C'est la vie! C'est la baguette!

C'est la vie!  C'est la baguette!

C'est la vie! C'est la baguette!

O przyjemności pisałam już wiele razy. Dziś też o niej napiszę. O jej zapachu. O jej chrupkiej skórce. O jej delikatnym i puszystym środku. O rozkosznym dźwięku, jaki wydaje, gdy urywa się ją kawałek po kawałku. Bagietka. Jeszcze ciepła. Upieczona w domu, który nagle pachnie jak najlepsza francuska piekarnia. Prawdziwa rozkosz pod chrupiącą skórką. Czysta przyjemność. Czy można chcieć więcej? Domowa piekarnia, z której świeże bagietki znikają jak ciepłe bułeczki.  Jeśli czytaliście "Moje życie we Fran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHARNIA

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

KUCHARNIA Anna MariaKUCHARNIA Anna Maria

KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach.
I o magii, jaka im towarzyszy.
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu.
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem.
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów.
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji.
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca.
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga.
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat.
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, francuskie, ciasto, pieczywo, drożdżowe, domowe pieczywo, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na niedziele

Inne przepisy z KUCHARNIA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.