dziś! Zakup tego urządzenia naprawdę zmienia w kuchni absolutnie wszystko, od teraz każde ciasto robi się niemalże samo, w robocie przygotowuje gofry, naleśniki, pancakes, ciasto na makaron, pizzę, chleby. Używam go nieprzerwanie od kilku lat i nadal jestem jego olbrzymią fanką. Kocham go również za ten vintage wygląd i za możliwość nieustannego rozbudowywania go o kolejne elementy. Wybrałam model Artisan(...)dzięki czemu mogę przygotowywać nawet bardzo duże porcja ciasta np. na dwa bochenki chleba czy kilka pizz, przydaje się zawsze wtedy kiedy mamy gości! Bez problemu ten robot możesz zakupić na Allegro , dzięki wielu aukcjom możesz również rozbudowywać go o kolejne elementy np. dodatkowa misa, wyciskarka czy misa do robienia lodów. Posiadam do niego dwie misy, drugą dokupiłam z czasem
SMYKWKUCHNIludzie w czasach średniowiecza? W rzeczywistości dieta w tamtych latach bardzo różniła się od tego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni dzisiaj. Były tylko dwa posiłki dziennie: obiad i lekka przekąska. Chleb był jednym z głównych elementów średniowiecznej diety. Szacuje się, że był on jednym z najbardziej powszechnych produktów spożywczych wśród wszystkich klas społecznych, w rzeczywistości chleb mógł stanowić 70% dziennej racji
ProstePesto.plDzisiaj będzie nieco inaczej niż zwykle. Nie będzie przepisu na jakieś konkretne danie. Będzie za to przepis na coś innego. Otóż, ku mojemu zdziwieniu, okazało się
Marder&Marder Manufacturechleb to wynik kulinarnego eksperymentu. Namieszaliśmy różnych składników, upiekliśmy i efekt nas zaskoczył. Chleb jest bardzo dobry i długo zachowuje świeżość. Składniki: - 1 szklanka maślanki ( 250 ml ) - 350 ml wody - 30 dkg mąki 650 - 7 dkg mąki żytniej 720 - 2,5 dkg drożdży - płaska
Maminek kulinarnyTę wódkę już jakiś czas temu robiłem, ale teraz chciałem cukier zastąpić miodem. Bo ta wcześniejsza była właśnie z dodatkiem cukru. Teraz chciałem nieco wytworniejszy trunek
Marder&Marder ManufactureKolejne ciasto marchewkowe. A wiecie dlaczego? Bo ciasta marchewkowe są pyszne! Nie ma dyskusji, po prostu są super i już. A jeśli ktoś twierdzi inaczej, to
Marder&Marder ManufactureUwielbiam takie poranki. Idę chwiejnym krokiem po bułki do sklepu o 12, a tam ludzie z kościoła całymi rodzinami wracają. Ojcowie w kraciastych koszulach, matki w
Marder&Marder Manufacturerównież: gzik z rzodkiewką! Gzik z rzodkiewką Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb
WegePrzepisfrancuski w formie do ciasta na około 10 minut, a następnie wyjmij i ostudź na kratce. Co to jest pain d'espices Pain d'épices pierwotnie był rodzajem chleba. Na kilka miesięcy przed pieczeniem francuscy piekarze mieszali mąkę żytnią z miodem i przyprawami i pozostawiali do fermentacji. Aby przyśpieszyć przygotowanie pain d'epices w XIX wieku zaczęto dodawać(...)Sorel. Legenda głosi, że za panowania Henryka II Włosi ze świty Katarzyny Medycejskiej używali pain d'epices, aby zamaskować smak trucizny. W dosłownym tłumaczeniu pain d'epices oznacza chleb przyprawowy, jednak zaliczany jest do pierników. Piernik francuski pain d'epices
Cztery FajeryW weekendy lubimy spędzać na śniadaniu całkiem sporo czasu. Nie spieszy nam się, zwykle obowiązków większych nie mamy, więc szykujemy jakieś obfite śniadanie i delektujemy się
Marder&Marder Manufacturesałata rzymska – 1 większa główka – płat około 150-200 g łososia ze skórą – 100 g wędzonego boczku w małych kawałkach – 1 awokado – 2 kromki białego chleba (najlepiej na zakwasie) – żółtko jaja – 1 mały ząbek czosnku – łyżeczka soku z cytryny – 6-8 łyżek oliwy – sól i pieprz – parmezan do posypania – olej lub oliwa do smażenia łososia PRZYGOTOWANIE(...)patelni odlej tłuszcz. Wykorzystując tę samą patelnię wrzuć pokrojony boczek i podsmażaj. Jak pojawi się pierwsza porcja tłuszczu wytopiona z boczku wrzuć na patelnię jeszcze pokrojony w małe kostki chleb i smaż boczek razem z grzankami. W tym czasie porwij w dłoniach sałatę na mniejsze kawałki. Przygotuj też sos do sałatki. Z żółtka, czosnku startego na tarce lub przeciśniętego przez
nietylkopasta.pl