ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:294/932)

Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 195

robić. Myślę, że do tego trzeba mieć „to coś”, taki zmysł może trochę artystyczny. Ze mnie artysta nigdy nie był i nie będzie. Jestem typowym ścisłowcem Dzisiejsze ciasto jest diabelskie, Devil’s Food Cake, usłyszałam o nim, szukałam przepisu, są na prawdę różne, od takich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao(...)stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać mąkę na zmianę z wodą cały czas miksując. Dodać czekoladową masę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać szpatułką w masę. Ciasto piec w dwóch tortownicach o średnicy 22 cm (ja piekłam w 20 cm, dlatego jest dość wysokie, piekłam po kolei, bo mam jedną tortownicę

dom-agi.pl
Nie tylko od święta 158

odkroić ostrym nożem, kiedy ciasto będzie już zupełnie ostudzone. Przekroić w poziomie na 3 blaty. Krem z białej czekolady: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 50 ml kremówki zagotować, zalać nią posiekaną czekoladę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia, ostudzić. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy czekoladowej. Odstawić. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, założyć obręcz tortownicy. Posmarować(...)połową dżemu, a następnie połową kremu. Przykryć drugim blatem, posmarować pozostałym dżemem, a następnie kremem. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie dociskając.  Schłodzić w lodówce przynajmniej przez 1 godzinę.  W tym czasie przygotować krem maślany. Białka i cukier podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przelać do większej miski, ubijać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
malinowa wyspa do niedzielnej kawy 178

Bielucha 0,5 l śmietany 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 6 białek 2 łyżki cukru pudru 2 paczki migdałów Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę i pod koniec dodajemy mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy i piecz 45 minut w 160 stopniach. Pozostawić do ostygnięcia. Należy(...)maliny prosto z zamrażalnika. Dzięki temu galaretka od razu nam stężeje i będziemy mogli przelać ją na ciasto.  Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier z rozpuszczoną żelatyną a na koniec serki. Gotową masę wylewamy na galaretkę.   Białka ubijamy na sztywno dodajemy do nich dwie łyżki cukru pudru. Gotową piankę wylewamy na formę i posypujemy migdałami

ciastkarnia na kruchym spodzie
Keks na białkach 134

szkl masło - 100 g proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mieszanka studencka - 120 g cukier puder do posypania ciasta. sól- szczypta tłuszcz do formy Przygotowanie : Mieszankę studencką , pokroić  na mniejsze kawałki, oprószyć bakalie  mąką. Masło przełożyć do rondelka, rozpuścić, ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, do ubitej piany dodawać po trochu cukru, dalej ubijać(...)Następnie dodać schłodzone masło, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, ostrożnie wymieszać. Dodać bakalie do ciasta, wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem  formy, piec w 180 stop. przez ok.40 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, gdy jest suchy, to ciasto jest upieczone. Ostudzony keks, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
JABŁECZK IDEALNY 80kcal 179

500ml)   WYKONANIE JABŁKA: 1) Obieramy. 2) Trzemy na tarce. 3) Przyprawiamy cynamonem. 4) ODSTAWIAMY ją w sitku, by sok spłynął. WYKONANIE CIASTO: Rozgrzewamy piekarnik do 180* 1) Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą. 2) Oddzielamy białka od żółtek. 3) Opłukaną fasolę dodajemy do jogurtu, miodu, żółtek. BLENDUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ. 4) Białka ubijamy razem ze szczyptą(...)sody oczyszczonej. 5) Białka i masę ostrożnie ale dokładnie mieszamy. 6) Wkładamy do piekarnika na 35-45 minut. ZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA! KOŃCZYMY: 1) STĘŻAŁĄ GALARETKĘ MIESZAMY Z JABŁKAMI I WYLEWAMY NA OSTUDZONE FASOLOWE CIASTO. 2) WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 2 GODZINY CAŁE CIASTO Z MOJĄ GALARETKĄ: 808 kcal B46 W115 T4 CAŁE CIASTO Z GOTOWĄ GALARETKĄ

fitolarun.blogspot.com
Szachownica sernikowa 284

mokre składniki a w drugiej suche. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wlać do blaszki (38/24) wyłożonej papierem. Piec ok. 50min w 180C. Wystudzić i pokroić na około 2 cm długie paski.  masa serowa:   białka oddzielić od żółtek. Masło zmiksować z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i dalej miksować. Następnie(...)proszek budyniowy i jeszcze kilka sekund zmiksować. Skórkę z limonki zetrzeć i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką. Białka ubić i dodać do sera, delikatnie wymieszać. Na blasze ułożyć co 2 cm pas ciasta. W wolnym miejscu wyłożyć masę serową. Drugi poziom robimy podobnie z tą różnicą, że tam gdzie było ciasto wykładamy masę serową

Amatorka kuchenna
Drożdżówki Babci 184

nadzienie, zalepić jak pieroga    i potem złożyć rogi do środka tworząc kuleczkę.  Uważać żeby nie ubrudzić ciasta z boków nadzieniem bo nie będzie się chciało skleić.     Odstawić do wyrośnięcia.    Bułki posmarować białkiem i posypać kruszonką.     Piec w 180 stopniach pół godziny.    Próbowałam zrobić 2 rodzaje bułek(...)jabłkami i budyniem. Budyń przy sklejeniu cienkiego ciasta potrafił się wylać.  Przy jabłkach nawet jak pękła skorupka to nic się nie działo wielkiego. Polecam zetrzeć jabłka na tarce, dodać cukru i cynamonu i mamy wyśmienite nadzienie ;)  Widzieliście taką mąkę? Ma przydatne podziałki z boku

W kuchni bez szafek
Ciasteczka śmietanowe 354

czasie wałkujemy ciasto obficie podsypując je mąką, na dosyć gruby placek, min. 1 cm. Przy użyciu foremki wycinamy ciasteczka, układamy je na blasze do pieczenia. Białko jajka rozmącamy widelcem i smarujemy nim ciasteczka, a następnie obficie posypujemy cukrem, który podczas pieczenia wraz z białkiem utworzy przyjemną, chrupiącą powłokę. Ciastka pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 20 minut

Taste Of My Day
Sernik kawowy z mąką orkiszową 145

serową: Żółtka ucieram z cukrem. Dodaję mąkę i chłodną kawę. Dokładnie mieszam, a następnie łączę z twarogiem. Ubijam pianę z pozostałych trzech białek i dodaję do gotowej masy. Wykładam na lekko ostudzony spód ciasta. Posypuję niewielką ilością cukru trzcinowego. Piekę w temp. ok. 170'C przez ok. 40 minut. SMACZNEGO! :-) * * * ciasto podano na talerzu z  Porcelany

Wielopokoleniowo
Beza 156

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Beza to słodki wyrób cukierniczy wykonany z masy białek z kurzych jaj oraz cukru pudru. Beza używana jest do ciast i tortów. Wykonanie idealnej oraz pysznej bezy jest trudne. Nie przejmujcie się, że nawet używając ciągle tego samego przepisu one nigdy nie wychodzą takie same. Bezy są kapryśne. Zapraszam

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z kokosem 213

łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie; Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę. Ser przekręcić przez maszynkę. Budyń  rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach. Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek

Anioły w kuchni
Pijana śliwka vel. śliwka w czekoladzie 3494

Poncz : do syropu powstałego z gotowania śliwek, dolać odrobinę alkoholu ze słoika (w ilości wedle uznania), 2-3 łyżki mocnej herbaty. Ciasto. Przesiać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Mieszankę odstawić.  Białka ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukier i za każdym razem dobrze ubić. Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodawać po trochu(...)mieszankę mąk i delikatnie wymieszać szpatułką (już nie ubijać mikserem!). Piec w temp. 170ºC przez ok. 35-40 min. Krem karpatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Złożenie ciasta . Zdjąć przy pomocy noża wierzchnią warstwę biszkoptu. Nasączyć. Nałożyć krem, następnie pokrojone śliwki i całość zalać polewą czekoladową (wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka z grubym dnem i na małym ogniu doprowadzić

coolinarnastrefa.blogspot.com
ŚWIĄTECZNY SERNIK ALZACKI 377

lodówki. Ser wymieszać ze śmietaną, mąką kukurydzianą i ksylitolem. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodać do masy serowej. Białka ubić na szytwno ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej.  Wyjąć zimną formę, wylać na ciasto masę sernikową, wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni C ok. 45-50 minut. Po upieczeniu zostawić w uchylonym

Smaczne Zdrowe
Pikantne ciasteczka serowe. I Egon 194

zimnym masłem. Dodać ser, wymieszać. Wbić żółtka, szybko zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodając mleko. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wykrawać niewielkie koła, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować roztrzepanym białkiem, posypywać kminkiem, papryką lub rozmarynem. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze