 Sernik świąteczny na biszkoptach 188
Sernik świąteczny na biszkoptach 18830.03.2018 Bardzo puszysty sernik na biszkoptach. Zawsze wychodzi, przynajmniej tak jest u mnie:) Bardzo szybko się robi, jeżeli chcemy coś upiec smacznego i szybko, szczerze polecam
gotuj ze mną Torcik z pianką 193
Torcik z pianką 193Szybki torcik na zimno, dolna warstwa ma zwartą konsystencje górna jest delikatna co daje idealne połączenie. Przepis znalazłam w gazecie gdy córeczka robiła porządki w
Kulinarne życie Truskawkowa kopuła z masą budyniową 197
Truskawkowa kopuła z masą budyniową 197Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, a ja mam ich tyle, że pomysłów zaraz zabraknie;) Tym razem powstał bardzo prosty i szybki deser, do tego tak
Z miłości do słodkości Seromakowiec 289
Seromakowiec 289gotowej masy makowej HELIO 250 g białego sera do serników 2 jajka 60 g ciemnej, 80% czekolady deserowej lub gorzkiej część serowa: 500 g mascarpone 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy polewa: użyłam gotowej polewy mlecznej HELIO wykonanie: Herbatniki zblendować, dodać roztopione masło i pomieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzić(...)spód i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki z masy makowej wymieszać. Wyłożyć na spód makowy i piec kolejne 30 minut. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dowolnie dekorować Kochani to pomysł na ciasto „last minute
Ania i Marcin gotują Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 187
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 187Kocham serniki pod każdą postacią, ale o tym już pisałam. Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego(...)się oprzeć. Jeśli macie ochotę na taki sernik to upieczcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 3 małe jajka pół szklanki cukru 165 ml śmietanki kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka wiórek kokosowych Dodatkowo: około
Izabelawkuchni Sernik z malinami 175
Sernik z malinami 175spodu i wychodzi z każdej gotowej masy twarogowej z wiaderka ;-) SKŁADNIKI 125 g masła 1 kg sera twarogowego z wiaderka 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta z 1 cytryny 4 jajka szczypta soli 2 białe galaretki o smaku cytrynowym + 700 ml wody 400 g świeżych lub mrożonych(...)masło, skórkę startą z cytryny i żółtka, po czym całość zmiksować. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika
Passions hobbies life Łabędzie z bezy. 229
Łabędzie z bezy. 229kremem. Polecam! Składniki na łabędzie z bezy na 6 sztuk 2 białka szczypta soli 60 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka skrobi (ja użyłam 1 łyżeczki budyniu) bita śmietana bądź dowolny krem do połączenia Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, następnie stopniowo, po łyżce, dodajemy cukier i nadal ubijamy, do momentu, aż cukier(...)czasie wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną. Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe
Rozpustne gotowanie SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 276
SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 276masy serowej i delikatnie łyżką mieszamy. Masę wlewamy do garnka i na wolnym ogniu gotujemy ( do zabulgotania ) – mieszamy, by nie dopuścić absolutnie do przypalenia. Pod koniec wsypujemy budyń i dokładnie rozprowadzamy. Foremkę wykładamy folią spożywczą, spód pokrywamy herbatnikami. Wylewamy połowę gorącej masy serowej, przykrywamy kolejną warstwą herbatników oraz resztą masy serowej. MUS TRUSKAWKOWY: Jeśli używacie mrożonych truskawek ( a można(...)resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum. Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 10-15 minut ), a następnie dekorujemy schłodzone ciasto. BEZĄ DEKORUJEMY ZAWSZE PRZED SAMYM PODANIEM
Ostra na Słodko Dietetyczny sernik na jogurtach 323
Dietetyczny sernik na jogurtach 323wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier, jeszcze chwilę ubijamy. Na koniec dodajemy na zmianę budynie i jogurty, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Możemy doprawić przyprawą do sernika- ja miałam taką z firmy Delecta, która w składzie zawiera skórkę cytrynową, kardamon, wanilię i cukier. Dodając(...)stopni, pieczemy 50-60 minut, aż góra równomiernie się zarumieni. Ostatnie 5 minut można podpiec na termoobiegu, blaszka jest mała i czasem zdarza się, że przy tak wysokim cieście środek może się nie upiec, to nas zabezpieczy przed taką katastrofą ;) Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozsmarowujemy ją na serniku. Posypujemy skórką pomarańczową i wstawiamy do lodówki
Czerwona Porzeczka Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową 188
Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową 188delikatna i kremowa w smaku, a to dzięki dodatkowi mleka. Poza tym spód biszkoptowy nadaje pewnej delikatności i lekkości całemu ciastu. Dopełnieniem są słodkie brzoskwinie zatopione w masie serowej, a wisienką na torcie jest złocista i chrupiąca beza kokosowa. Ciasto słodkie, ale nie przesłodzone, więc sięga się po nie z przyjemnością... Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki(...)soli Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego mielonego (może być z wiaderka) 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią niecałe 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru Beza kokosowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki brzoskwiń (dużej) Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenna
Kuchnia MagdaLeny Miodownik wiśniowy 213
Miodownik wiśniowy 213łyżki miodu · 2 łyżeczki sody · 30 dag cukru pudru Składniki dokładnie mieszamy i zarabiamy ciasto. Jeśli będzie zbyt twarde można dodać kilka łyżek kwaśnej śmietany. Dzielimy na 3 części. Każdą pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni. Studzimy. Składniki na krem(...)łyżka mąki ziemniaczanej · 15 dag masła Mleko gotujemy z cukrami. Mąki rozrabiamy w odrobinie mleka ( dokładnie). Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na krem. Składniki na frużelinę: 500 g wiśni drylowanych ( mrożonych) szklanka cukru 1 łyżeczka mąki + 1 łyżeczka wody 3 łyżeczki żelatyny rozrobione w ¼ szklanki gorącej wody Wiśnie smażymy z cukrem
Domowe ciasta Drożdżówki z twarogiem 220
Drożdżówki z twarogiem 220opakowania budyniu waniliowego Składniki na kruszonkę 0,5 kostki masła 0,5 szkl. cukru 1 szkl. mąki cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajka, sól i wymieszać. Następnie dodać stopione masło i zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować ciasto
Moje domowe kucharzenie ToRCiK ZiMoWy z nuTką ŻuRawInoWą 249
ToRCiK ZiMoWy z nuTką ŻuRawInoWą 249budyń, możemy także dolać 50 ml likieru kokosowego ● masę serową wykładamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut ● w międzyczasie śmietanę ubijamy z cukrem, wanilia i likierem. Mleko kokosowe z żelatyną podgrzewamy, nie gotujemy! Dolewamy do śmietany, mieszamy. ● żurawinę wysypujemy na patelnie i lekko podgrzewamy z sokiem. Przekładamy na sernik. Na ostudzone ciasto wykładamy
Luźna Kuchnia Czarno - białe ciasto 159
Czarno - białe ciasto 159Następnie ciasto przelewamy do wyłożonej papierem blachy 25x35 i pieczemy ok. 35 min. Krem: Z podanej ilości mleka odlewamy pół szklanki i rozrabiamy w nim obie mąki. Resztę mleka wraz z cukrami wlewamy do garnka i zagotowujemy. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy cienkim strumieniem rozrobione w mleku mąki cały czas energicznie mieszając do momentu kiedy masa zgęstnieje. Wtedy budyń zdejmujemy
Krokusowy Dom Karpatka z kremem budyniowym 204
Karpatka z kremem budyniowym 204połową ciasta. Krem 3 szklanki mleka 130 g cukru 1 jajko 4 żółtka 20g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 350 g masła cukier puder do oprószenia Dwie szklanki mleka zagotować. Z jedną szklanką mleka wymieszać cukier, jajko, żółtka i mąkę ziemniaczaną i pszenną i całość wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować aż powstanie gęsty budyń. Nakryć ugotowany
O kuchni z uczuciem