bardzo wysokie, słodkie i sycące, idealne na zebranie w większym gronie. Nie jest tak pracochłonne jak się wydaje, blat bezowy polecam upiec dzień wcześniej, podobnie(...)mleka, posłodzić do smaku.  Do gorącego budyniu wrzucić pokrojone w kostkę masło i masło orzechowe, wymieszać, żeby masło się rozpuściło. Ciepły budyń wylać na ciasto. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będą tężejące, wylać na krem budyniowy. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę roztopić. Wylać w formie esów-floresów na zastygniętą galaretkę

Lekcje w kuchni
Kostka firmowa Ewy 234

wszystkie składniki będą połączone wsypujemy pozostałe sypkie składniki i wszystko razem mieszamy. Gotową masę przelewamy do formy i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia.  Galaretki zalewamy wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. 0,5 l śmietany ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru pudru a następnie(...)dokładnie w ten sam sposób tylko nie dodajemy kakao. Gotową masę przelewamy na ciemną  do formy i równomiernie ją rozprowadzamy. Ciasto znowu musi chwile postać w lodówce aby masa stężała. Na wierzch układamy rzędami delicje. Gdy galaretka zacznie nam już lekko tężeć wylewamy ją na sam wierzch tak aby przykryć ciastka.  Całość wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą

ciastkarnia na kruchym spodzie
Piegusek z delicjami 162

margaryny  PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto:  Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, wlewamy sok z pomarańczy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej(...)gotującego się mleka i ugotować budyń.  Wystudzić.  Miękką margarynę utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz parę kropel olejku migdałowego do ciasta. Całość zmiksować na puszysty krem. Galaretki rozpuścić tak jak pisze w przepisie na opakowaniu. Zostawić do lekkiego stężenia. Przełożenie:  Jeden płat ciasta smarujemy dżemem, oraz połową kremu układamy delicje czekoladą do góry smarujemy

Wanilia i Kardamon
SMERFNE CIASTO 436

papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Masa I Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do wystygnięcia. Gdy zaczną tężeć śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać tężejąca galaretkę, i miksować(...)zacznie tężeć , śmietanę ubić  na sztywno pod koniec powoli wlewać  galaretkę i miksować  aż  śmietana z galaretką się połączą. Tak przygotowaną masę wyłożyć na poprzednią, ponownie wstawić do lodówki, przynajmniej na dwie godziny. Przed podaniem ciasto oprószyć  startą czekoladą. Smacznego rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto z galaretką rabarbarową słodzoną miodem 84

ilości wychodzi lekko słodkie ciasto. Część miodu rzepakowego Huzar możesz zastąpić miodem pomarańczowym Huzar. Składniki: Ciasto: 4 jajka 3/4 szkl. cukru/erytrolu/ksylitolu 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego Szczypta soli Galaretka rabarbarowa: 4 szklanki wody 3 płaskie łyżki żelatyny 4 pędy rabarbaru 5 łyżek miodu rzepakowego Huzar(...)Odstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie delikatnie tężeć (na brzegach garnka będzie się powoli robiła galaretka) przelewamy ją na biszkopt. Odstawiamy na noc do lodówki. Sprawdź również te przepisy z rabarbarem: NAJPROSTSZE DROŻDŻÓWKI Z RABARBAREM CIASTECZKA OWSIANE Z RABARBAREM KOMPOT Z RABARBARU PROSTE ORKISZOWE CIASTO RABARBAROWE ORKISZOWE CRUMBLE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI RUSTYKALNA TARTA PEŁNOZIARNISTA Z RABARBAREM Wpis powstał

Czarnawisienka
Malinowa Chmurka Bez Pieczenia 86

Dzięki temu ciasto jest mniej pracochłonne, ale równie smaczne. Malinowa chmurka bez pieczenia to idealne ciasto dla osób, które nie lubią piec, lub nie mają piekarnika. Ciasto jest rewelacyjnie a jego smak równie obłędny, jak w przypadku malinowej chmurki w wersji pieczonej. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z moim przepisem na pyszne ciasto malinowa chmurka bez pieczenia. Ciasto jest wręcz(...)żelatyny 2 galaretki malinowe 250 g mrożonych malin ok. 120 g herbatników płatki migdałów Wykonanie Blachę 24×36 wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy warstwę herbatników. Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 800 ml wody. Do lekko przestygniętej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na herbatniki wykładamy lekko tężejącą galaretkę, całość wstawiamy

Przepiski.pl
Kruche ciasto z malinami i truskawkami w galaretce i chrupiącą bezą 425

tortownicę o średnicy ok. 25 cm). Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 St.C. Pieczemy na złoty kolor (ok. 20 minut). Upieczone ciasto pozostawiamy w blasze i studzimy. Masa owocowa z galaretkę: 3 galaretki o smaku truskawkowym 500 gram mrożonych owoców (maliny i truskawki) - nie rozmrażamy wcześniej 3,5 szklanki wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy(...)galaretka stężeje całkowicie smarujemy ją cienką warstwą masy krówkowej. Ponownie wstawiamy do lodówki. Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 garście migdałów Białka ubijamy z cukrem do powstania sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy migdałami. Beza musi być wielkości tortownicy, w której było pieczone ciasto

tojestpyszne.blogspot.com
Ciasto witaminka 126

Ciasto witaminka to fajny pomysł na wykorzystanie pysznych owocowych soków takich jak „Witaminka” lub „Kubuś”. Proste w przygotowaniu i zarazem bardzo fajne w smaku (nie jest strasznie słodkie). Sprawdzi się idealnie na każdą okazję i zaskoczy nie jednego łasucha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1/2 szklanki oleju Łyżeczka(...)pieczenia, delikatnie mieszamy i wylewamy na blaszkę z wyściełanym dnem papierem do pieczenia Ciasto pieczemy w temp 180 stopni przez około 45 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia Około 600 ml „witaminki” podgrzewamy w garnku, pozostały sok mieszamy z budyniami Następnie dodajemy do gotującego się soku cały czas

Blog kulinarny S9.PL
Leśny mech z brzoskwiniami 161

Efektowne i pyszne ciacho na spodzie szpinakowym z pianką, brzoskwiniami i galaretką.  Składniki blaszka 23/33: ciasto szpinakowe:  jajka 4 szt, cukier 250 g, olej 1 szklanka, szpinak świeży (baby) 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, mąka pszenna 100 g, mąka krupczatka 220 g, Ptasie mleczko: śmietanka 36% 500 ml, cukier puder 3 łyżki, galaretka(...)delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30-40 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia, a następnie ściąć spieczony wierzch. Ciasto nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem waniliowym i umieścić w wysokim rancie lub blaszce.  Ptasie mleczko: Galaretki pomarańczowe rozpuścić

kulinarne odsłony pati
Kruchy sernik 155

twarogu mielonego * 20 dag margaryny * 3 jaja * 2 budynie śmietankowe * szklanka cukru pudru * 25 dag rodzynek polewa * tabliczka gorzkiej czekolady * galaretka o dowolnym smaku * 13 dag masła * 5 łyżek kwaśnej śmietany Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy, dzielimy na 3 części. Każdą część pieczemy na blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190 stopni(...)gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w  szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem z tłuszczem. Dodajemy tężęjącą galaretkę i śmietanę. Wylewamy na ciasto. Ozdabiamy według własnego uznania

Pobite gary Barbary
Zakochane ciasteczka ;) 102

musem truskawkowym. Są pyszne i delikatne, wprost rozpływają się w ustach!     Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 30dkg masła 2 żółtka 15 dkg cukru 1 łyżka cukru waniliowego Lukier: 1/3 szklanki cukru pudru 1-2 łyżki gorącej wody Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka gorącej wody kilka mrożonych truskawek       *** Masło ucieramy mikserem razem(...)wkładamy kilka zamrożonych truskawek i całość odkładamy na około 10 minut *** *** Po tym czasie truskawki z galaretką miksujemy na jednolity mus *** *** Otwory w ciasteczkach delikatnie zalewamy musem (najlepiej za pomocą małej łyżeczki) i odkładamy do stężenia *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA Z SERDUSZKIEM PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Śmietanowiec bez pieczenia 381

galaretką na herbatnikach to świetny pomysł na pyszne ciasto na zimno . Takie pyszne ciasto z macarpone i owocami świetnie sprawdzi się na cieplejsze dni, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie tego ciasta krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia z mascarpone i śmietaną może być przygotowane(...)krem nałożyć kolejną warstwę herbatników, posmarować dżemem, nałożyć resztę kremu i wiórki, wyrównać. Nałożyć kolejną warstwę herbatników. Schłodzić. Na herbatniki wylać gęstą, tężejącą galaretkę z owocami (ważne, by galaretka nie była zbyt płynna, bo wsiąknie w ciasto). Chłodzić najlepiej całą noc - herbatniki powinny zmięknąć przed krojeniem ciasta.  Zmodyfikowany przepis ze strony: ilovebake.pl Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami

Lekcje w kuchni