Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny palmy 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka po 1/2 łyżeczki kminku ,tymianku siemienia lnianego, sezamu Wykonanie : Na stolnice przesiewamy mąkę dodajemy margarynę, cukier, sól, żółtka, tymianek, kminek oraz proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, uformujemy cieniutkie wałeczki długości 30 cm składamy w pół przeplatając w okół siebie. Skręcone paluszki układamy na blaszce wyłożonej papierem d... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.