ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:303/932)

Gofry maślankowe 133

białek.  Odważyć pozostałe składniki masło utrzeć na puch z dodatkiem cukru i żółtek. Wmieszać porcjami mąkę i maślankę. Ubić białka na sztywną pianę, następnie przy pomocy szpatułki delikatnie wymieszać ją z ciastem porcjami wykładać ciasto na rozgrzaną gofrownicę i smażyć wg instrukcji ( u mnie 3 minuty). Usmażone gofry odkładać na kratkę kuchenną. Podawać z ulubinymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
123. Sernik śmietankowy 223

bardzo dużo, a wymiary  blachy to ok. 20x35 cm. Ser, żółtka, 1 szklankę cukru i budynie zmiksować. Białka ubić na sztywno z 1 szklanka cukru. Kremówkę ubić. Wszystkie składniki wymieszać razem powoli aby nie upadły. Ciasto (będzie rzadkie) wylać na blachę i piec przez 90 minut w 170-160 stopniach. Następnie zmniejszyć do 100 stopni

Jadło i czytadło
Ciastka z pestkami dyni i słonecznika 202

proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jajka i margarynę. Posiekać nożem, zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i schładzać w lodówce przez godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, podsypując odrobiną mąki. Szklanką wycinać krążki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować lekko rozkłóconym białkiem, obficie posypać wymieszanymi ziarnami. Piec około 15 minut w temp. 190st. Ostudzić

Z miłości do słodkości
Rafaello na biszkopcie 501

upiec jedno ciasto z połowy porcji, a kiedy wyjmiemy z piekarnika przygotować drugą porcję i upiec drugie ciasto. Dlaczego tak? Bo potrzebujemy ciasta jeszcze ciepłego, aby łatwo go ułożyć w formie. Z czterech jajek oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, a następnie dodajemy stopniowo cukier (pół szklanki) Cały czas ubijając dodawać(...)jednym żółtku. Wsypać 3 łyżki mąki kokosowej i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wylać ciasto  na blaszkę (taką z wyposażenia piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić ciasto równo na całej powierzchni. Piec około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po wyjęciu ciasta jeszcze gorące obracamy papierem do góry i usuwamy go. Miskę

O kuchni z uczuciem
Keto pączki drożdżowe (Paleo, LowCarb) 103

eklerów . A po lekkim odwróceniu proporcji i zwiększeniu udziału żółtek , imituje najprawdziwsze ciasto na pączki . Z innych modyfikacji, dodałam drożdże i zamieniłam wodę na mleko kokosowe . Drożdże były u mnie jakieś nadreaktywne, bo ciasto wyrosło jak szalone. Moja foremka do mini pączków ledwo dała radę… Ciasto wyszło ponad wyznaczone granice i zamiast pączków wyszły jakieś statki(...)dać mu odpocząć 5 -7 minut. Jeszcze ciepłe ciasto zmiksować, dodać jajko oraz żółtka jedno po drugim oraz ekstrakt z wanilii i cream of tartar. Dodać zaczyn drożdżowy i delikatnie wmieszać go w ciasto. Ciasto przełożyć do formy do pączków wypełniając otwór do 3/4 wysokości. Alternatywnie można uformować z ciasta kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Modern Cave Girl
Całusy kokosowo - migdałowe z truskawkami 212

serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki gorącej wody Przygotowanie: ciastka  Migdały prażymy na patelni i blendujemy. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy wiórki, konia, cukier i migdały. Z ciasta formujemy małe kuleczki i posypujemy cukrem, kulki delikatnie spłaszczamy ( najlepiej drewnianą łopatką).  Pieczemy przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
Świąteczne miękkie pierniczki 187

www.opakowaniacukiernicze.pl/ Przygotowanie: Ciasto: Do rondelka przełożyć masło, roztopić na ogniu, dodać cukier cały czas mieszać do rozpuszczenia się cukru. Zdjąć rondel z ognia dodać miód , przyprawę do piernika, kakao, powidła, jajka i śmietanę , dokładnie wymieszać. Do miski wsypać mąkę z sodą, wymieszać, dodać rozpuszczone i ostudzone składniki, zagnieść ciasto. Ciasto po zagnieceniu jest lekko klejące, włożyć do foliowej torebki(...)odstawić na 60 minut do lodówki. Następnie wyjąć ciasto z lodówki, podsypując nie za dużo mąką, jeszcze raz przegnieść. Rozwałkować i wycinać foremkami różne wzory z ciasta. Blachę wysmarować tłuszczem, układać na blasze pierniczki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez 10 minut. Lukier królewski Do miski wsypać cukier puder, dodać białka jaj i sok z cytryny, utrzeć

Kuchnia Danusi
Sękacz jabłkowo - bananowy. 152

czekolada gorzka ( lub polewa ciemna  ) Składniki - piana bezowa : 4 szt. białek 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania :   Jabłka obieramy,wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w ćwiartki. Z mąki,margaryny,smalcu,żółtek,cukru oraz proszku do pieczenia robimy kruche ciasto. Dzielimy je na trzy równe części. Jedną część ciasta wałkujemy na szerokość blachy(...)jabłkach jeden obok drugiego w niedużych odstępach. Z podanych składników ubijamy pianę,białka ubijamy na sztywno dodajemy po trochę cukier a na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i lekko mieszamy. Wylewamy naszą pianę na nasz placek i łyżką rozprowadzamy po całej powierzchni. Teraz bierzemy trzecią część ciasta i podobnie jak z drugiej części robimy wałek,tylko teraz oczywiście już

Przepisy i porady kulinarne
Róże karnawałowe 261

Dodać cukier, jajka, żółtka, sól, alkohol i składniki zamieszać nożem. Następnie rękoma zagnieść jednolite ciasto. Gdyby ciasto było klejące, proszę dodać jeszcze trochę mąki. 2. Ciasto partiami bardzo cienko rozwałkować (jak podłożymy pod nie dłoń, żeby było ją trochę widać) , podsypując jak najmniej mąką. Z ciasta wycinać krążki o trzech rożnych wielkościach. Ja wycinałam największy o średnicy 8cm, kolejny(...)Środek największego krążka posmarować trochę białkiem i położyć na nim średni krążek, również posmarować go białkiem i położyć na nim najmniejszy krążek. Lekko docisnąć, żeby krążki się posklejały. 4. Tłuszcz rozgrzać w rondelku; będzie dobrze nagrzany, jeśli kawałeczek włożonego ciasta szybko wypłynie i się zarumieni. Ciasto można jeszcze omieść pędzelkiem, aby usunąć nadmiar mąki i róże smażyć

Mała Cukierenka
Kruche ciasto ze śliwkami, masą budyniową i kruszonką 128

rozpływającą się w ustach kruszonką... Czego można chcieć więcej w takie mroźne dni, jakie nam zapanowały? Składniki: Ciasto: 120 gram masła 5 żółtek 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 5 białek 150 g cukru 100 g rozpuszczonego masła 3 opakowania budyniu waniliowego 1,5 łyżki cukru waniliowego(...)pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią spożywczą i wkładamy na 45 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy na placek, który wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Na spód wykładamy połówki śliwek, które posypujemy cynamonem i brązowym cukrem. Masa budyniowa: Białka ubijamy na sztywno dosypując do nich w trakcie ubijania

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Drożdżowe z malinami i kokosową kruszonką. 179

zasypać cukrem ,odczekać chwilkę ,powinny się rozpuścić .Dodać mleko i mąkę i wymieszać dokładnie , odstawić na około 15 minut . Ciasto właściwe: tortownica 20 cm 2 szklanki mąki 50 g masła ,rozpuścić ,ostudzić szczypta soli 1 jajko 1 żółtko ,białko zostawić do posmarowania rolady 5 łyżek cukru Dodatkowo : maliny ,mogą być mrożone ,nie rozmrażamy ich przed pieczeniem ,posypujemy ciasto zamrożonymi

Ladylaura.
Sernik na zimno bez pieczenia 128

proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli dodać do masy . Wymieszać już delikatnie. Ciasto wylać do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 15 minut. Jak będzie jeszcze biały to trochę przedłużyć czas pieczenia. Biszkopt thermomix – nałożyć motylek, dodać białka, ubijać 2,5 minuty, obroty 3 – ubijając obroty 3, powoli wsypywać cukier(...)następnie dodać po jednym żółtka – mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i wsypać do jajek, miksować 10 sek, obroty 2 – wylać ciasto do formy, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 15 minut. Jak ciasto ciągle będzie białe i nie przepieczone, trochę przedłużyć czas pieczenia. Przygotowanie galaretek – dwie galaretki rozmieszać w 500 ml wrzącej

Kuchnia Pokoleń
Miętowe orzeźwienie 83

czekoladą, no bo przecież to musi być pyszne, nie inaczej:) Przepis trochę pozmieniałam, jak zawsze zresztą:)W efekcie wyszło pyszne ciasto, które zdążyłam już upiec kilka razy!:) Składniki na ciasto: 4 jajka; 1,5 szklanki cukru kryształu; 2 szklanki mąki pszennej; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 25 dkg margaryny; 4 łyżki kakao; 1 cukier waniliowy; 0,5 szklanki wody(...)masę przestudzić, dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy i wszystko ponownie wymieszać. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i całość delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć do średniej wielkości formy (wyłożonej papierem pergaminowym) i piec 60 minut w temperaturze 180 o C. Składniki na masę: 1 litr śmietanki

In my kitchen
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 77

diecie ketogenicznej . Print Ciasto z pianką wiśniową Nie ma to, co pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Course Deser Cuisine Europejska, Wege Keyword ciasto z owocami, czekolada, owoce, piernik Cook Time 20 minutes Total Time 2 hours 20 minutes Servings 16 porcji Ingredients Ciasto piernikowe 4 jajka(...)garści płatków migdałowych Instructions Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z masłem i mlekiem kokosowym. Dodać suche składniki. Białka ubić z solą na sztywną pianę dodając pod koniec erytrytol. Delikatnie wymieszać białka z masą i przełożyć do kwadratowej foremki o wymiarach

Modern Cave Girl
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 79

konsumpcji na diecie ketogenicznej . Ciasto z pianką wiśniową Nie ma to, co pyszny kawałek noworocznego ciasta. Oby rok 2020 był tak dobry jak to keto ciasto z pianką wiśniową... Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciasto z owocami , czekolada , owoce , piernik Porcje 16 porcji Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki(...)płatków migdałowych Sposób przygotowania Ciasto piernikowe Suche składniki poza solą i erytrytolem wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wymieszać z masłem i mlekiem kokosowym. Dodać suche składniki. Białka ubić z solą na sztywną pianę dodając pod koniec erytrytol. Delikatnie wymieszać białka z masą i przełożyć do kwadratowej foremki o wymiarach

Modern Cave Girl