ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:578/780)

Sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie |bez cukru| 216

masła  1 jajko 1 żółtko  1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy resztę składników. Siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do miski i trzymamy przez 30 min. w lodówce.  Po upływie czasu wałkujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Podpiekamy spód(...)przez 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera mielonego 250 g erytrolu  2 jaja 3 żółtka  250 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie waniliowe bez cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Jaja oraz żółtka miksujemy z erytrolem na puszystą masę. Dodajemy ser i jogurt nadal miksując.  W miseczce mieszamy budynie

Czarnawisienka
Pyszne i słodkie – eklerki 172

Eklerki. Jedne z moich ulubionych przysmaków, zaraz po Pizookie i Pavlovej. Mam na nie prawdziwego smaka przynajmniej od pół roku, postanowiłem w końcu je przygotować. Przeszukując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Crumble z jabłkami i rabarbarem 164

budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier z torebki (który najczęściej nie jest waniliowym a wanilinowym, czyli aromatyzowanym syntetyczną waniliną). Faktem jest, że laska prawdziwej wanilii do najtańszych nie należy, ale zobaczycie, ile cukru aromatyzuje. Cukier z prawdziwą wanilią wykorzystuję do przygotowania ciast, deserów

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik w kakaowym cieście, zwany "królewskim". 4656

ciasto. Teraz wałkujemy i wykładamy nim wyścieloną papierem do pieczenia formę (spód i 1 cm rant). Chłodzimy. MASA SEROWA: 500 g twarogu 2-3 razy mielonego 400 ml śmietany słodkiej (18% lub 30%) (zamiast twarogu i śmietany można użyć 1 kg sera w wiaderku) 4 jajka 200 g cukru skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy (niepryskanej) 2 budynie waniliowe

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka fasolowe kokosowo-waniliowe. Wegańskie, bezglutenowe (opcjonalnie) 257

spokojnie możemy zastąpić mąką bezglutenową lub otrębami gryczanymi, które jednak mogą zawierać niewielkie ilości glutenu.  Składniki na 12 duuużych ciastek: 1 puszka fasoli (czerwona lub biała) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bezglutenowego) 2 duże banany 3 łyżki wiórek kokosowych 3/4 szkl.otrębów (dowolnych) lub 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 2 duże łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)bezglutenowego) 2 łyżeczki naturalnego olejku waniliowego + woda  Przygotowanie:  Fasolę płuczemy w zimnej wodzie. Banana obieramy i dzielimy na kwałki. Wszystko zblenderować z dodatkiem wody. Proste, no nie? :) Ciasto ma być gęste, wilgotne.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia.  Formujemy łyżką okrągłe kształty. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach aż lekko stwardnieją

Czarnawisienka
Naleśniki z buraczkami i karmelizowanym boczkiem na kolorowo 198

ciasto miało konsystencję słodkiej śmietanki. Usmażyć małe naleśniki na patelni do pancakes i tyle samo normalnych dużych. nadzienie zielone: Buraki naciowe lub szpinak umyć pokroić niezbyt drobno, wrzucić do blendera, wlać mleko, dodać cebulę pokrojoną na kawałki, i dobrze zmiksować na jednolitą masę, dodać przyprawy i mąkę ziemniaczaną , wstawić na ogień i ciągle mieszając zagotować aż powstanie zielony budyń

Gotowanie jest łatwe
Sernik bez sera 217

jednej ręce filiżanka z kawą, w drugiej na talerzyku delikatne w smaku ciasto ..  polane czekoladą.  Sadowię się na kanapie przy komputerze Odpoczynek po pracowitym dniu.. Łyk kawy ..  a następnie łyżeczkę zanurzam w pachnącej, brązowo, żółtej masie mmm~~~   Delikatny  miękki, puszysty sernik ... Taki jak lubię.. Przepis  na ten smakołyk znalazłam   TUTAJ(...)odrobinę zmodyfikowany przeze mnie  dał smakowity efekt. ;-) Składniki: Składniki:  5 jajek  1 i 1/2 szkl. cukru pudru  2 budynie śmietankowe (40 g)  1 cukier waniliowy (16 g)  1/2 szkl. oleju  2 duże jogurty bałkańskie* lub greckie (w sumie ok. 800 g)  3  paczki herbatników petit 10 dag masła S posób wykonania

Na słodko lub wytrawnie
Rafaello z adwokatem 534

słodki ( trzeba pamiętać, że adwokat jest słodkim alkoholem ). Bardzo polecam, szczególnie tym, którym z różnych powodów nie po drodze z piekarnikiem, a chcieliby podać gościom smaczne i eleganckie ciasto :). Ciasto najkorzystniej przygotować wieczorem i włożyć na całą noc do lodówki. Składniki: około 640 g herbatników ( u mnie herbatniki maślane ) 2 i 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 2 czubate łyżki mąki(...)ognia i cały czas mieszając rózgą kuchenną wlewać zmiksowaną mieszankę. Postawić z powrotem na palnik i nie zaprzestając mieszania podgrzewać na średnim ogniu, aż do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Należy mieszać bardzo energicznie, aby nie zrobiły się grudki. Ugotowany budyń będzie bardzo gęsty. Przykryć go folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie

Opowieści z piekarnika
Biszkopt z kremem rabarbarowym 161

wrzącą wodą. Wystarczy nalać do miseczki wrzątku i 10 sekund trzymać w nim jajka, wyjąć łyżką. Robimy to, żeby uniknąć ewentualnej salmonelli, która może być na skorupkach. Do ciepłego budyniu dodajemy 3 żółtka, mieszamy. W misce ucieramy masło z 2 łyżkami cukru na gładka masę, przekładamy porcjami do masy budyniowej, za każdym razem dokładnie mieszamy do połączenia się składników(...)dodajemy kokos, smażymy na małym płomieniu do zrumienienia się kokosu cały czas mieszając. Uważajcie, ponieważ łatwo się przypala. Gotowy kokos odstawiamy do wystudzenia a następnie wykładamy go na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny żeby biszkopt zwilgotniał od kremu. Smacznego :)) rabarbar, wiórki kokosowe, kokos

Bułka z Chlebem
Rafaello z dodatkiem powideł jagodowych 258

Dziś przedstawiam przepis na urozmaicone rafaello Dodatek powideł idealnie pasuje do masy kokosowej. Składniki na dużą blachę: ok. 400 g krakersów słonych 1 słoik powideł jagodowych

Moje Wyroby
Bezglutenowy, wegański sernik z truskawkami 249

Sernik jest bez mleka zwierzęcego, bez glutenu i bez jajek. Sernik upiekłam z pestek słonecznika i jest to propozycja Olgi Smile dla wegan, osób na diecie

Moje Małe Czarowanie
Sernik wiedeński 226

Bardzo smaczny i puszysty sernik z dużą ilością bakalii, idealny na święta Wielkanocne. Składniki: Masa serowa: 1 kilogram białego tłustego sera  10 żółtek 5 białek

Bajeczna Kuchnia
sernik z makiem i pierniczkami 755

mąki 80 g cukru pudru 80 g masła lub margaryny 1 żółtko 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Przekładamy równomiernie do foremki (ok. 21×25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy w ok.180 st. C. składniki na warstwę makową: ok. 470 g gotowej masy makowej 1 białko(...)masę serową: 800 g sera białego, zmielonego 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 130 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 100 ml śmietany 18% 1 budyń waniliowy ok. 300 g pierniczków w czekoladzie opcjonalnie: parę kropel olejku pomarańczowego wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser, śmietanę, budyń oraz opcjonalnie olejek i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
World Baking Day! 257

żeby podjąć wyzwanie, ale skoro przepis został oznaczony tak wysokim numerem uznałam, że musi być w nim coś wyjątkowego.Tak naprawdę nie jestem do końca zadowolona. Kruche ciasto byłoby lepsze to, które przygotowuję zazwyczaj - bez cukru, bo krem jest naprawdę słodki. Poza tym wyszło nieco zbyt lepkie, i wałkowanie okazało się koszmarem - bez dwóch arkuszy papieru do pieczenia nie warto(...)użyłabym innego.Krem jest dobry, ale jak dla mnie, nieco za słodki (C. twierdzi, że marudzę). Poza tym ten, który przygotowałam według przepisu wyszedł okrutnie gęsty - miał konsystencję mocno zwartego budyniu. Hmpf... Nie do końca mi to odpowiadało. Dodałam więc ubitej kremówki, która sprawiła, że całość stała się dużo lżejsza i delikatniejsza. Od siebie dodałam również laskę wanilii - krem z czarnymi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą 146

Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą to ciasto, które przy każdej okazji znika w ekspresowym tempie. Sernik jest naprawdę przepyszny i bardzo delikatny oraz przyjemnie kremowy. Cytrynowa masa doskonale komponuje się ze słodkością początkowo chrupkiej bezy, która z czasem odrobinę mięknie i wtedy na jej wierzchu pojawiają się urocze kropelki rosy. Koniecznie sami sprawdźcie! Ps. A jeśli lubicie podobne(...)mielonego twarogu (użyłam dobrej jakości! z wiaderka) 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki cukru   1 jajko 3 żółtka   5 łyżek oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) (*) sok i skórka z 1 cytryny (**) Wierzch: 3 białka 1/2 szklanki cukru 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: herbatniki/biszkopty/kruchy spód na spód Cytrynowy sernik z kokosową

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania