ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:605/965)

Statki kosmiczne, czyli kruche ciasteczka pod kokosową pierzynką z orzeszkami 239

łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 4 białka 1 ½ szklanki cukru pudru 200g kokosu Około 30-40dag połówek orzechów włoskich, migdałów, orzechów laskowych Miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną, jajkami i proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypujemy mąkę, wyrabiając ciasto. Masę ciastową wałkujemy na grubość 3-5mm, z której wykrawamy

Smakowy Raj
Lżejszy aniołek 401

Pyszne.Ten przymiotnik określa idealnie ten placek.Puszysty, delikatny, leciutki jak puch.Przygotowany w troszkę zdrowszej wersji, bo z mąką pełnoziarnistą, ciemnym cukrem i jogurtem naturalnym. Jeden z moich

Czarnawisienka
Tarta Rafaello 476

wykorzystać do zrobienia kremu. Więc jeśli lubicie odrobinę alkoholu w ciastach zalejcie tę część wiórek, która jest przeznaczona do kremu alkoholem i pozwólcie im się macerować przez noc. Następnym razem dodam też kapkę alkoholu do kremu. Tarta Rafaello Składniki: Spód 100 g roztopionego masła 320 g wafelków kokosowych 70 g wiórków kokosowych Masa 250 g serka mascarpone 330 ml kremówki

Kulinarne przygody Gatity
Coś pysznego na deszczową niedzielę - kokosowy chlebek. 276

łyżeczki cukru waniliowego;1/4 szkl. cukru (w książce: 1/2 szkl.);Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni, małymi porcjami. Studzimy. Mąkę, sól i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. W osobnej misce mieszamy mleko, jajka, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodajemy do suchych składników i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki, ja użyłam keksówki 21 x 12 cm. Pieczemy

Miksturownik
Bezglutenowe odwrócone ciasto limonkowe z bananami, 221

proponuję ciasto odwrócone na białkach z limonką i bananami. Ciasto jest bezglutenowe.Cechą tego wypieku jest jego puszysta konsystencja oraz cytrusowy smak, który dobrze komponuje się z bananami. Wykonanie ciasta jest szybkie i nie przysparza kłopotów podczas pieczenia, pomimo użycia mąki ryżowe. Przepis świetnie sprawdza się w sytuacjach, gdy zostają wam same  białka do wykorzystania. Zatem zapraszam(...)soli  0,5 szklanki drobnego cukru do wypieków  0,5 szklanki mąki ryżowej skórka starta z jednej limonki  sok z połowy limonki  1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  Ponadto :  1 banan dojrzały sok z limonki lub cytryny 2 łyżki rodzynek  4-5 sztuk

vaniliowoczekoladowa
Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 159

warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą. Zapraszam też do innych przespisów na moje serniki: Sernik bardzo czekoladowy Sernik chałwowy Kawowe sernikobrownie Sernik z jagodami Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową Orzechowy sernik gotowany Sernik z jagodami i białą(...)dodajemy cukier. Mieszamy i czekamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy słonecznik i prażymy go na małym ogniu, aż cały pokryje się karmelem. Studzimy. Zimnym, karmelizowanym słonecznikiem posypujemy wierzch ciasta. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 184

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)kokosowy rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, a gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mleku - albo w garnuszku, albo w mikrofalówce, albo w kąpieli wodnej.  Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier trzcinowy . Miksujemy do czasu aż cukier się całkowicie rozpuści. Stopniowo dolewamy składniki mokre, a następnie suche, nie przestając miksować. W razie gdyby ciasto było

Kuchnia Ellie
Rozwiązanie konkursu PYSZNE.NA SŁODKO! 192

miski. I już ostatecznie wyrobić masę , która będzie odchodzić od ręki. Ciasto gotowe odstawić na MINIMUM tydzień w miejscu o pokojowej temperaturze, przekryte ręcznikiem. 6. Po upływie czasu, rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm . Po wycinać różne kształty i upiec w temperaturze 160 stopni , w 15 minut. 7. Ostudzone pierniczki udekorować według własnej fantazji Aneta za Słodkość, która(...)moje pyszne i zdrowe kokosowo – pandanowe muffinki z gruszkami. Potrzebujemy: – 2 szklanki mąki tortowej – 2/3 szklanki cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka pasty pandanowej – 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml) – 1/3 szklanki oleju roślinnego – 2 świeże gruszki (lub z kompotu) Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać cukier i wymieszać. Do suchych składników dodać kokosowe mleko

Z Kuchni Do Kuchni
Smoothie ananasowe z kurkumą 210

także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można go grillować lub opiekać w piekarniku.” Smoothie ananasowe z kurkumą. Składniki: - 1/2 świeżego dojrzałego ananasa – 1 dojrzały, zamrożony banan – 1 pomarańcza – 1/2 puszki mleka kokosowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – kilka

mojewypiekiinietylko
Wyniki konkursu! 191

Agnieszka - Ciasto pomarańczowo-dyniowe z pianką czekoladową ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy  Dynie wielbimy nie tylko za kolor ale głównie za smak i uniwersalność. Podobnie jest z ciastami fasolowymi ale nigdy nie pomyślałyśmy aby to połączyć. Nasza dynia Hokkaido idealnie zgrała się ze strąkami a pomarańczowa nuta nadała całości super odświeżającego smaku mimo, że nie przepadamy za cytrusami(...)jaglano-kokosowa masa jest przepyszna i dostałyśmy na nią kolejne zlecenie ale nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie nadały im nowego pandziego wyglądu :P Wyszło cudnie więc musicie ten efekt zobaczyć niebawem! 6. Zestaw batonów od Bombusenergy Kasia - Warzywne Brownie z Karmelizowanymi Orzechami Włoskimi ( przepis ) bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie Przepisów na Brownie miałyśmy aż 8! Jednak ciasto od Kasi

Candy Pandas
Czekoladowe muffinki z bananem 193

aromat kokosowy (nie koniecznie) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 banan około 30  kropel stewii firmy SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosanki. Przepis krok po kroku. 241

soli 300 g wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła   Białka ubij z cukrem i solą na sztywną pianę.   Następnie do ubitej piany dodaj wiórki kokosowe cały czas mieszając na wolnych obrotach.   Gdy wiórki będą już wymieszane z białkami dodaj rozpuszczone, ale nie gorące masło. Wymieszaj razem. Kokosanki uformuj dowolnie. Możesz(...)przez 20-25 minut. Po upieczeniu kokosanki powinny być złociste i chrupiące!   Smacznego!   Oto więcej moich przepisów na  Ciasta i ciastka Artykuł Kokosanki. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń

kuron.com.pl
Pieczone pączki z klonowym kremem i czekoladą 67

Zbliża się koniec karnawału, a wraz z nim dni kulinarnej rozpusty, między innymi pod postacią jutrzejszego święta pączków, faworków i wszelkich łakoci :) W tym roku dokładam

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto pijak z galaretką 6235

dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy: 7 białek 250 g cukru 300 g wiórek kokosowych 150 g maku(...)silikonową łopatką. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać masę jajeczną, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Gdy białka będą sztywne, gładkie i lśniące wsypać kokos wymieszany z makiem i wymieszać na jednolitą masę. Blachę o wymiarach

Ala piecze i gotuje