ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:581/780)

Rafaello bez pieczenia 218

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe(...)zagotowujemy z cukrem, gotujemy budyń, przekładamy do miski, wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch

Bajeczna Kuchnia
Sernik 197

budynie waniliowe szklanka cukru pudru herbatniki 8 jajek Przygotowanie sernika: Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Stopniowo do utartych żółtek dodajemy budynie, ciągle miksując, a następnie po łyżce sera, nadal miksując. Białka ubijamy ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy całość, najlepiej drewnianą łyżką(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki ( mi weszło 15 sztuk ) i wylewamy na nie masę serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia w piekarniku. Artykuł Sernik pochodzi

NiePieprz.pl
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 217

powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ścinamy górę.  KREM: Mleko łączymy z mąką(...)pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka.Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.  Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy i dodajemy po łyżce budyniu kokosowego. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy podprażone wiórki kokosowe.  Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12607

czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów(...)włoskich mielonych 100 g orzechów włoskich krojonych 50 g kokosu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Krem budyniowy 1 puszka brzoskwiń w puszce(sok) 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 250 g masła Na górę ciastka delicje 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki Przygotowanie:Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Biszkopt: białka ubić

Ala piecze i gotuje
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 154

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 200g miękkiego masła 160g cukru szczypta soli 4 duże jajka 600g truskawek przekrojonych na pół Kruszonka: 100g schłodzonego masła 150g mąki pszennej(...)cukier i sól nie przerywając ucierania, następnie dodajemy kolejno jajka, miksując po każdym dodaniu, na koniec dodajemy przesiane suche składniki i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy , aż uzyskamy gładkie ciasto, blachę ( 25x30 /20x30cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej cisto, na wierzchu układamy truskawki ( rozcięciem ku górze), które posypujemy kruszonką ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego

Słodkie zapomnienie
Babka piernikowa z serem 395

Święta już tuż tuż, dlatego zaczęłam piec ciasta "na próbę", żeby w porę zdecydować, które wylądują na świątecznym stole :) Pierwsza propozycja to babka z nadzieniem pół-sernikowym, pół piernikowym, oblana białą czekoladą. Babka ta jest pewnego rodzaju kompromisem - mój Ukochany nie lubi pierników, natomiast uwielbia serniki :) Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki. Zapraszam do pieczenia!Składniki na masę piernikową(...)łyżki kakao2 jajka250 g mąki pszennej25 g kandyzowanej skórki pomarańczowej2 łyżeczki proszku do pieczenia50 g migdałów w płatkach2 łyżeczki przyprawy korzennejSkładniki na masę serową:300 g twarogu sernikowego1 opakowanie budyniu waniliowego70 g masła1 jajko50 g cukruDodatkowo:1 tabliczka białej lub gorzkiej czekolady25 g kandyzowanej skórki pomarańczowejCZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNIFOREMKA: 22 CM Z KOMINEM1. Do rondelka wkładamy miód, masło

My Culinary Art
Najlepszy sernik dyniowy 152

jakości z wiaderka; nie powinien być rzadki!)  4 jajka 400g puree z pieczonej dyni (przepis tu - klik ) 1 szklanka cukru (1 szklanka = 250 ml; u mnie ksylitol) 1 budyń waniliowy 1/2 łyżeczki cynamonu Wierzch:  około 100g masy krówkowej/kremu toffi Przygotować spód. Pokruszone ciastka, orzechy oraz miękkie masło dokładnie zmiksować w malakserze, a następnie wklepać w dno tortownicy(...)sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 60-80 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.)  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce. Wierzch sernika posmarować kremem

Di gotuje
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 193

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Sernik: 750g dwukrotnie zmielonego białego sera 5 jajek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 ⅓ szklanki drobnego cukru kryształu 80g roztopionego i przestudzonego masła 1 duży budyń waniliowy w proszku Krem truskawkowy: 2 kostki masła 10 łyżek cukru pudru Ok 400g truskawek (waga po odszypułkowaniu) 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania Biszkopt

Kuchnia w czekoladzie
sernik 194

Składniki 1 kg sera ( president twaróg sernikowy wiaderko ) 1/2 kostki masła 1 łyżeczka rumu opcjonalnie 6-7 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka skórki cytryny

w mojej kuchni
Letnia Tęcza 185

BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do

Dziś Ja gotuje
Sernik jogurtowy pieczony z wiśniami 174

Przepyszny sernik z jogurtów greckich z dodatkiem wiśni. Sernik jest lekki, kremowy i delikatny, Cudowny w połączeniu z lekko kwaskowymi wiśniami, a właściwie frużelinie wiśniowej. Zdecydowanie

Kuchnia bezglutenowa
Przed-poślubnie. I tort kawowo-malinowy z różaną nutą 246

Wlać ekstrakt, zmiksować. Mąkę i proszek przesiać, wymieszać z migdałami. Wsypać do ubitej masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką, tylko do połączenia składników. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec w 170 st. C. przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Mus malinowo-różany: Maliny podgrzać. Gdy zaczną się rozpadać, zdjąć garnuszek z palnika, zmiksować(...)połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorącą kawę, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, gotować, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie. Po kawałeczku dodawać miękkie masło, cały czas miksując.  Kremówkę ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biedronka 207

wlać masę jajeczną i gotować, mieszając często, jak budyń, do zgęstnienia. Gotowy krem przykryć folią spożywczą i wystudzić. Masło przełożyć do miski i utrzeć do otrzymania kremowej konsystencji. Dodawać budyń, łyżka po łyżce, miksując po każdym dodaniu. Dodatkowo: 220 g dżemu truskawkowego np. 100% 2 galaretki truskawkowe, rozpuszczone w 500 ml wrzącej wody wiórki kokosowe Dolny blat biszkoptu posmarować(...)pomocą kieliszka zrobić otworki. Blat z otworkami położyć na krem. Posmarować pozostałym kremem omijając wycięte otworki.  Oprószyć wiórkami kokosowymi. Schłodzoną i lekko tężejącą galaretkę przełożyć do otworków w cieście. Wstawić do lodówki, żeby galaretka dobrze stężała. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Lodowiec 147

Znacie ciasto „Lodowiec”? Ja dopiero teraz zrobiłam je po raz pierwszy. Niemałą niespodzianką było dla mnie to, że z lodami nie ma ono nic wspólnego;) Robiłam kiedyś torcik lodowy i błędnie założyłam, że „Lodowiec” właśnie przygotowywany jest na ich bazie. Okazuje się jednak, że Lodowiec to nic innego jak pyszne ciasto bez pieczenia z biszkoptami, podwójną(...)będzie zbyt mało. Jak widzicie, wyszło idealnie. 2 op. okrągłych biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania