ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:571/780)

Sernik trzysmakowy 388

SKŁADNIKI: ok. 15 dag herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru 2

Kuchenne zapiski Edyty
Kukułka – ciasto bez pieczenia 170

Cukierki kukułki są smakiem mojego dzieciństwa. Przedstawiam dziś przepis na ekspresowe ciastko z masą kukułkową. Pychota  Składniki: 25 dag herbatników 20 dag orzechów włoskich 30

Tradycyjna Kuchnia
ciasto Kubanka 813

cukier i ubijamy ja sztywną lśniącą masę. Mąkę łączymy z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewamy do ubitych białek. Mieszamy przy pomocy szpatułki do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×33 cm, miara dna formy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego(...)wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę orkiszową, ziemniaczaną oraz żółtka i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy na gładki kem. na koniec dodajemy kram czekoladowy. i miksujemy do połączenia się z kremem

Domowy Smak Jedzenia
Porzeczkowiec z musem cytrynowym 196

wylewamy na ciasto czekoladowe i odstawiamy do lodówki na kilka minut aby masa stężała. mus cytrynowy: Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. 200 ml mleka i śmietankę podgrzewamy. Żółtka mieszamy z cukrem.  1-2 łyżki ciepłego mleka ze śmietanką dodajemy do żółtek, aby je zahartować, a potem przelewamy do garnka z resztą mleka. Gotujemy budyń dodając mąkę rozpuszczoną

Bon appetit mon amie
Jak uratować zwarzony krem? 152

Ciasta z kremami i torty to must have na świątecznym stole. Krem maślany i maślano-budyniowy należą do lubionych. Niby proste do wykonania, ale czasem wystarczy jedna sekunda za długiego miksowania i zamiast gładkiego kremu masz masę pełeną grudek. Dlaczego? Właściwie nie wiadomo, bo i składniki były w temperaturze pokojowej i dodawałaś budyń małymi porcjami, a tu klops

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis #144 Waniliowe naleśniki (najlepsze na świecie!) 220

przepisem. Do ciasta warto dodać odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego co nada pięknego zapachu naleśnikom. A z czym zjeść? Najlepiej z tym czy lubicie najbardziej!;) Wartości odżywcze (bez dodatków): 295 kcal w tym: B: 9,5 g; W: 28 g; T: 15,6 g.   Składniki  ( z tej porcji wychodzą 2 dość duże naleśniki) - 25 g budyniu waniliowego

Health-Fit-Life
Pierniczki Na Musie Jabłkowym 165

cukru ( zamiast budyniu można użyć tyle samo skrobi/mąki ziemniaczanej ) 60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego ) 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 całe jajko Do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka kostek deserowej czekolady lukier Posypki dekoracyjne od Delecty 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się

Gotowanie...to proste !
Malinowa rozkosz 259

Ciasto wylewamy na dużą blachę  i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 1 margaryna Do szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier waniliowy.   Pozostałe mleko z cukrem zagotowujemy.  Na gotujące mleko wlewamy przygotowany budyń

Pyszności Słodkości
Muffinki z jabłkami 186

pokrojone jabłka z budyniem, odstawiamy na bok. W drugiej większej misce ucieramy mikserem cukier z masłem. Następnie ciągle miksując dodajemy po jednym jajku, a na koniec ekstrakt waniliowy. Odkładamy mikser. Dodajemy przesianą mąkę, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy jabłka i ponownie mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy do każdej ciasto. Wkładamy do piekarnika

Kolizje Smaków
Malinowa rozkosz 222

pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy na dużą blachę i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej cukier waniliowy 1 margaryna Do szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier waniliowy. Pozostałe mleko z cukrem zagotowujemy. Na gotujące mleko wlewamy przygotowany budyń i doprowadzamy

Salonik smaków
Słodkie środy - drożdżówki odrywane z masą kajmakową 188

biały ser, budyń lub sezonowe owoce. Drożdżówki odrywane z masą kajmakową   SKŁADNIKI: 600 g mąki pszennej 45 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 250 ml mleka 100 ml oleju sól 2 jajka 1 puszka (400g) masy krówkowej kajmak cukier puder do posypania   PRZYGOTOWANIE: Z mleka odlewamy 2 łyżki, będą nam potrzebne do posmarowania z wierzchu ciasta. Drożdże mieszamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rafaello na krakersach – bez pieczenia 356

przełożony chrupiącymi słonymi krakersami i dużą ilością prażonych płatków migdałowych wprost zachwyca podniebienie!Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek Rafaello jak i ciast na zimno będą zachwyceni!PS. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień , gdy się „przegryzie” , więc już dziś bierz się do roboty ;)SKŁADNIKI:( keksówka )KREM:- mleko 2% – 250 ml- mleko kokosowe(...)dodajemy cukier i cukier waniliowy. Grzejemy na wolnym ogniu. Gdy mleko kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami. Całość grzejemy , cały czas mieszając , by ni powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty – odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy. Dodajemy po łyżce budyniu kokosowego. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy uprażone wcześniej wiórki kokosowe i uprażone płatki migdałowe. Mieszamy i odstawiamy

Ostra na Słodko
Tort Czekoladowy 221

następnie budyniu ciągle mieszając. Ważne, aby dodawać składniki bardzo powoli tak aby masa się nie zważyła. Polewa Czekoladowa:W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę, masło i mleko. Cały czas mieszamy do powstania gładkiej masy.Biszkopt kroimy wzdłuż (można go naponczować niedużą ilością mleka). Wykładamy na środek przygotowaną masę, a następnie delikatnie rozsmarowujemy do brzegów ciasta, przykrywamy

Słodka Strona
Cytrynowiec 176

szklanki. Przelać do garnka, zagotować razem z cukrem. W ½ szklanki wody rozprowadzić budyń, żółtka, obie mąki połączyć z zagotowaną wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń utrzeć z miękkim masłem. Masa śmietankowa Wykonanie: 0,5 litra śmietanki kremówki 30-36% ubić z 3 łyżkami cukru pudru. W między czasie rozpuścić 3 płaskie łyżki żelatyny w 1/3 szklanki gorącej wody, przestudzić(...)Masę śmietanową wyłożyć na masę cytrynową. Na górze najczęściej układam jeszcze warstwę herbatników petit beurre   maczanych w soku cytryny i robię lukier. Tym razem tego nie zrobiłam wierzch ciasta posypałam tartą czekoladą. Warstwy:   biszkopt - masa cytrynowa - masa śmietanowa – herbatniki - lukier

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania