
O przyjemności pisałam już wiele razy. Dziś też o niej napiszę. O jej zapachu. O jej chrupkiej skórce. O jej delikatnym i puszystym środku. O rozkosznym dźwięku, jaki wydaje, gdy urywa się ją kawałek po kawałku. Bagietka. Jeszcze ciepła. Upieczona w domu, który nagle pachnie jak najlepsza francuska piekarnia. Prawdziwa rozkosz pod chrupiącą skórką. Czysta przyjemność. Czy można chcieć więcej? Domowa piekarnia, z której świeże bagietki znikają jak ciepłe bułeczki. Jeśli czytaliście "Moje życie we Fran... czytaj dalej...

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach. 
I o magii, jaka im towarzyszy. 
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu. 
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem. 
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów. 
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji. 
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca. 
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga. 
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat. 
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.