możecie z rabarbaru ułożyć nietuzinkowe wzory na cieście, wszystkie triki, które znam tam właśnie znajdziecie! Między innymi te jak pokroić rabarbar na cieniutkie plasterki, które można zwijać. SKŁADNIKI: - 3-4 laski rabarbaru (wybierz ten czerwony) - 100 g masła z lodówki - 240 g mąki krupczatki - 4 łyżki brązowego cukru - 6 łyżeczek wiórków kokosowych Mąkę, masło i cukier pomieszaj ze sobą
SMYKWKUCHNIHej! Najlepsze muffinki jakie można upiec. Cudowny kolor, smak mięty, kawałek gorzkiej czekolady, po prostu rozkosz dla podniebienia. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznielnianej i 50g mąki kokosowej), ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania ciasteczek imbirowych: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie pozostałe składniki i mieszam bardzo dokładnie. Z powstałego w ten sposób ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego
Gotuj Się Kto Możektóry dopracowałam w każdym szczególe. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda, ma niezapomnianą, puszystą fakturę.. Fantastyczne na każdą okazję.. cudowne jako deser Walentynkowy ❤ Czas przygotowywania: do 20 minut + oczekiwanie na wystudzenie galaretki Czas chłodzenia: do 4 godzin Ilość: tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka
AniaGotuje.plnektarynki olej do smażenia, u mnie kokosowy Do miski wlać kefir, dodać jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu
Monia miesza i gotujeKolejna odsłona pysznego i bardzo ciekawego ciasta! Daktyle świetnie połączyły się z kokosem, więc smak jest idealny! Składniki: 2 jaja 1/2 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 20 sztuk namocoznych daktyli + maka do obtoczenia 1/2 szklanki wiórek kokosowych aromat Sposób przygotowania: Na początku daktyle zalewamy wrzątkiem
Truskawkowa Fiestabuzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania potrzebuje czterech składników: białek, cukru, kokosa -wiórek kokosowych i skrobi ziemniaczanej. Tyle! W gruncie rzeczy zazwyczaj wszystkie składniki
SMYKWKUCHNInaturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto na stolnicę lekko podsyp
greenscarf450g mąki orkiszowej lub pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. 2 Do innej miski dodaj pozostałe składniki, wlej wyrośnięte drożdże i zarób ciasto. Wyrabiaj do momentu aż będzie gładkie i przestanie
BlendmanWyciskamy sok z cytryny. Dodajemy wodę, mleczko kokosowe, cukier, przyprawy. Blendujemy. Próbujemy jeśli trzeba dodajemy cukru/soku z cytryny. Dodajemy nasiona chia, mieszamy. Przekładamy do kubków/szklanek. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuteż ta słodkość odpowiada, jeśli nie dosłodź ciasto 2 łyżkami cukru. Wszystkie składniki umieść w misce i trzepaczką wymieszaj na jednolitą masę. Masa będzie gęsta i taka ma być dzięki temu placuszki będą grube i mięsiste. Placuszki smażymy na złoty kolor, na maśle połączonym z olejem rzepakowym, możesz też użyć oleju kokosowego. Podajemy póki gorące. Jeśli podajesz placuszki dzieciakom
SMYKWKUCHNIoleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np. takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami i olejem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy porzeczki i mieszamy ponownie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, do zrumienienia
Dzieje kuchennej Wiewióryjest puszysta, aromatyczna i jestem nią zauroczona. Ciasto jest bez cukru i ma w składzie tylko 3 łyżki mąki owsianej. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 jajka - 3 łyżki mąki owsianej - 1 płaska łyżeczka budyniu waniliowego - cynamon 1/2 łyżeczki - ziarenka z laski wanilii - słodzik (ja zużyłam 7 tabletek) - 3 duże jabłka - płaska łyżka oleju kokosowego - 4 płaskie łyżki płatków migdałowych - 1/3 szklanki mleka
SMYKWKUCHNIciasteczek. Bierzemy do ręki po kawałku ciasta i formułujemy z nich kulki o wielkości nie większej niż orzechy włoskie. Następnie obtaczamy je od razu w wybranych posypkach. Tak przygotowane trufle odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wykładamy na stół tuż przed imprezą. Polecam też przepis na trufle w wiórkach kokosowych
Kuchnia co dniadodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Upieczoną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Do dekoracji można posypać wiórkami kokosowymi
Kubki smaku