mąki pszennej 25 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 130 g cukru 80 ml oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni
Rusty Forkinteresujący spód ciasta owsiano-migdałowy... W domu ostała się już niemal pusta blacha.. Mam nadzieję, że Wam podobnie przypadnie do gustu :) Składniki: -> 200g płatków owsianych -> 50g płatków migdałowych -> 2 banany -> 1kg sera do serników -> 3-4 łyżeczki żelatyny -> 3 kiwi -> 3 doniczki bazylii -> 40 ml oleju kokosowego -> jagody goji
Jedz zdrowo żyj zdrowo!pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zarumieni). Nadzienie: -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny. Beza: -7 białek -150g cukru pudru -2 łyżki cukru białego -słonecznik, wiórki kokosowe do posypania
Receptura smakutego puddingu wykorzystać chałkę (lub jakiekolwiek ciasto drożdżowe), biały chleb czy chleb tostowy. To nie jest dobre, to jest poezja, aż się wierzyć nie chce, że to Anglicy wymyślili Składniki na 4 porcje (mała forma do pieczenia, powiedzmy, że tortownica 20 cm): 300-350 g pieczywa np. chleb 120 g gęstego mleka kokosowego z puszki 100 ml mleka sojowego
greenscarfzmielić (niezbyt drobno) płatki oraz wiórki kokosowe. (Płatki i wiórki mogą być w całości. Nie wpłynie to mocno na smak, lecz jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać. Na samym końcu masę wyrobić z jajkiem. Ciasto odstawić na kilka minut, dzięki czemu będzie
Di gotujeSKŁADNIKI 2 jajka 380 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka cukru szczypta soli 100 g mąki kukurydzianej 170 g mąki ryżowej 1 łyżka oleju ryżowego olej ryżowy do smażenia WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię
Passions hobbies lifemieszam a właściwie zagniatam jak ciasto na pierogi :D Dłonie lekko natłuszczam, nabieram po 1 łyżeczce masy i formuję kulki, które układa na papierze do pieczenia. Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz lub paterę. U mnie część trufli została obtoczona w mleku w proszku, ale można również użyć wiórek kokosowych, zmielonych orzechów, polewy białej
Ciasteczkowy Potwórrazem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie. Składniki: 1 gruszka świeża lub w syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody gazowanej aromat pomarańczowy olej kokosowy Sposób przygotowania: W szklance mieszamy siemię
Truskawkowa Fiestabardzo dojrzałe banany 1 szkl. wiórków kokosowych 1 jajko szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 50 g miękkiego masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany, wiórki, jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam
Dzieje kuchennej Wiewiórywyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki oleju 2 jajka Suche składniki wymieszać w jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe
Chocolate Muffin Blogtrzcinowy nierafinowany) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Do pierwszej miski wrzucić składniki suche (płatki, orzechy, rodzynki, cynamon). Do drugiej rozgniecionego banana, kaszę, masło orzechowe, pastę daktylową, wanilię i mleko. Połączyć zawartość obu misek i wyłożyć gotową masęo do foremek na muffinki, najlepiej silikonowych. Ciasto w czasie pieczenia nie rośnie jakoś specjalnie, więc
Przepysznik - BLW i nie tylkofigami Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej dyni i fety Tarta dyniowa z serem pleśniowym Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Prażone pestki dyni Składniki
Kulinarne przygody Gatityróżnego rodzaju przepisów na kruche ciasto my polecamy wam przepis Piotrka z Kocham Gotować (wyszło idealne ) Na upieczone tartaletki nałożyliśmy truskawki. My użyliśmy truskawek z puszki, Wy możecie użyć dowolnego owocu, a na wierzch ładnie wycisnęliśmy bitą śmietanę . Piękny i szybki deserek Zachęcam Was również do odwiedzenia blogu prowadzonego przez Adę kokosowa ada Pozdrawiamy
cookplmuffinki mocno czekoladowe z truskawkami. Składniki na 12 dużych babeczek: 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 60 g kakao 135 ml oleju kokosowego BIO z pierwszego tłoczenia - dostępny w Lidlu 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 80 ml jogurtu owocowego 125 ml mleka dodatkowo: 200 g truskawek 3 łyżki ziaren kakao Przygotowanie(...)rozpuszczony olej. Mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej do połączenia składników. Dodajemy przesiane suche składniki i mieszamy chwilę drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek. Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki:-2,5 szklanki mąki pszennej ( dałam 450g orkiszowej)-2 łyżeczki proszku do pieczenia-1/2 łyżeczki sody-3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier)-1/2 szklanki oleju kokosowego(roztopionego)-1/2 szklanki wody-2 jajka-jednak łyżeczka ekstraktu waniliowego-1 szklanka jogurtu zwykłego-12 łyżeczek nutelli(temp. pokojowej lub lekko rozgrzanej) W jednej misce przesiać mąkę, proszek(...)sodę. W drugiej misce mieszamy jajka, jogurt, olej, cukier, wodę i ekstrakt waniliowy. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych mieszając, aż do całkowitego połączenia(mają być grudki). Wykładamy ciastem (troszkę mniej jak 3/4) papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po łyżeczce nutelli i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C. przez około 20-25 minut. Smacznego
Smaczne Zdrowe