ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:609/932)

Oryginalne włoskie tiramisu bez pieczenia najlepsze na świecie !! 324

mogłam zjeść więcej niż dwa kawałki więc może jednak to ciasto nie jest aż tak bardzo niezdrowe :) a zresztą co tam jesień, smętna pogoda, co będziemy sobie żałować :) Szybkie smaczne i banalnie proste to co robimy :)  Składniki (na małą kwadratową blaszkę) : 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 1/2 szklanki cukru (najlepiej takiego drobnego do wypieków) 1/2 łyżeczki

zdrowa vege kuchnia
Buraczane brownie 135

Podejście kolejne. Nie zliczę już ile było ciast warzywnych i w jakich kombinacjach. Jest kolejne, nie pierwsze i na pewno nie ostatnie :) 100 g wiórki z buraka 150 g erytrol 80 g kakao 70 g mąka ryżowa 50 g masła klarowanego 1 jajko Białko jaja ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki mieszamy do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodajemy pianę

Kucharzyca
Kokosowe placuszki z białek 115

wiórek kokosowych (płaskich) Dodatkowo: 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia Białka z cukrem (ksylitolem) ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć

Di gotuje
Sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z frużeliną jagodową 230

mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny Wykonanie:  Białka ubijam na sztywną pianę, na przemian dodaję po jednym żółtku i po 2 łyżki cukru. Mąkę przesiewam przez sito i delikatnie mieszam z masą jajeczną. Blaszkę o wym 24x36 cm wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
KANDYZOWANE LIŚCIE MIĘTY 136

kandyzacji ,aby później mieć ją do ciasta ,wody ,napojów itp.W tamtym roku zrobiłam z niej dużo słoików syropu , dlatego w tym roku  już nie będę go robiła więc ,aby ją przetwožyć zrobiłam ją  kandyzowaną i zamknęłam w  słoiku . Liście mięty 1 białko drobny cukier ********************************************** Liście oplukać,wysuszyć.Białko roztrzepać.Na dużej,szrokiej(...)płaskiej blasze ,wyłożonej papierem do pieczenia układamy, każdy z osobna, listek mięty.Smarujemy każdy białkiem i posypujemy dokładnie drobnym cukrem kryształem.Zostawiam na 1-2 dni do całkowitego wysuszenia.Wkładamy gotową miętę do czystego,suchego słoiczka i zakręcić dokładnie pokrywkę i gotowe

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa z czerwonej soczewicy 133

Zupa z czerwonej soczewicy to jedna z moich ulubionych zup. Jest nie tylko smaczna i pożywna, ale również bardzo wartosciowa. Soczewica jest cennym źródłem białka

kuchnia doski
Roladki ze szpinakiem i łososiem 150

gałkę muszkatołową, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do reszty i mieszamy. Na dużą blaszce z piekarnika dajemy papier do pieczenia, przekładamy na niego masę szpinakową i równomiernie rozkładamy drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 20 minut. Ciasto ma się nam troszkę zarumienić. Po upieczeniu studzimy. Ostudzone ciasto smarujemy

kruche babeczki
Dietetyczny sernik ciasteczkowy o smaku tiramisu 354

Będziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla

Chocolate Muffin Blog
Sycylijskie migdałowe ciasteczka- biscotti di mandorla 144

Składniki 300 g ekologicznej mąki z migdałów  SYMBIO 3 białka 300 g cukru pudru + mniej więcej tyle samo na obtaczanie ciastek 1 łyżka miodu migdały do dekoracji lub np.wiśnie kandyzowane,lemon curd,dowolne konfitury Wszystkie składniki zmiksuj na gęstą plastyczną masę, nie martw się, ciasto będzie się lepiło niemiłosiernie do ścianek. Nie dodawaj żadnej mąki

Z Kuchni Do Kuchni
Mini torciki 149

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier i utarte żółtka. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Pieczemy w blaszce o wymiarach 35x25 cm w temperaturze 180 stopni. ok. 30 minut. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Masa serowa: 1 kg zmielonego

Pyszności Słodkości
Gruszotka gryczana 149

cieście układamy kawałki gruszek i oprószamy cynamonem. 5. Ciasto pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Gruszotka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 185 g   Energia: 310,3 kcal    Białko: 8,4 g    Tłuszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Czekoladowa gruszotka 122

cieście układamy kawałki gruszek i oprószamy cynamonem. 6. Ciasto pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Gruszotka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 186 g   Energia: 314,8 kcal    Białko: 8,5 g    Tłuszcze

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Omlet marchewkowo-cynamonowy 169

Przepyszny, niezwykle miękki omlet w smaku przypominający najlepsze ciasto marchewkowe. Strukturą przypomina puszysty biszkopt pachnący cynamonem i... tak właśnie - świętami :) Mam nadzieję, że jeszcze nie macie dość tych smaków :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać cynamon i mąkę. Wylać

Chocolate Muffin Blog
Tort STO LAT 111

łyżek DODATKOWO: Koraliki cukiernicze Barwnik spożywczy  BISZKOPT:  Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie wsypać cukier i cukier waniliowy oraz po jednym żółtku i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do posmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy, piec

Camilla w kuchni
Popękane ciasteczka czekoladowe 125

czekolady oraz masło rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystudzenia. Białka jajek ubijamy na sztywno po trochu dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka oraz cukier wanilinowy. Nie przerywając miksowania dodajemy rozpuszczone czekolady z masłem. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być zwarte. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki a nawet

Na Ciasteczkowych Papierach