ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:205/932)

Sałatka z krewetkami w tempurze 230

chilli, kurkumę, wyciśnięty przez praskę czosnek, słodko kwaśny sos chilli. Doprawić solą i skropić sokiem z cytryny. Zostawić tak na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie ciasta – za pomocą miksera wymieszać mąkę, białko, curry, sól i wodę na gładką masę. Odstawić na 15 minut, żeby odpoczęło. Krewetki położyć na sitku, w garnku rozgrzać olej do 170 C i wrzucać

Kuchnia Pokoleń
Fantastyczne gofry Michela Roux 3993

łyżeczki ) - szczypta soli 1. W naczyniu łączymy ze sobą wszystkie składniki oprócz białek, mieszamy mikserem na gładką masę. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy do ciasta na gofry i delikatnie mieszamy łyżką. 2. Ciasto nakładamy do rozgrzanej gofrownicy. W mocnej gofrownicy czas pieczenia 3 do 4 minut, im słabszy sprzęt tym wolniej gofry będą

Apetyczna babeczka
Pierniczki alpejskie 184

miseczce mieszamy śmietanę z sodą i czekamy aż się spulchni. W kolejnej misce (a najlepiej w robocie) umieszczamy mąkę i kakao. Dodajemy masę miodową i białka. Mieszamy i dodajemy śmietanę. Wyrabiamy ciasto, które wyjdzie dość luźne. Wstawiamy je do lodówki na przynajmniej 24 godziny, by zgęstniało. Po tym czasie rozwałkowujemy je - po obfitym obsypaniu mąką - i wycinamy pierniczki

Życie zamknięte w smaku
Ciasto dziura w płocie 157

Składniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego

Pychotkaaa
LEKKIE SEROWE PLACUSZKI Z CYNAMONEM 122

dodałam do środka cukru, ponieważ posypane  cukrem pudrem lub miodem są wystarczająco słodkie. Wsypałam mąkę.   Wlałam mleko i mieszałam.     Z białka ubiłam pianę i wlałam do ciasta.  Ciasto delikatnie wymieszałam z pianą.    Na patelni rozpuściłam masło i wymieszałam je z cynamonem.  Nakładałam po jednej łyżce ciasta na jednego placka. Smażyłam

potrawyregionalne
Wyniki konkursu 166

kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy parówki i cebulę. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. 3. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Wlewamy do wysmarowanej margaryną tortownicy. Wkładamy cebulę i parówki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku około 40 minut. 4. Upieczony biszkopt przed podaniem polewamy ketchupem

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe gofry otrębowe 123

stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;) dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam  ją lekko oliwą z oliwek) pieczemy około 5 minut podajemy jak kto lubi, ja zjadłam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowa pianka /sernik/ 119

aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy pianę z białek do pozostałej masy i delikatnie wszystko mieszamy wlewamy ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 170 stopni (sprawdzamy czy góra się nie spala) studzimy przy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada z warzywami. Przepyszna ! 180

farsz na wcześniejszej warstwie i za pomocą pergaminu, w który było owinięte ciasto, zwijamy całość w rulon. Zaklejamy końcówkę i przekładamy na posmarowaną blaszkę. Następnie smarujemy ciasto oliwą, chyba że wolicie rozkłóconym białkiem, nacinamy w kilku miejscach i posypujemy sezamem oraz migdałami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Gotowe :) Możecie podać to tego dania jakiś biały

vegetanie
CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI 329

pomarańczowy – 2 łyżki DODATKOWO: * orzechy nerkowce – ok. 50 g * kokos – 30 g * pomarańcza – 1 szt * cytryna – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Margarynę roztapiamy, żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany z białek dodajemy po 1 żółtku, a następnie mąkę przesianą z proszkiem i makiem. Wlewamy

Ostra na Słodko
Szarlotka z mango w bezie. 175

dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min. Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć. Piec w temp.180 stop. 20 min. Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową. Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru. Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany

Kulinarny karnet Christophera
Calamares a la romana 147

olej do smażenia Wykonanie Jeśli mamy mrożone kalmary, rozmrażamy je. Następnie kroimy w krążki. W misce  miksujemy żółtko, mleko, sól i drożdże. Osobno ubijamy białko na  sztywno i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut, następnie dodajemy kalmary i mieszamy, tak aby kalmary dokładnie pokryły się ciastem. Smażymy poszczególne krążki partiami na głębokim, dobrze rozgrzanym

Kulinarne przygody Gatity
Rabarbarowe muffiny pod bezą 201

naturalnej 1 jajko W osobnych naczyniach połączyć składniki suche i składniki mokre. Wymieszać energicznie i szybko razem - niezbyt dokładnie. Foremki do muffinek, ewentualnie papilotki wypełnić ciastem, położyć rabarbar, przykryć pianą z białek. Beza: 2 białka 2/3 szkl. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  Białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę. Piec

kolorowotorcikowo
Kokosanki 326

 Gdy zostaną nam białka, warto zaszaleć I zrobić przepyszne I proste w wykonaniu - kokosanki. Największą zaletą tych pysznych ciasteczek jest to że są

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania