ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:612/932)

Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie 197

pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zarumieni).  Nadzienie:  -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny.  Beza:  -7 białek  -150g cukru pudru  -2 łyżki cukru białego  -słonecznik, wiórki kokosowe do posypania

Receptura smaku
Wegański Bread and butter pudding 202

tego puddingu wykorzystać chałkę (lub jakiekolwiek ciasto drożdżowe), biały chleb czy chleb tostowy. To nie jest dobre, to jest poezja, aż się wierzyć nie chce, że to Anglicy wymyślili Składniki na 4 porcje (mała forma do pieczenia, powiedzmy, że tortownica 20 cm): 300-350 g pieczywa np. chleb 120 g gęstego mleka kokosowego z puszki 100 ml mleka sojowego

greenscarf
Mocno kokosowe ciastka z płatkami zbożowymi (z olejem, wiórkami i cukrem kokosowym) 157

zmielić (niezbyt drobno) płatki oraz wiórki kokosowe. (Płatki i wiórki mogą być w całości. Nie wpłynie to mocno na smak, lecz jedynie na strukturę ciastek.) Całość przesypać o miski i dokładnie połączyć cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszankę zalać olejem i ponownie wymieszać. Na samym końcu masę wyrobić z jajkiem. Ciasto odstawić na kilka minut, dzięki czemu będzie

Di gotuje
Naleśniki bezglutenowe ryżowo-kukurydziane 211

SKŁADNIKI 2 jajka 380 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka cukru szczypta soli 100 g mąki kukurydzianej 170 g mąki ryżowej 1 łyżka oleju ryżowego olej ryżowy do smażenia WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię

Passions hobbies life
Trufle czekoladowe 242

mieszam a właściwie zagniatam jak ciasto na pierogi :D   Dłonie lekko natłuszczam, nabieram po 1 łyżeczce masy i formuję kulki, które układa na papierze do pieczenia. Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz lub paterę.  U mnie część trufli została obtoczona w mleku w proszku, ale można również użyć wiórek kokosowych, zmielonych orzechów, polewy białej

Ciasteczkowy Potwór
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 202

razem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie. Składniki: 1 gruszka świeża lub w syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody gazowanej aromat pomarańczowy olej kokosowy  Sposób przygotowania: W szklance mieszamy siemię

Truskawkowa Fiesta
Bezglutenowe babeczki bananowo-kokosowe czyli Slodki Czwartek odc.95 224

bardzo dojrzałe banany 1 szkl. wiórków kokosowych 1 jajko szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 50 g miękkiego masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany, wiórki, jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny kokosowe z kremem i posypką 171

wyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki oleju 2  jajka Suche składniki wymieszać w jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe

Chocolate Muffin Blog
Wegańskie babeczki orzechowe 195

trzcinowy nierafinowany) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Do pierwszej miski wrzucić składniki suche (płatki, orzechy, rodzynki, cynamon). Do drugiej rozgniecionego banana, kaszę, masło orzechowe, pastę daktylową, wanilię i mleko. Połączyć zawartość obu misek i wyłożyć gotową masęo do foremek na muffinki, najlepiej silikonowych. Ciasto w czasie pieczenia nie rośnie jakoś specjalnie, więc

Przepysznik - BLW i nie tylko
Prażone pestki dyni 223

figami Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej dyni i fety Tarta dyniowa z serem pleśniowym Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Prażone pestki dyni Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Tartaletki z truskawkami i bitą śmietaną 249

różnego rodzaju przepisów na kruche ciasto my polecamy wam przepis Piotrka z Kocham Gotować (wyszło idealne ) Na upieczone tartaletki nałożyliśmy truskawki. My użyliśmy truskawek z puszki, Wy możecie użyć dowolnego owocu, a na wierzch ładnie wycisnęliśmy bitą śmietanę . Piękny i szybki deserek  Zachęcam Was również do odwiedzenia blogu prowadzonego przez Adę kokosowa ada Pozdrawiamy

cookpl
Babeczki z truskawkami i ziarnami kakao 171

muffinki mocno czekoladowe z truskawkami.  Składniki na 12 dużych babeczek: 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 60 g kakao 135 ml oleju kokosowego BIO z pierwszego tłoczenia - dostępny w Lidlu 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 80 ml jogurtu owocowego 125 ml mleka dodatkowo: 200 g truskawek 3 łyżki ziaren kakao Przygotowanie(...)rozpuszczony olej. Mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej do połączenia składników. Dodajemy przesiane suche składniki i mieszamy chwilę drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek.  Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół

Życie zaczyna się w kuchni
MUFFINKI Z NUTELLĄ NA MĄCE ORKISZOWEJ 292

Składniki:-2,5 szklanki mąki pszennej ( dałam 450g orkiszowej)-2 łyżeczki proszku do pieczenia-1/2 łyżeczki sody-3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier)-1/2 szklanki oleju kokosowego(roztopionego)-1/2 szklanki wody-2 jajka-jednak łyżeczka ekstraktu waniliowego-1 szklanka jogurtu zwykłego-12 łyżeczek nutelli(temp. pokojowej lub lekko rozgrzanej) W jednej misce przesiać mąkę, proszek(...)sodę. W drugiej misce mieszamy jajka, jogurt, olej, cukier, wodę i ekstrakt waniliowy. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych mieszając, aż do całkowitego połączenia(mają być grudki). Wykładamy ciastem (troszkę mniej jak 3/4) papilotki. Następnie do każdej muffinki wkładamy po łyżeczce nutelli i mieszamy(najlepiej wykałaczką). Pieczemy w 180 stopniach C. przez około 20-25 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Miękkie pierniczki według Anny Starmach 151

bliskich. Dlatego dziś przychodzę do Was z pysznym pomysłem na korzenne pierniczki. Gościły już u mnie w zeszłym roku i w tym będzie powtórka. Autorką przepisu jest Ania Starmach. Ciasto nie wymaga dojrzewania. Pierniczki są mięciutkie, pięknie rosną i cudownie pachną korzennymi przyprawami. Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka: Orzechowe ciasteczka choinki Pyszne pierniczki last minut z lukrem(...)gwiazdki pierniczki Lukrowane pierniczki Owsiane ciasteczka Zielone pierniczki choinki Ciasteczka-choinki cytrusowo maślane Kruche piernikowe ciasteczka Piernikowe kolorowe gwiazdki Popękane czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Miękkie pierniczki wg Anny Starmach Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 500 mąki pszennej 300 g miodu 1 jajko 100 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżki soku

Kulinarne przygody Gatity
Tort makowy z kremem i brzoskwiniami 134

sojowego) 4 łyżki (60 ml) mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki (10 ml) agaru w proszku 3 łyżki (45 ml) brązowego cukru lub syropu z agawy (do smaku) stała część mleka kokosowego z puszki schłodzonego przez minimum dobę w lodówce Dodatkowo: puszka z połówkami brzoskwiń mak niebieski do udekorowania tortu Wykonanie: Biszkopty: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni C. Potrzebujemy dwie tortownice(...)mleko, ocet i olej. Mieszanka powinna przypominać konsystencję twarogu. W większej misce przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy cukier i mak. Całość mieszamy. Dodajemy mokre składniki i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną krążkiem z papieru do pieczenia pasującym do średnicy tortownicy. W taki sam sposób przygotowujemy ciasto na drugi biszkopt i przeweamy do drugiej tortownicy. Obie foremki wkładamy

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania