ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:210/476)

Szybka tarta z ricottą i pomidorami – pomysł na obiad lub kolację 106

proste. Wystarczy podpiec w piekarniku gotowe ciasto francuskie, a następnie nałożyć na nie masę z ricotty, śmietany i jajka oraz rozłożyć plastry pomidorów. Całość pieczemy jeszcze chwilę i gotowe. Tarta najlepiej smakuje od razu po upieczeniu, po odgrzaniu ciasto francuskie straci swoją chrupkość.   Składniki na szybką tartę z ricottą i pomidorami: opakowanie ciasta francuskiego (około 250 g) 2 pomidory(...)Zobacz inne przepisy na wytrawne wypieki na obiad: Tarta a’la pizza – przepyszne danie na obiad lub imprezę Domowa pizza kebab-gyros Calzone – pizza w kształcie pieroga Mięso mielone z warzywami w cieście francuskim Ciasto cebulowe     Artykuł Szybka tarta z ricottą i pomidorami – pomysł na obiad lub kolację pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z twarogiem,kaszą gryczaną i miętą 214

Bardzo lubimy pierogi więc często je robię z różnymi farszami. Te pierogi zobaczyłam w programie Ewy Wachowicz,spodobało mi się nadzienie i je zrobiłam. Muszę przyznać,że smakują rewelacyjnie. ciasto: 3 szkl.mąki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 3 łyżki stopionego masła sól Z mąki,wody masła i soli zagnieść ciasto,przykryć i odstawić na 30 minut. farsz(...)Wymieszać i dodać ugotowaną kaszę. Osobno roztrzepać jajko i dodać do farszu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Na samym końcu dodać pokrojoną miętę. Ciasto rozwałkować cienko,wykrawać kółka,nałożyć farsz,posklejać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Podawać na ciepło polane roztopionym masłem i przyrumienioną cebulką

Kolorowa kuchnia Elki
Żytnie pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 186

Pierogi z kaszy i sera robiłam pierwszy raz, wyszły bardzo smaczne, muszę je częściej przyrządzać. Ostatnio coraz częściej przyrządzam pierogi z mąki żytniej, bardzo mi smakują. Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma żytniej mąki jasnej Młynomag 1 szklanka letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Mąka do podsypania Farsz: 2 torebki kaszy gryczanej 400 gram sera(...)wsypujemy mąkę żytnią, dodajemy sól, wlewamy wodę wymieszana z olejem i jajkiem, wszystko łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Stolnicę posypujemy mąką, ciasto dzielimy na mniejsze kawałki, wałkujemy cienko, metalową obręczą lub szklanką wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy farsz, pierogi składamy na pół, zlepiamy brzegi tworząc falbankę. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju przez

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka 240

nadają się do podsmażenia następnego dnia. W moim domu pierogi z bobu szybko znalazły swoich fanów. Mam nadzieję, że i Wam posmakują :) Pierogi z bobem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 całe jajko i 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody z gotowania ziemniaków (w zależności od mąki ciasto(...)jednolity farsz. Do mąki dodajemy sól, roztrzepane jajko z żółtkiem i stopniowo dolewamy wodę. Wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy je cienko podsypując stolnicę lekko mąką. Szklanką wykrawamy kółka, nakładamy na nie farsz i zlepiamy. Lekko osoloną wodę zagotowujemy, partiami wrzucamy do niej pierogi i mieszamy drewnianą łyżką, żeby nie przywarły do dna. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykrywką

Trzeci talerz
soczewica czerwona,kapusta kiszona,prawdziwki suszone z olejem rzepakowym w pierogach ukryte.. 192

wymieszać, zostawić do wystudzenia do robota wsypać mąkę, sól, wlać stopione masło, ciepłą wodę i wyrobić hakiem sprężyste ciasto, wody dolewać tyle ile mąka wchłonie, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować dość cienkie ciasto, szklanką wykrawać krążki i nakładać farsz, zlepiać pierogi pierogi wrzucać na wrzątek z olejem i solą, po wypłynięciu gotować z 2-3 minuty na średnim(...)cukrem, kucharkiem, pieprzem na złocisty kolor pierogi podawać z okrasą cebulową - farsz jest wyjątkowo smaczny i w pierogach smakuje wyśmienicie.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Gryczane pierogi z serem 124

cebulką. Nie mieszałam różnych rodzajów mąk, z samej gryczanej ciasto wyszło mi dobre. Żeby nie przekroczyć kalorii 😜 dałam najpierw mniej do całości, aby potem podbierać sobie do sklejania, bo po tej mące ciasto będzie dość klejące i bez mąki na palcach nie uda się ładnie posklejać brzegów pieroga.  Dodatkowo w celu uzupełnienia tłuszczy po ugotowaniu, podaje sobie(...)żartu 😅 Składniki na 1-2 porcje: ciasto: -150 g mąki gryczanej -50 g mąki ziemniaczanej -woda przegotowana letnia -szczypta soli -1 łyżka oleju farsz: -180 g twarogu chudego podanie: +1 łyżka smalcu (u mnie z gęsi) +1 cebulka  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej

zdrowo i aktywnie
Gryczane pierogi z serem 172

cebulką. Nie mieszałam różnych rodzajów mąk, z samej gryczanej ciasto wyszło mi dobre. Żeby nie przekroczyć kalorii 😜 dałam najpierw mniej do całości, aby potem podbierać sobie do sklejania, bo po tej mące ciasto będzie dość klejące i bez mąki na palcach nie uda się ładnie posklejać brzegów pieroga.  Dodatkowo w celu uzupełnienia tłuszczy po ugotowaniu, podaje sobie(...)żartu 😅 Składniki na 1-2 porcje: ciasto: -150 g mąki gryczanej -50 g mąki ziemniaczanej -woda przegotowana letnia -szczypta soli -1 łyżka oleju farsz: -180 g twarogu chudego podanie: +1 łyżka smalcu (u mnie z gęsi) +1 cebulka  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy ciasto. (wodę dolewałam prosto z dzbanka, także mniej więcej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 197

zmiksować na kremową masę. Mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy twarogowej, delikatnie wymieszać.  Białka ubić na sztywno wmieszać w masę serową, delikatnie rózgą. Porcje ciasta nakładać na lekko natłuszczoną patelnię, formować niewielkie racuszki, smażyć z każdej strony na złocisto.  Podawać ciepłe polane sosem truskawkowym i z pokrojonymi świeżymi truskawkami. Twaróg półtłusty klinek bez laktozy(...)nietolerancję laktozy. Są smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe na każdą porę dnia i każdą okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów. Polecam

Wanilia i Kardamon
Przepis #106 Pełnoziarniste perogi z soczewicą i pieczarkami 223

farszu do pierogów ale aby nie było zbyt mdło dodałam podsmażone pieczarki a całość przyprawiłam wędzoną papryką . W połączeniu z ciastem pierogowym do którego użyłam pszennej mąki pełnoziarnistej smakują wyśmienicie:) Spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na jednego pieroga (bez sosu): 63 kcal w tym: B: 3g; W: 9 g; T: 1,3 g.  Składniki: (około 30 pierogów(...)następnie wbijajmy do niej jako. Wlewamy olej oraz wodę. Całość dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na kilka części. Każde z nich rozwałkowujemy i wycinamy kółka. N a każde koło układamy odrobinę farszu i lepimy pieróg. W garnku zagotowujemy wodę. Kiedy zacznie się gotować wkładamy nasze pierogi i gotujemy około 5-7 minut. Po tym czasie odcedzamy. Pierogi podałam

Health-Fit-Life
Pierogi leniwe z kozim serem i bobem 125

Postanowiłam zrobić pierogi leniwe w nietypowy sposób i do ciasta oprócz twarogu dodać dojrzewający kozi ser. Wyszło zaskakująco dobrze, a dodatek bobu i szałwii super łączy się smakowo z kozim serem. Polecam na letni wege obiadek! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła(...)drobno starty kozi ser. Wymieszaj składniki i zagnieć krótko ciasto (będzie dość miękkie i klejące). Posypując blat lub stolnicę mąką formuj z ciasta wałeczki, z których odcinaj nożem romby, tak jak tradycyjne kopytka. Kluski leniwe wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj krótko, 1 minutę od wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedź pierogi, ale zachowaj około 1/2 szklanki wody z gotowania

Delicious Place
RUSKIE PIEROGI 156

Znane i lubiane pierogi z farszem ziemniaczano-twarogowym. Z cienkim, delikatnym ciastem, które już na etapie wyrabiania jest plastyczne, dobrze się wałkuje, łatwo lepi i nie rozkleja podczas gotowania. Po ugotowaniu pierożki mają jasny, kremowy kolor i nie szarzeją po wystygnięciu. Po dodaniu do mąki gorącej wody z masłem i jajka, ciasto jest tak plastyczne, delikatne i do tego(...)kwaśna śmietana 18%, zeszklona na oleju cebulka, różowy pieprz ______________________________________________ WYKONANIE CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól.  Masło kroimy w kostkę, wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy do rozpuszczenia.  Przelewamy do miski z mąką, zgrubnie mieszamy łyżką i dodajemy jajko. Mieszamy do połączenia składników w gładkie ciasto. W razie potrzeby można lekko podsypać mąką i powygniatać rękoma

cool and minty
12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55915

ciasta do góry i zlepiamy. Pieczemy około 20 minut w 210 stopniach. Podajemy z plasterkiem cytryny. I gotowe! Oto 7 potraw słonych, wytrawnych. Czas na coś słodkiego!  Pozostałe 5 przepisów jest właśnie takich :) 8. Kluski z makiem Potrawa prosta i szybka, jeśli przygotowujemy ją z gotowej masy makowej. A gdy robimy dodatkowo pierożki z ciasta francuskiego lub ciasta kruchego(...)masą makową. I gotowe! Mi smakują bardziej na ciepło, choć i na zimno też są dobre. 9. Makowe pierożki z ciasta francuskiego lub ciasta kruchego Święta Bożego Narodzenia bez maku to nie święta. Moja mama robiła pyszne pierogi z makiem i jabłkiem smażone na głębokim tłuszczu. I przepis przepadł bezpowrotnie... Teraz nawet nie pamiętam, co to było za ciasto

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Robot kuchenny i blender 3w1 Ninja BN800EU 84

się nawet w niewielkiej kuchni. Ostre jak brzytwa noże, duża moc i duża pojemność zapewniają wyjątkową wydajność i pozwalają szybko przygotować surówki lub sałatki, koktajle, zupy krem, sosy czy ciasta. Już od jakiegoś czasu korzystam z robota kuchennego Ninja 3w1 BN800 z technologią Auto-IQ, nadszedł więc czas na podzielenie się z Wami moją opinią. Ten wszechstronny malakser Ninja, daje(...)szybkiego i bezproblemowego rozdrabniania bardzo twardych produktów lub wyrabiania ciężkich, twardych ciast. Co możesz zrobić w robocie kuchennym i blenderze wysokoobrotowym 3w1 Ninja BN800EU Malakser i blender 3w1 Ninja BN800 potrafi sprostać nawet największym kuchennym wyzwaniom. Miksuje twarde i miękkie produkty, wyrabia ciasta (także na chleby, pizze i pierogi), mieli, sieka, szatkuje, kroi w plasterki, ściera jak tarka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z soczewicą i tofu 232

słodko i na słono, nigdy mi się nie znudzą! :) A Wy z czym najbardziej lubicie pierogi? Dzisiaj zapraszam Wam na pierogi z soczewicą i pastą z tofu. Zainspirował mnie przepis z bloga OlgaSmile. Składniki na ciasto:   600 g mąki tortowej   szkl ciepłej wody   1 żółtko szczypta soli   ok 1/2 kostki miękkiego masła Składniki(...)przyprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać, dodać żółtko i sól. Wyrobić ciasto, stopniowo dodając ciepłą wodę. Kiedy składniki się połączą, dodać miękkie masło. Urabiać ok 3-5 minut. Ciasto idealnie odchodzi od rąk i z łatwością się urabia. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka, dodać farsz i zlepić pierogi. Gotować we wrzącej wodzie do wypłynięcia. Gotowe pierogi posypać startym

Trufelkowo