ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:307/384)

Tort dla Kawosza 133

Bycie kawoszem zobowiązuje. Nie mniej jednak niż przygotowanie tortu dla kawosza. A ten nie zadowoli się jakimś jej byle substytutem, nawet w wypieku. Kawosz chce w

Domowe ciasta
Ciasto Wiewiórka 2868

moja rodzinka uwielbiamy różnego rodzaju ciasta z kremami, ale czasami mam ochotę na proste ciasto, które można zjeść zaraz po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu. Takim ciastem jest Wiewiórka. Przygotowanie jego zajmuje kilka chwil, a jest ono aromatyczne, pachnące bakaliami i zachowujące długo świeżość. Składniki na blaszkę o wymiarach 30×23 cm. Składniki: 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej(...)Następnie dodać jabłka, orzechy, odciśniętą i pokrojoną żurawinę. Ponownie delikatnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45-50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami

Danka Pichci
Mazurek cytrynowy z bezami 187

talerza :) Wesołych Świąt! Składniki: Kruche ciasto 150 g mąki pszennej 30 g skrobi ziemniaczanej 35 g cukru pudru 1 zółtko 1-2 łyżeczki mocno schłodzonego limoncello , rumu, wódki lub wody Mąki wymieszać z cukrem pudrem posiekać nożem z zimnym masłem. Dodać żółtko. Zagnieść kruche ciasto dodając po odrobinie limoncello. Dodajemy tylko tyle, żeby ciasto dało się połączyć. Uformować kulę, zawinąć(...)kształt jajka. Schłodzone ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok. 4 mm. Wyciąć kształt jajka. Z pozostałego ciasta uformować wałek i przykleić za pomocą białka rant dookoła ciasta. Ciasto ponownie schłodzić przez 45-60 minut. Ponakłuwać gęsto widelcem. Piec 15-18 minut w 200°C aż ciasto będzie rumiane. Wystudzić na kratce. Krem cytrynowy 1 jajo

Pełny talerz
KOKOSOWE MIESZKI NALEŚNIKOWE Z LODAMI CARTE D’OR CHOCOLATE BROWNIE I WIŚNIAMI NA GORĄCO 158

Pudełko skrywa aż 900 ml obłędnie czekoladowych, niesamowicie kremowych, delikatnych i rozpływających się w ustach lodów. Absolutnie nie za słodkich, wręcz przeciwnie , obsypanych dużą ilością kawałków ciasta brownie – ciasta, które uwielbiają chyba wszyscy! To jedne z tych lodów, od których ciężko się oderwać i najchętniej wyjadałoby się je prosto z pudełka – teraz w nowym, świątecznym opakowaniu(...)duże naleśniki. SOS WIŚNIOWY: Do garnka wkładamy wiśnie, zasypujemy cukrem i zalewamy sokiem wiśniowym, gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: W kąpieli wodnej! ( koniecznie! ) rozpuszczamy kakao z masłem i cukrem na gładki krem . CAŁOŚĆ: Polewą czekoladową dekoruejmy talerz. Z naleśników tworzymy mieszki/sakiewki ( możemy związać na górze ). Układamy porcję lodów i oblewamy sosem wiśniowym i resztą czekolady. Fajnym

Ostra na Słodko
ogniste muffiny 159

składniki na muffiny: 80 g mąki 20 g migdałów, zmielonych 100 g masła 80 g czekolady, gorzkiej 100 g cukru 2 jajka 2 łyżki mleka 1

Domowy Smak Jedzenia
Gotowanie w mikrofali przepisy 43

dynię i posiekaną cebulę w misce. Podgrzewaj w mikrofali przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Zblenduj dynię i cebulę razem z bulionem warzywnym i mlekiem kokosowym na gładki krem. Podgrzewaj zupę w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty, aż się zagotuje. 4. Ryż z Warzywami Składniki: 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka wody 1/2 szklanki mieszanych warzyw (np. groszek, marchewka(...)łyżki kakao 2 łyżki mąki Szczypta soli 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżka mleka Posypka czekoladowa (opcjonalnie) Instrukcje: W kubku roztop masło w mikrofali. Dodaj cukier, kakao, mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i mleko. Wymieszaj dokładnie. Podgrzewaj w mikrofali przez 1-2 minuty, aż ciasto się ścięgnie. Posyp wierzch posypką czekoladową i podgrzewaj przez dodatkowe 30 sekund, aż się roztopi

Podstawy Gotowania
Czekoladowy tort naleśnikowy (wegański) 199

minut. Ciasto będzie raczej rzadkie i lejące – takie ma być! Na suchą (bez tłuszczu) rozgrzaną niewielką patelnię (u mnie około 15 cm średnicy) nalewamy niewielką ilość ciasta, równomiernie rozprowadzamy i smażymy cienkie naleśniki. Podane składniki wystarczają na 20 sztuk cienkich naleśników o średnicy około 15 cm. Gdy naleśniki przestygną, to przycinamy je przy użyciu niewielkiego naczynia lub miseczki(...)przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku zagotowujemy wodę, a w międzyczasie drobno siekamy czekoladę. Na garnku układamy większe naczynie (u mnie metalową miskę), wsypujemy do niego rozdrobnioną czekoladę i syrop z agawy. Cały czas mieszamy, żeby czekolada się nie przypaliła. Gotową polewą czekoladową smarujemy nasz tort. Następnie ozdabiamy ulubionymi owocami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby krem i czekolada stężały

Lamarida.pl
Deser truskawkowy z czekoladowym makaronem 173

obłędny w smaku! Nie od dziś wiadomo, że czekolada, śmietana i truskawki, to połączenie idealne. A jak się okazuje makaron czekoladowy Lubella nadaje się świetnie. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Jeżeli mój tata, który nie jest zwolennikiem deserów i ciast, wcinał ten z zachwytem, to coś w nim wyjątkowego musi być ;-) SKŁADNIKI 200 g makaronu Lubella mini świderki z czekoladą(...)wyrównać górę. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo 2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać mascarpone, krótko zmiksować, następnie wsypać śmietan-fix i ponownie zmiksować. Powstały krem wyłożyć równomiernie na makaronie, nałożyć pokrywę i włożyć na godzinę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem deseru udekorować go pokrojonymi w plasterki truskawkami i startą czekoladą. #lubelloveinspiracje #lubella

Passions hobbies life
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 129

mazurka na kruchym cieście z dodatkiem mąki migdałowej i pysznym czekoladowo-kawowym nadzieniem, które delikatnie się ciągnie. Przyznam, że tak rewelacyjnie smakuje, że znika już w trakcie przygotowania całości. Pyszności... Wszystkie moje mazurki są tu - klik . Polecam! (Forma o wymiarach około 14 x 26 cm)  Ciasto: 200g mąki pszennej  50 g mąki migdałowej 50g cukru pudru 150g masła(...)kamyki są do nabycia w Cukieterii ) Przygotować ciasto. (Najlepiej dzień wcześniej.)  Wszystkie składniki umieścić na blacie lub w dużej misce, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Powstałym ciastem wylepić formę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia (zrobić wysoki brzeg). Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto ponakłuwać za pomocą widelca i umieścić w rozgrzanym piekarniku. Piec

Di gotuje
Białe brownie z kremem kinder i polewą z białej czekolady 150

Torcik wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu. Biszkopt jest rewelacyjny - wilgotny, puszysty, pachnący białą czekolada i nuta kawy. Do tego aksamitny krem z batonikami Kinder oraz

VioletoweKucharzenie
Konopne tarty pandy z kokosową galaretką (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 122

można dodać do niego jeszcze łyżkę ksylitolu). Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Formy na tarty wyłożone na dnie papierem do pieczenia wylepić ciastem i piec w 180’C ok 15 minut. GALARETKI KOKOSOWE Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku i pozostawić na 5 minut do napęcznienia agaru. Po tym czasie doprowadzić całość do wrzenia(...)Wstawić te elementy na kilka minut do zamrażarki. Tarte wypełnić słodki kremem, ułożyć na niej galaretki, umieścić odpowiednio uszy (można delikatnie naciąć galaretkę nożykiem i wbić spiczastą częścią uszy). Oczy i nosek „powiesiłyśmy” na galaretce poprzez wbicie w odpowiednich miejscach cienkich drewienek od wykałaczek, na ich końcówkach umieściłyśmy czekoladowe elementy

Candy Pandas
Beza włoska 172

które zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prosto  z torebki ) Ciepłe lody zazwyczaj stały w piekarni, zachęcając czekoladową polewą, lub posypką cukrową.  Dziś zostawiam Wam przepis na beze włoską, z której to robione były owe lody a i często ptysie.  Beze włoską można wykorzystać(...)szalenie ozdobna.  Do jej zrobienia będziecie potrzebowali termometru cukierniczego. Z podanych proporcji wyjdzie wam około 8 małych lodów (zależy od wafelków), lub jako ozdoba na wierzchu ciast o średnicy 23 cm Przepis  2 białka  150 g drobnego cukru podzielonego na porcje po 130 i 20 g 30 ml wody W misie miksera umieśćcie białka, obok

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk