ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:582/780)

Ciasteczka budyniowe - najlepsze 205

było. Są idealne na Święta, możemy włożyć do puszki i poleżą spokojnie około tygodnia. Dla nas są najlepsze :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 200 g masła 3 budynie śmietankowe 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka  1 całe jajko powidło śliwkowe lub marmolada do przełożenia 1. Mąkę razem(...)proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier, proszek budyniowy i posiekane masło, robimy na środku dołeczek i dajemy żółtka oraz całe jajko. Wszystko zagniatamy. ma powstać gładkie, miękkie ciasto.  2. Ciasto dzielimy na 2 - 3 części, pierwszą część musimy rozwałkować na około 3 mm, foremką wykrawamy ciasteczka (pamiętajmy, że jak wykrawamy dół cały, a górę z dziurką, żeby

kruche babeczki
Pychotka (pani Walewska) 182

połową dżemu. Na to wykładamy bezę z połowy składników, delikatnie wyrównujemy powierzchnię i posypujemy częścią orzechów.  Piec 40 min w temp. 160 st. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta.  W przypadku pieczenia dwóch placków jednocześnie, najlepiej wykorzystać termoobieg.  Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Krem: Odlać pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami i paroma(...)mleko zmiksować z żółtkami oraz jajkiem, dodać mąki i zmiksować na gładką masę. Wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając, gotować do powstania gęstej masy.  Powstały budyń zdjąć z palnika, przykryć folią spożywczą (tak by dotykała wierzchu masy) u wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. W razie

My sweet a life
ŁACIATY SERNIK 217

 Sernik to chyba jeden z najłatwiejszych i najszybszych deserów jaki jest do zrobienia :) Każdemu smakuje, pasuję do każdej okazji i nie da się go nie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kruche Ciastka Z Nutą Cytrynową 152

posmakować większości ;) Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 125 gr masła skórka oraz sok z 1/2 cytryny 100 gr cukru pudru 2 żółtka 200 gr mąki pszennej 1 cały budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (47 gr) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1. Masło wraz z cukrem miksujemy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym żółtku. 2. Cytrynę myjemy(...)sparzmy. Ścieramy skórkę, wyciskamy sok i dodajemy do naszej maślanej masy. Partiami dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i całość miksujemy na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników (ciasto jest dość luźne). Gotowe ciasto chowamy do woreczka i schładzamy przez około 2-3 godziny. Ja schładzałam przez 1 godz w zamrażalce, a druga godzinę leżało sobie w lodowce

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe muffinki z choinkami 170

blogu ale dzisiejsze będą prawdziwie świąteczne:) Zrobimy krem budyniowy, który wykorzystamy do choinek. W przepisie pomoże nam tym razem firma HELIO, od której otrzymaliśmy przesyłkę pełną słodkości do ciast. W tym przepisie użyłam wiórek kokosowych, idealnie nadających się do imitacji śniegu:) Skoro nie leży za oknem zrobimy go w kuchni:) godzina około 15 babeczek Przepis na muffinki czekoladowe z Oreo(...)znajdziecie TUTAJ Oczywiście, możecie skorzystać z innego przepisu. Wszystkie przepisy na nasze babeczki tutaj: MUFFINKI A teraz zajmijmy się składnikami na dekorację i krem: 150 g masła 1 budyń waniliowy 4 łyżki cukru 1,5 szklanki mleka zielony barwnik spożywczy czekoladowe gwiazdki dowolne, jadalne ozdoby lukier (można skorzystać z przepisu: TUTAJ) wykonanie: Babeczki upiec jak w przepisie. Dobrze wystudzić. Odlać

Ania i Marcin gotują
Biszkoptownik kolorowy 192

Piękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
Pudding daktylowy z sosem krówkowym 154

Pudding daktylowy z sosem krówkowym to pyszny i rozgrzewający deser na zimowe, mroźne dni. Pudding pieczony wraz z parą wodną ma zupełnie inną konsystencję od tradycyjnych ciast. Jest mazisty i niesamowicie wilgotny. Dzięki sporej ilości daktyli jest słodki i karmelowy w smaku. Szczególnie smaczny jest podany na gorąco! Pudding daktylowy z sosem krówkowym: 200 g suszonych daktyli Bakalland 2/3 szklanki(...)drobnego cukru trzcinowego + 1 łyżka 1/2 łyżeczki sody 2 ekologiczne jajka ok. 1/3 kostki miękkiego masła (70 g) 1 szklanka mąki (150 g) 2 płaskie łyżki budyniu o smaku krówki Delecta 1 i 1/3 szklanki mleka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Daktyle drobno siekamy (można też rozdrobnić w malakserze). Wkładamy do rondelka i zalewamy

Poezja smaku
Pączki 144

Pączki Pączki zazwyczaj jemy w tłusty czwartek i wtedy też je robimy. Myślę, że czasami nie zaszkodzi zrobić na niedzielę. Możemy je zrobić z czym tylko lubimy, z marmoladą, budyniem, nutellą czy innymi kremami. Składniki: 600 g mąki  3 jajka 100 g roztopionego masła 70 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki octu, spirytusu bądź wódki 250 ml letniego(...)suchych drożdży olej do smażenia nadzienie... jakie kto lubi Mąkę przesiewamy, mieszamy z suchymi drożdżami i łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz, aż ciasto będzie miękkie i gładkie (można wyrabiać z użyciem miksera). Wyrobione ciasto uformować w kulę i umieścić w oprószonej mąką misce. Całość przykrywamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość

Pelusiowa Kuchnia
delikatny tort z malinową nutką 610

dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Dodajemy barwnik i ponownie miksujemy.Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy(...)tortownicy i odstawiamy najlepiej na min. 12 godz. Po tym czasie kroimy na 2 części. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 6 żółtek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 300 g masła opcjonalnie: 50 ml wódki lub spirytusu wykonanie: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, budyń oraz żółtka miksujemy z pozostałym mlekiem. Do gotującego mleka wlewamy budyń z żółtkami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto serowo- jabłkowe 513

ciasto, podzielić na trzy części,do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść.Rozwałkować i upiec blaty. Piec w 180 stopniach około 20 min.Masa jabłkowa:60 dag prażonych jabłekgalaretka owocowa (wiśniowa) Jabłka prażone zagotować,zestawić z ognia , dosypać suchą galaretkę i mieszać do jej  rozpuszczenia ,ostudzić.Masa serowa:40 dag twarogu 12 dag cukru kryształu3 jajka8 dag budyniu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik gotowany na herbatnikach 407

margaryny,  duże opakowanie herbatników (ok. 250g),  100g mlecznej czekolady,  3 łyżki śmietanki 30%. Wykonanie: Ser zmielić. Do garnka przełożyć masło, rozkłócone jajka , cukier oraz sproszkowany budyń. Często mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż masło się rozpuści i powstanie jednolita masa. Następnie dodać zmielony ser i podgrzewając na małym ogniu, zagotować. Dno formy o wym. 24x24cm wyłożyć warstwą(...)resztę masy serowej, po czym rozłożyć ostatnią warstwę ciastek. Czekoladę połamać na kawałki, dodać śmietankę i stopić na parze na bardzo małym ogniu. Lekko przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Równomiernie rozprowadzić. Ciasto wstawić do lodówki

Z miłości do słodkości
Ciasto Góra Lodowa 271

tylko pozory. Warstwy robi się w między czasie. W oryginalnym przepisie kakaowy biszkopt jest nasączany w pączu z herbaty i rumu, ja z tego zrezygnowałam. Ale Wy jeżeli lubicie ciasta z dodatkiem alkoholu to nie musicie tego pomijać.   Zapraszam!!! Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao(...)ziemniaczaną i zwykłą. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym i zwykłym. Jak już się zagotuje to dodajemy do niego mleko z mąką. Dokładnie mieszamy, gotujemy kilka minut. Budyń powinien zrobić się bardzo gęsty. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jak budyń wystygnie miksujemy go z masłem na gładką masę. Krem dzielimy na pół. Pierwszą połowę rozsmarowujemy pomiędzy blaty biszkoptu. Drugą

Passion of Cooking
Ciasto Prince Polo 246

Ciasto Prince Polo Połączenie biszkoptu, kremu budyniowego i bezy o smaku batonika Prince Polo i polewy czekoladowej. Ze względu na bezę ubijaną na parze przepis może wydawać się dość trudny, lecz to tylko pozory. Trochę czasochłonny, lecz warto wykorzystać ten przepis  na rodzinnych uroczystościach.  Z pewnością zasmakuje wielu osobom. Idealnie sprawdzi się również jako wypiek świąteczny. Składniki(...)szklance mleka rozprowadzić przesianymi mąkami i 5 żółtkami. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzoną mieszankę. Gotować, cały czas mieszając, aż do powstania gęstej masy (powinna powstać masa przypominająca gęsty budyń). Zdjąć garnek z ognia, wierzch masy przykryć folią spożywczą, tak by stykała się z wierzchem budyniu (dzięki temu nie powstanie na wierzchu kożuch). Odstawić do schłodzenia. Masło o temp. pokojowej

My sweet a life
Muffiny melonowe 159

muffiny , które można jeść na każdej diecie. Nie mają w sobie glutenu, laktozy, jajek, cukru ani tłuszczu zwierzęcego. Zarówno ciasto na muffiny jak i krem, którym je udekorowałam przygotowałam z dodatkiem melona. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny melonowe Składniki na muffiny melonowe. 300 ml zmiksowanego melona 1 łyżka soku z cytryny(...)kontynuować miksowanie przez 3 minuty. Pod koniec miksowania dodać sodę, proszek do pieczenia, gumę ksantanową oraz obie mąki. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami. Wypełnić 3/4 wysokości każdej foremki ciastem po czym wstawić muffiny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25-30 minut. Po upieczeniu muffiny wystudzić. Masa melonowa: do garnka włożyć puree z melona, połowę wody oraz

MeCooks
TORT SERCE Z CIASTA KRUCHEGO 165

grubość ok. 4 mm przenieś na blaszkę i wycinaj ostrym   nożem np .z   szablonu serca,   w środku wyciąć   mniejsze serce np. foremką. Z pozostałego ciasta można wyciąć małe ciasteczka które posłużą za dekoracje serduszek Blaszkę z serduszkami wstawić do piekarnika i piec w 180ºC. około 13 – 15 minut do zarumienionych brzegów. Krem: Zagotować szklankę mleka(...)części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną wlać powoli na wrzące mleko i energicznie mieszać, uważając aby nie powstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania

RAROSSA
"Ziemniaczki" 192

mąkę ziemniaczaną wymieszać i przesiać.Białka oddzielić od żółtek.B iałka ubijać, stopniowo dodając cukier zmieszany z waniliną. Następnie dodawać po 1 żółtku, a na koniec wymieszane mąki.Ciasto przelać do foremki. Piec około 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu wystudzić.[ najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej]. Biszkopt pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do malaksera, aby rozdrobnić(...)wlać do garnka i zagotować.Resztę mleka wymieszać z  mąką, cukrem i cukrem waniliowym i jajkiem.Wlać do gotującego się mleka i na małym ogniu ciągle mieszając,ugotować budyń.Wystudzić.Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń i wszystko razem dokładnie utrzeć.1 łyżkę masy przełożyć do torebki, w torebce odciąć mały różek.Masę budyniową wymieszać z miękiszem biszkoptowym.Formowa

Moje domowe kucharzenie
sernik z truskawkami i kruszonką 163

składniki na kruchy spód: 180 g mąki pszennej 30 g kakao 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (ok.21×32 cm). Podpiekamy w ok. 180 st. C. składniki na kruszonkę: 100 g mąki 50 g cukru pudru 50 g masła wykonanie: Wszystkie składniki(...)przekładamy np. do miseczki i dłońmi wyrabiamy kruszonkę. składniki na masę serową: 1500 g sera białego, zmielonego 4 jajka 125 ml śmietany, kwaśnej 300 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego dodatkowo: ok. 400 – 500 g truskawek wykonanie: Wszystkie składniki krótko miksujemy, tylko do połączenia się na jednolitą masę. Przekładamy na podpieczony spód

Domowy Smak Jedzenia
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 260

Kawę uwielbiamy, więc uwielbiamy również ciasta kawowe. Od dawna 'chodziło' za mną ciasto o nazwie cappuccino. W końcu znalazłam czas, by je przygotować. Ciasto idealne na długie, jesienne wieczory.  Biszkopt: Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciemnego kakao Żółtka ubić z cukrem,dodać kakao, następnie dodać mąkę - wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę(...)białek. Piec w 180 stopniach do "suchego patyczka". Wyjąć z piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30cm. Masa budyniowa: Składniki: 2 budynie śmietankowe kostka margaryny do pieczenia Budynie ugotować w dwóch szklankach mleka. Ostudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po jednej łyżce budyniu. Dalej ucierać. Masa kawowa: Składniki: 6-7 łyżek kawy cappuccino 2 Śnieżki 6 łyżek

My World by Dagmara Rek
Słodki "Salceson" 209

Jeśli lubicie bloki czekoladowe, to z pewnością i ten deser Wam się spodoba. Ja go uwielbiam i to chyba jedno z kilku ciast, które kojarzą mi się z Mamą i domem rodzinnym.  Pamiętam jak wracała z "miasta" z woreczkiem galaretek w cukrze i pilnowała, byśmy jej nie zjedli, bo to właśnie do salcesonu.  Do przygotowania prościutkie, więc(...)zakupy i na niedzielę macie czekoladowy, pełen bakalii i galaretki deser. Składniki: 2 paczki herbatników 25 dkg masła 25 dkg cukru pudru 1 budyń czekoladowy 5 dkg kakao 20 dkg galaretek w cukrze 10 dkg rodzynek 10 dkg orzechów 10 dkg skórki pomarańczowej 2 jajka 3 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: 1. Bakalie posiekać niezbyt drobno. Masło roztopić, dodać cukier

Kuchnia w czekoladzie
Rafaello bez pieczenia 200

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe(...)zagotowujemy z cukrem, gotujemy budyń, przekładamy do miski, wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch

Bajeczna Kuchnia
Sernik 175

budynie waniliowe szklanka cukru pudru herbatniki 8 jajek Przygotowanie sernika: Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Stopniowo do utartych żółtek dodajemy budynie, ciągle miksując, a następnie po łyżce sera, nadal miksując. Białka ubijamy ze szczyptą soli, na sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy całość, najlepiej drewnianą łyżką(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki ( mi weszło 15 sztuk ) i wylewamy na nie masę serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia w piekarniku. Artykuł Sernik pochodzi

NiePieprz.pl
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 185

powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ścinamy górę.  KREM: Mleko łączymy z mąką(...)pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka.Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.  Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy i dodajemy po łyżce budyniu kokosowego. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy podprażone wiórki kokosowe.  Mieszamy i odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki

Ostra na Słodko
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12575

czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów(...)włoskich mielonych 100 g orzechów włoskich krojonych 50 g kokosu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Krem budyniowy 1 puszka brzoskwiń w puszce(sok) 2 budynie waniliowe 2 łyżki cukru 250 g masła Na górę ciastka delicje 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki Przygotowanie:Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Biszkopt: białka ubić

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania