mgnieniu. Już słyszę prośby, aby ponownie zrobić to ciasto... Sernik jest kremowy i jednocześnie zwarty, a spód lekko miękki i idealny w krojeniu. Smak nerkowców oraz kokosowy posmak wyczuwalny jest w całym cieście. Pycha! Koniecznie spróbujcie, nawet jeśli nie przepadacie za takimi zdrowszymi deserami. Szczerze polecam! (Tortownica o średnicy 16 cm) Spód: 200g daktyli 200g mąki z orzechów nerkowca (*) Masa
Di gotujeCiasto bananowe Składniki: Banany - 3 sztuki Jajko - 1 sztuka Białko jaja - 2 sztuki Płatki owsiane - 120g Wiórki kokosowe - 120g Jogurt naturalny - 150g Orzechy włoskie - 100g Pestki dyni - 50g Miód - 1/2 szklanki Cynamon - 2 łyżeczki Imbir suszony - 1/2 łyżeczki Soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki Wykonanie: Płatki owsiane zmiksować z połową wiórek kokosowych. Wymieszać z imbirem, cynamonem i sodą oczyszczoną. Banany(...)zmiksować na puree z jajkiem, jogurtem i miodem. Następnie ubić na sztywno pianę z białek wymieszać delikatnie z mokrymi i suchymi składnikami. Na koniec dodać do ciasta posiekane orzechy, pestki dyni i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i przełożyć do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach
Kuchnia Bon AppetitMoże skusicie się także na ten przepis :)? Dietetyczne ciasto cytrynowe Przepis na keksówkę o długości 21 cm 70 g mąki gryczanej 80 g mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki ksylitolu łyżka oleju rzepakowego 30 ml zimnej wody 100 g jogurtu kokosowego lub sojowego Sok wyciśnięty z cytryny Piekarnik rozgrzej(...)ksylitol. Wymieszaj dokładnie. W kubku wymieszaj olej, wodę, sok z cytryny i jogurt kokosowy lub sojowy. Również dokładnie wymieszaj. Do składników suchych dodaj składniki mokre, mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Gotową masę przełóż do keksówki. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 170 stopni, piecz ciasto ok. 30 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj udekorowane polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Smacznego
365 dni dookoła kuchnitakich przepisów, bo szklanka szklance nie równa, a zawsze powtarzam sukcesem udanego wypieku jest dokładna ilość składników składników). Składniki (na małą blaszkę ) ciasto: szklanka mąki tortowej szklanka mleka sojowego 1/3 szklanki oleju roślinnego lub 50 g masła kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem (zjadłam 1/3 w miedzy czasie gry piekłam kolejną wersję ciasta) 300 g kaszy jaglanej(...)cukrem, a po przestygnięciu po prostu zblenduj na gładką masę. Ja dodatkowo przybajerowałam go 2 łyżkami cukru waniliowego domowej roboty i 2 łyżkami gęstego mleczka kokosowego. Po upieczeniu na jeden płat ciasta połoz krem, przykryj drugim płatem ciasta i schłodź w lodówce
greenscarfdrożdży 2 cukry waniliowe Nutella Wiórki kokosowe Białko cukier Wykonanie : Do ciepłego mleka dodać drożdże , cukier , cukier waniliowy , szklankę mąki , wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce aby drożdże ruszyły. Gdy drożdże podrosną dodać żółtka i mąkę , wszystkie składniki dobrze wymieszać , następnie dodać roztopioną margarynę . Wyrabiać ciasto tak długo aż będzie odchodzić od ręki. Mój sprawdzony(...)Bierzemy po 2 paski i wywijamy dwa razy na zewnątrz , jeden w lewą stronę , drugi w prawą stronę. Tak przygotowany kwiat smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi z cukrem. Z ciasta możecie zrobić dowolne nacięcia i wywijać w różne kształty . Ja jeną część zrobiłam np: z kwadratu . Pieczemy w temperaturze 180 st około20/25 minut na złoty kolor. Bułeczki
Sama słodycz i szczypta chiliInspiracja z blogu: Zjem to! (Jednak troszkę u siebie pozmieniałam.) Na swoje imieniny planowałam zrobić szybkie ciasto typu Rafaello. Już o dawna noszę się z takim zamiarem, ale tym razem także nie wyszło... Jednak nie żałuję, bo Kokosowa Princessa Zebra okazała się istnym hitem! Wyszła reeewelacyjna i już podczas przygotowań żałowałam, że zrobiłam tak mało kremu. Z chęcią wyjadłabym(...)folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/3 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, masę, herbatniki i na końcu resztę kremu. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi (można lekko je przyklepać). Ciasto wstawić do lodówki - do stężenia (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować wg uznania. (*) Jak dotąd nie zauważyłam w sprzedaży tak ciemnych ciastek jak Petit Beurre Blacky
Di gotujewięc nie upiec choć jednego ciasta z tymi owocami. Na więcej zabrakło mi czasu...i po prostu moreli, bo sporo poszło na przetwory i najzwyczajniej w świecie bezpośrednio do naszych brzuszków :D Ale ciasto, które powstało, było naprawdę wyborne! Taki niby zwykły, a jednocześnie niezwykły ucieraniec. Na tę "niezwykłość" zdecydowanie wpłynął dodatek wiórków kokosowych i skórki z cytryny. Ciasto smakuje(...)Dodać skórkę z cytryny i zmiksować. Dodać połowę przesianych składników oraz połowę wiórków kokosowych i wymieszać szpatułką lub łyżką tylko do połączenia składników. Dodać połowę jogurtu i również wymieszać tylko do połączenia. Tak sam postąpić z drugą połową suchych składników oraz z drugą połową jogurtu. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 23x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać
Opowieści z piekarnikaogrodzie i nie wiecie na co ją wykorzystać, polecam upiec ciasto z cukinią. Ciasto z cukinią, ananasem i kokosen Składniki: okrągła foremka o średnicy 27 cm 250 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 180 g cukru 150 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka waniliowej pasty lub ekstraktu 2 jajka 150 g utartej cukinii(...)małego garnuszka i doprowadź do wrzenia, po czym szybko zmniejsz temperturę i gotuj przez 10 minut. Mleko powinno być dosyć gęste. Tak przygotowaną polewą posmaruj wierzch ciasta, a następnie posyp kokosowymi wiórami
codojedzeniaweekendu – proste ciasto bez miksera z soczystymi morelami. Dla wygodnych i niecierpliwych, ciasto w chwilę, bardzo smaczne, które można dowolnie modyfikować, np. dodając kakao, wiórki kokosowe lub ulubione inne owoce, nawet mrożone. Ciasto jogurtowo-waniliowe z morelami, delikatne i pyszne, na co dzień, proste w przygotowaniu. To ciasto, na które znajdziecie czas i ochotę, zawsze. Zbliża się sezon wielkimi(...)krokami, z pewnością na bazie tego ciasta przygotuję ciasto z truskawkami, borówkami czy śliwkami. Pokruszcie na wierzch kruszonkę, np. z dodatkiem wiórków kokosowych lub tartych orzechów czy migdałów, będzie pysznie! Smacznego do kawy, herbaty, w dobrym towarzystwie – miłego weekendu:) Składniki (moja blaszka o wymiarach: 20×22): 2 szklanki mąki pszennej 150 g gęstego jogurtu naturalnego Bakoma albo greckiego
Zasmakuj KuchniCzas czytania: 2 min Ciasto pomarańczowe jestem pewna, że pokochacie je za smak i łatwość wykonania. Do przygotowania ciasta potrzebować będziemy dobrego dżemu z pomarańczy najlepiej, gdyby był z dodatkiem skórki. Do tego jeszcze wiórki kokosowe i semolina, czyli mąka gruboziarnista lub inaczej drobna kaszka z pszenicy durum. Smak ciasta jest wspaniały, a to za sprawą połączenia właśnie smaku kokosa(...)czyli jest to dość mała porcja, ale zawsze możecie upiec więcej 🙂 Smacznego! Print Ciasto pomarańczowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne ciasto ze wspaniałą nutą pomarańczy. Course Desery Cuisine Izraelska Keyword pomarańcza, wiórki kokosowe Prep Time 10 minutes Cook Time 50 minutes Total Time 1 hour Servings 12 Author Anna Ingredients 90 g oleju słonecznikowego
SprawdzonaKuchnia.plOrkiszowe ciasto razowe z sezamem i orzechami to wspaniała i bardzo smaczna alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi i słodkimi ciastami. W cieście znajdziecie między innymi sezam, orzechy, wiórki kokosowe, otręby i razową orkiszową mąkę, czyli składniki mało przetworzone i bardzo wartościowe dla naszego organizmu. Orkiszowe ciasto jest poza tym bardzo proste do przygotowania, wystarczy tylko wymieszać wszystkie(...)szklanka otrębów pszennych lub orkiszowych 1 szklanka mąki orkiszowej razowej 5 łyżek gęstego naturalnego jogurtu 1/2 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki sezamu Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Ciasto po upieczeniu powinno być
Kulinarne przygody Gatitysuchych drożdży -250 ml ciepłego napoju sojowego lub innego roślinnego -130 ml oleju rzepakowego -150-200g ugotowanych i ostudzonych ziemniaków -60 g cukru kokosowego -mąka do podsypywania ciasta Masa makowa -70g maku mielonego -150g mleka roślinnego lub zwykłego -kilak suszonych owoców (u nas śliwki) -20-30g ksylitolu -1/2 dużego jabłka lub 1 małe -skórka pomarańczowa(...)mleka roślinnego lub zwykłego -80-100g ksylitolu -40g budyniu Kruszonka -100g mąki kukurydzianej -50g mąki orkiszowej -50g oleju kokosowego płynnego -30-40g ksylitolu lub cukru kokosowego -20-30g syropu ryżowego lub miodu -2 łyżki wody MASA MAKOWA 1. Mak wsypać do garnka i zalać mlekiem. Gotować do miękkości i wchłonięcia płynu (warto
Candy Pandasrewelacyjny przepis. Smacznego! Składniki (na blachę o wym. 23x39 cm): Ciasto: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 1 laska wanilii 5 łyżek oleju kokosowego pół szklanki cukru kokosowego + 1 łyżka do posypania ciasta 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki bezglutenowej, np. kukurydzianej lub owsianej Nadzienie: 1,5 kg jabłek 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki erytrytolu (można pominąć, jeśli macie bardzo
Domowa Cookierenka AgiStefanka, czyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko. Składniki: 2 łyżki wiórków kokosowych, 5 paczek herbatników. 1 l mleka, 1 szkl cukru, Kostka margaryn, 1 szkl kaszy mannej, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy Polewa: 100 g masła , ½ szkl cukru, 2-3 łyżki kakao(...)Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki. Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi
Słodki ZakątekPoczątkowo chciałam ją zrobić na zwykłym mleku, ale jakiś czas wcześniej poznałam u Olgi Smile sposób na zrobienie w prosty sposób domowego mleka kokosowego. I zrobiłam je samodzielnie po raz pierwszy. Bomba! Ciasto jest bardziej aromatyczne i mniej słodkie dzięki temu. Do przygotowania tej tarty użyłam zamrożonego kilka miesięcy wcześniej ciasta kruchego, z którego robiłam ciasteczka na Boże(...)ugotowaniu. Przełóż ugotowaną kaszę do miski lub malaksera i wlej biały ganasz czekoladowy. Wbij żółtka jaj. Zmiksuj blenderem na jednolitą gładką masę. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Formę wyłóż papierem lub natłuść. Rozwałkuj ciasto kruche na ok 0,5 cm grubości i wyłóż nim formę, dopasuj brzegi (w tortownicy na jakieś 4-5 cm wysokości). Schłódź kilkanaście minut
Anioszek w kuchni