ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:170/234)

Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. 122

Spód ciasta: ¾ szklanki daktyli 1 szklanka orzechów laskowych 1 łyżeczka espresso ¼ szklanki oleju kokosowego ½ łyżeczki wanili ¼ szklanki wody szczypta soli Warstwa czekoladowa: ¾ szklanki daktyli ¾ szklanki orzechów nerkowca ¾ szklanki orzechów laskowych 2-3 łyżeczki miodu 6 łyżek mleka migdalowego ⅓ szklanki oleju kokosowego 3 łyżki kakao ½ łyżeczki wanili 2 łyżki espresso szczypta soli Warstwa kremowa: ¾ szklanki orzechów nerkowca ⅓ szklani mleka migdałowego

PaleoLife
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 165

mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki agawy 6 łyżek oleju 100 g masła kokosowego Siemie lniane zalałam wrzątkiem i wymieszałam, by utworzyło gluta. Mąki przesypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, sodę, agawę, olej i siemie lniane. Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto

nietadieta
Wegańskie ciasteczka gryczane 169

mleko migdałowe i mąkę z tapioki umieścić w misce i miksować przez 2 minuty. 3. Do mieszanki z cukrem dodać mąkę wraz z sodą i solą. Miksować około 1 minuty. Na koniec dodać posiekane orzechy macadamia. Całość wymieszać. 4. FORMOWANIE ciasteczek na 2 sposoby: Zastosowany przeze mnie – widoczny na zdjęciu: Na blat wysypać trochę mąki, wyłożyć na nie ciasto (może

Anioły w kuchni
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 244

wierzch ciasta się nie spiekł. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić. Wyjąć z formy. Podawać. Masa makowa: 500 gr suchego maku zmielonego (można kupić w Lidlu) 3 łyżki miodu 6 białek 1/2 szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej np. domowej z tego przepisu 50 gr rodzynek 50 gr daktyli (ewentualnie można dać więcej rodzynek) 150 gr orzechów włoskich kilka kropel olejku migdałowego

moj przepis na
powidlak na kruszonce 152

kruche ciasto ale "szczypiąc"tak aby powstała kruszonka. Połowę wyłożyć na dno blaszki wyścielonej papierem od pieczenia. Powidła wymieszać z kakao (jeśli są bardzo gęste to najpierw je podgrzać). Rozsmarować na kruszonce. Na mleku ugotować budyń z cukrem, do gorącego dodać rodzynki, wymieszać i trochę przestudzić. Ciepły budyń wyłożyć na powidła, posypać reszta kruszonki a na wierzch wysypać migdałowe płatki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort- mak / migdały / róża 125

Ja zrobiłam tort składający się z dwóch różnych biszkoptów, ale można przygotować go, tylko z jedno rodzaju biszkoptu. Biszkopt makowy: 125 g maku, 4 jajka, 125

królestwo garów
Makowiec japoński 141

inaczej- makowiec bez spodu, lub makowiec dla wegetarian, makowiec bezglutenowy... To ciasto z masy makowej, aromatyczne i bardzo święteczne! Dodatkowo szybko się je robi, i ja nazwałam je ciastem bezstresowym! Składniki -puszka gotowej masy makowej z bakaliami najlepiej -3 duże jabłka starte na największych oczkach szklanka cukru pudru- u mnie cukier Diamant zmiksowany na puder szklanka rodzynek JUMBO(...)SKWORCU 100 g orzechów PECAN u mnie od  SKWORCU 5 jajek 200 g masła 3 łyżki do 5 łyżek kaszy manny- 3 łyżki maki ziemniaczanej zapach migdałowy, arakowy lub inny płatki migdałowe do posypania u mnie od  SKWORCU Żółtka utrzeć z masłem i cukrem na jednolitą, jasną  i puszystą masę . Zrobić po prostu kogel-mogel. Jabłka zetrzeć

Z Kuchni Do Kuchni
Piknikowe crumble w słoiku. Rabarbar i truskawki. 124

rabarbar i truskawki można zastąpić innymi owocami? Oczywiście! Sprawdzą się tu każde owoce sezonowe, np. śliwki, maliny, czy brzoskwinie. Do słoiczków zresztą można zapakować również inne ciasta i desery - ciasto ucierane, panna cottę czy sernik na zimno. Myślę, że w latem jeszcze ze słoiczkami poeksperymentuję. Do takiego deseru najlepiej sprawdzą się słoiczki niskie i szerokie - do takich najłatwiej nałożyć deser(...)pomysł nie tylko na piknik. Spróbujcie je podać na przyjęciu w ogrodzie, na grillu - gościom spodoba się takie nietypowe podanie deseru :) Crumble w słoiku - Rabarbar i truskawki pod migdałowo - pistacjową kruszonką Składniki crumble / na 6 słoików ok. 200 ml: 300 g truskawek 400 g rabarbaru 3 łyżki cukru 2 łyżki kaszki kukurydzianej, kaszki manny lub mąki 1 łyżka wody różanej

Chilli Czosnek i Oliwa
TARTA Z OWOCAMI LATA 159

nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.  Po tym czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze przez około  12-15 minut aż nabrało pięknego złotego koloru. Gdy ciasto stygło zrobiłam krem. Ubiłam śmietankę z cukrem pudrem.  Wsypałam śmietan-fix i serek waniliowy.  Ubiłam i wyszedł pyszny krem. Przełożyłam go delikatnie na upieczony i wystudzony spód(...)owoce na kremie.    Można posypać je jeszcze delikatnie cukrem pudrem i zajadać.  Smacznego!   Polecam również przepisy na:   tartę ze szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami ,  tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone tartę z truskawkami z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami

potrawyregionalne
Kokosowo-migdałowe pralinki 157

Uwielbiam ciasta, jednak w takich awaryjnych momentach perspektywa czekania, aż się upieką i przestygną, nie jest zbyt pocieszająca. Dlatego w moich kuchennych szafkach zawsze plątają się orzechy i suszone owoce, które utarte w blenderze i uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka kokosowo-migdałowa masa

Roślinna - blog wegański
Sernik wiedeński bezglutenowy 319

cieście. Moja wersja sernika wiedeńskiego bezglutenowego została zainspirowana przez Dorotę , komentarze z jej bloga oraz serniki, które piekłam od Pauliny .   Składniki na tortownicę nie mniejszą niż 26cm: - 1 kg tłustego twarogu - 500g serka mascarpone - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - 150g miękkiego masła - 8 jaj - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka esencji migdałowej

mojewypiekiinietylko
Tiramisu w wersji letniej z owocami 144

Tiramisu w letniej odsłonie, z owocami, z delikatną nutką likieru Amaretto. To moja wersja klasycznego włoskiego deseru. Zrobiłam go w wersji bezglutenowej z biszkoptem migdałowym

Smakowity Blog Kulinarny
POMARAŃCZOWA BABKA Z ŻURAWINĄ 181

Zaintrygował mnie przepis tej babki: sok pomarańczowy jako jeden ze składników?! I to cała szklanka? Musiałam wypróbować.Wszystkie składniki były pod ręką, tak więc nic tylko

Walijskie Pichcenie
Moja teoria względności z chałką w tle 125

ciągle muszę wybierać jej wersje. Prawie wszyscy lubimy  rodzynki, świetnie do tego delikatnego wypieku pasują, prawda? Jednak nie zawsze ich używam, ponieważ mój Młodszy wydłubuje je z każdego ciasta. Druga rzecz to niezgodność, co do oceny słodkości. Dla mnie i Starszego chałka jest wystarczająco słodka, Mąż i  Młodszy ciągle postulują dorzucanie dodatkowej ilości cukru. Wszystkim naraz(...)cukier waniliowy - szczypta soli - 20 g świeżych drożdży - 280 ml letniego mleka - 70 g stopionego masła - 2 jajka - garść rodzynek (lub nie) - łyżka cukru kryształu grubego - łyżka płatków migdałowych Zaczynam od stopienia odmierzonej ilości masła i lekkiego zagrzania mleka. Kiedy troszkę stygną, do niewielkiej miseczki kruszę drożdże, dodaję 1 łyżeczkę cukru i odrobinę mleka, rozcieram grzbietem łyżeczki do uzyskania pasty

I tu będę miała takie te
Ciastka zbożowe 131

Obiecałam więc dodaję mimo samoczynnie zamykających się ślepek Składniki (około 13 dużych ciastek)/kcal policzę być może jutro/: 100g płatków żytnich 100g płatków owsianych 10g pestek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Brak tytułu 145

Przyszła pora na niedzielne wypieki. Placek - salceson składniki: 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 4 jaja 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania