ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:487/616)

Taralli z kolendrą 174

Moim celem na ten rok jest zdobycie Korony Półmaratonów. Marzec to czas pierwszego z nich – Onico Gdynia Półmaraton już w tę niedzielę. Przygotowywałam się do niego od początku roku. Do połowy lutego wierzyłam, że może być całkiem dobrze. Potem przyszła choroba, przeziębienie i moja pewność gdzieś zniknęła. Niestety antybiotyki zupełnie mnie osłabiły, przez co kondycja spadła i nadzieje związane(...)uznania sól, Do miski przesiej mąkę z ciecierzycy oraz mąkę gryczaną, dodaj sól i kolendrę. Do mąki dodaj olej. Mieszaj łyżką stopniowo dolewając wodę. Zagniataj, aż do uzyskania zwartego ciasta. Gotowe ciasto odłóż na ok. 15 minut. W tym czasie w garnku zagotuj wodę. Odrywaj małe kawałki ciasta, formuj z nich wałeczki o długości 3 cm, uformuj z nich koło

365 dni dookoła kuchni
Champions Breakfast - the most delicious pancakes 179

Sniadanie mistrzow - Najpyszniejsze nalesniki Nadchodzi niedziela, a z nią poranne śniadanko...zawsze wyczekiwane i zjadane z apetytem. Kawa, herbatka, sok z świeżo wyciśniętych pomarańczy… 0 0 1 29 175 r 1 1 203 14.0 Normal 0 21 false false false EN-US JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)inne ukochane dodatki Cale jajka wymieszac w wiekszej misce z cukrem waniliowym. Zalac woda.(moze byc gazowana). Dodawac make czesciami ciagle mieszajac. Dodawac maka az do uzyskania konsystencji ciasta nalesnikowego, spojnego, lejacego. Dodac olej, wymieszac. Pierwszy nalesnik usmazyc na kropli oleju. Reszte bezposrednio na patelni. EN Champions  Breakfast  - the most delicious pancakes Ingredients: 4-5 quail eggs Package

Lajtkraft food intolerance
Cukinia faszerowana 205

ryżu przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 10 dkg żółtego sera SOS: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1,5 łyżki koncentratu 200ml bulionu     *** Cukinie dzielimy na krążki o wysokości około 6cm i wydrążamy łyżeczką, ale nie na wylot. Wydrążone krążki układamy w naczyniu żaroodpornym i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryż gotujemy na sypko. Wydrążony(...)NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Cukinia faszerowana pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pierogi z kapustą i grzybami. Pierogi świąteczne. 264

Ostatnio dzieliłam się z Wami moim przepisem na domowe uszka z grzybami. Dziś kolejna obowiązkowa potrawa na świąteczny stół – pierogi z kapustą i grzybami. Takie świąteczne pierogi co prawda wymagają czasu spędzonego w kuchni, ale w rzeczywistości nie są trudne do przygotowania. A smak wynagrodzi Wam spędzony czas na lepieniu. Ja ulepiłam ich naprawdę pokaźną ilość – dla całej(...)mnie Skworcu ) 4 ziela angielskie (u mnie Skworcu ) większa szczypta majeranku (u mnie Skworcu ) sól i czarny mielony pieprz do smaku (u mnie Skworcu ) około 2 łyżek oleju Ciasto: Przepis na ciasto jest taki sam jaki wykorzystałam do przygotowania uszek z grzybami. Ilość ciasta należy zwiększyć w zależności od ilości pierogów. Ja robię pierogi partiami. Gdy wykorzystam całe ciasto

Słodkie okruszki
Ser a’la koryciński z czarnuszką 202

prostu obłędnie. Serwatki z sera oczywiście nie wylewamy. Możemy ją wypić albo użyć jako płyn do naczyń (w połączeniu z octem) lub zrobić z niej ricottę. Zatem do dzieła! Drukuj Ser a’la koryciński z czarnuszką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3l mleka prosto od krowy 1/2 kubka kefiru 20 kropel podpuszczki (dozowanie według opakowania, u Was może być inaczej(...)również dodać na etapie krojenia skrzepu. Jak komu wygodnie. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/ser-ala-korycinski/ BosowKuchni Artykuł Ser a’la koryciński z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bułki czosnkowe - idealne na grilla 234

sezon grillowy czas zacząć! Ja już go otworzyłam - w zeszłą niedzielę. Razy dwa. Po urodzinach Natalii, na których zostaliśmy uraczeni kiełbaskami, karkówką i szaszłykami, z grilla rzecz jasna, udaliśmy się na kolejne urodziny - tym razem do młodszej Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo(...)przez praskę, dodać do mleka, zagotować. Zdjąć z ognia, przestudzić - mleko ma być letnie, nie gorące. Mąkę wymieszać z solą, drożdżami i ziołami. Wlać mleko i oliwę, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, z każdej uformować podłużną bułkę. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki naciąć po skosie dwa razy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Fast food z patelni 196

życzenie będę piec bułeczki i robić (pyszne!) domowe hamburgery. Tylko żebyście się wszyscy nie zlecieli, bo mi braknie 😋 Wracając do tego, co tam na tej patelni u mnie się działo, to w zasadzie nic trudnego. No bo wiecie, to zwyczajne cienkie pity są, tylko zamiast przekrawania zwinęłam je w rulon. Prawda jest jednak taka, że nawet gdybyście podali(...)przygotowania: Pita:  Odmierzamy ½ szklanki letniej wody, rozpuszczamy w niej drożdże oraz cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałą wodę, sól oraz rozczyn. Wyrabiając dodajemy oliwę z oliwek. Ciasto przekładamy do czystej, delikatnie naoliwionej miski i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie wyrabiamy, dzielimy na 4 części i wyrabiamy dłońmi bardzo cienkie placki (prawie prześwitujące

Kuchnia w czekoladzie
Ekologiczne placuszki dyniowe z razowej kaszy manny Symbio 204

Śniadania. Dowiedzialam się o nim zupełnie przypadkiem, akurat gdy włączyłam internet, aby....pokazać wam moje leniwe niedzielne śniadanie, Przypadek? Nie sądzę ;) Odkąd nie pracuję w weekendy, staram się, aby niedziela była dla mnie dniem totalnego wypoczynku i relaksu. Nigdzie sie nie spieszę, czytam książki, nadrabiam filmowe i serialowe zaległości i oczywiscie serwuję sobie i K. królewskie śniadania :) Ostatnio rządzą(...)sztywną pianę, a resztę składników dodajemy do napęczniałej kaszy i mieszamy. Następnie łączymy kaszę z pianą z białka i delikatnie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na średnim ogniu, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Przekładamy na drugą stonę i smażymy ok pół minuty. Placuszki podajemy z ulubionymi

Zawsze głodna!
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 177

czytania tak długich wypowiedzi. Walory smakowe i zapachowe również zachwycają na tyle, że można książki pisać. Skupimy się więc tylko na wykorzystaniu - a i tu jest pole do popisu. Ciasta, desery, masy... ale i dania wytrawne! Genialny jako zdrowe zastępstwo dla mąk. Czarujcie! Z takim "zaklęciem" wszystko wyjdzie.SKŁADNIKI NA TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY:* Biszkopt - - białka, 4- cukier puder(...)nabiorą kremowej konsystencji. Studzimy.3. Łączymy powoli "maślany puch" z żółtkami - dodajemy je po łyżce, cały czas miksując na wolnych obrotach. Jeszcze chwilę miksujemy.4. Dodajemy opakowanie serka Mascarpone5. Zawartość dzielimy na dwie części (do masy kawowej zostawiamy więcej około 3/5)- masa kawowa:1. Bierzemy większą część bazy masowej i dodajemy KAWĘ MIGDAŁOWĄ. (Ilość według uznania - dajemy tyle żeby nam smakowało

Wypisz Wymaluj
Żeberka w coli – szybki przepis :) 294

Zastanawialiście się do czego można wykorzystać Coca-colę? To już Wam mówię… zrobicie dzięki niej pyszne danie – żeberka w coli. Coca-cola to jeden

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 255

Robiąc porządki w kuchennych szafkach, Karmel-itka znalazła niezliczone opakowania kaszy gryczanej prażonej.Skąd? Dobre pytanie, na które sama Karmel-itka odpowiedzieć nie potrafi. Tym bardziej

W kuchni Karmel-itki
Sernik kokosowo – pomarańczowy 227

Dzisiejszy przepis uczestniczy w X akcji Lubelskiego Kociołka! TAK to już 10 raz się spotykamy w Lubelskim Kociołku! Jest to naprawdę fantastyczna akcja lubelskich blogerów która

sierotka maRysia w kuchni
In love with burgers 178

już nie fast, a bardzo slow fooda. Dzisiaj pokażemy Wam, jak wykonać takiego burgera samemu- zaczynając od bułki, a kończąc na sosie. Jako dodatek przygotujemy frytki. A więc do dzieła! WSKAZÓWKI: mięso - wołowina, nie może być sucha, najlepsza do burgerów jest karkówka, chociaż gotowe mielone też jest dobre, wystarczy do niego dodać kilka kropel oleju, bułki - my robimy podwójną porcję(...)małym ogniu, aby masło się rozpuściło. Nie doprowadzamy do zagotowania. Nie studzimy i od razu wlewamy do miski z mąką. Dosypujemy soli, wbijemy jajko i mieszamy. Następnie wyrabiamy ciasto, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej i pulchnej masy (po włożeniu palca w ciasto powinno wrócić do poprzedniej formy). W trakcie wyrabiania możemy podsypywać mąką, ale nie za dużo, bo bułeczki wyjdą

Kuchnia od dwojga
C'est la vie! C'est la baguette! 179

sobie ponad roczną przerwę. Warto czasami odpocząć od czegoś co nas nurtuje. Nabrać dystansu, poszerzyć wiedzę, znaleźć kolejny przepis i w końcu  z nowym zapasem sił przystąpić do dzieła. Tym razem impulsem był cudowny widok z paryskiego balkonu wprost na przepięknej urody bagietki ( klik) . Koło takich baguettes nie przechodzi się obojętnie. Takie baguettes piecze się przy pierwszej możliwej okazji(...)FRENCH BAGUETTES 5 1/2 filiżanek mąki (użyłam mąki typu 450) 2 łyżeczki soli 2 1/4 łyżeczki drożdży instant 2 filiżanki ciepłej wody (temp. ok. 35 stopni) ETAP 1 - przygotowanie ciasta  Wszystkie składniki przełożyć do miski i miksować na najniższych obrotach przez ok. 1 minutę. Składniki powinny się połączyć, ale nadal tworzyć niezbyt gładką masę. Odstawić na 5 minut

KUCHARNIA
Ombre tort jagodowo- malinowy! 199

Dzień dobry! Z samego rana kuszę Was bardzo, bardzo mocno! O to i on, mój pierwszy tort ombre, jagodowo- malinowy. Słodki z lekką nutą kwaskowatości. Uwielbiam

SMYKWKUCHNI
Kakaowy torcik bezowy 204

Jeżeli nie macie pomysłu jak wykorzystać białka, które zostają nam po pączkach czy faworkach. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.   Inspirację do tego przepisu znalazłam na

Passion of Cooking