ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:302/384)

Tarta bez pieczenia z borówkami 125

wanilią. Pyszne ciasto do przygotowania bez pieczenia na łatwy i prosty deser. Serdecznie polecam, gdyż smakuje wspaniale i zrobicie ten smakołyk bez trudu. Składniki: (forma do tarty o średnicy 28 cm, u mnie silikonowa)  Spód do tarty: 150 g herbatników kakaowych  100 g masła  100 g czekolady deserowej z 50% kakao  Krem do tarty: 250 g serka(...)odpowiednio do wagi na program rozmrażanie. Po wyjęciu z mikrofali masę mieszać tak długo, aż będzie jednolita.  Herbatniki bardzo drobno pokruszyć w blenderze i połączyć z płynną masą czekoladową i mieszać do czasu, aż powstanie struktura mokrego piasku.  Masą wyłożyć spód i boki foremki, najlepiej łyżeczką lub palcami dokładnie wyrównać i docisnąć, aby nie było pustych przestrzeni. Foremkę

Kuchcik gotuje
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 149

bardzo umiem piec ciasta, ale słodkości lubię, owszem. Uczę się, próbuję, ale jednak pieczenie wymaga często dużej precyzji, której niestety zwykle mi brakuje. Nie mówię, że nic nie wychodzi. Niby wychodzi, ale żeby rezultaty były jakieś spektakularne, to nie powiedziałabym. Niedawno postanowiłam spróbować przygotować sernik... na zimno, bez pieczenia, czyli przepis idealny dla mnie. Przewertowałam dużą ilość przepisów z przeróżnymi(...)czekoladowych ciastek 700 g serka waniliowego homogenizowanego (w opakowaniu jest zwykle 200 g, więc te dodatkowe 100 g można po prostu podjeść ;) ) 400 ml śmietany 30% około kilogram truskawek 30-40 malin 2 galaretki truskawkowe, słodzone żelatynę cukier i cukier puder 100 g masła Ponieważ do wykonania spodu sernika użyłam ciastek czekoladowych, a niestety znalazłam tylko takie przełożone kremem

Pichceniomania
Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym 155

gustu miłośnikom batoników Bounty.   Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym Składniki: 1/4 szklanki kakao 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczka sody szczypta soli 2 łyżki oleju ½ szklanki maślanki 3/4 szklanki brązowego cukru  1 jajko Krem(...)mascarpone 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego* 2-3 łyżki kremu kokosowego kilka kropel aromatu kokosowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru pudru** * dostępny w supermarketach- jest to krem w stylu Nutelli, możecie oczywiście go pominąć ale nadaje bardziej intensywnego smaku . ** w zależności czy używanie kremu kokosowego, który nadaje już słodyczy, możecie dodać mniej lub więcej cukru Przygotowanie: Piekarnik

Mania Gotowania
Eklerki 145

wsypujemy mąkę. Całość mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.Do zimnej masy ptysiowej wbijamy po jednym jajku i wyrabiamy ciasto mikserem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy na blachę około 10 centymetrow paski.Pieczemy 20 - 25 minut (w zależności od piekarnika). Eklerki mają się w tym czasie ładnie(...)masa zacznie gęstnieć. Gdy uznamy, że nasz budyń jest wystarczająco gęsty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.Wystudzony krem nakładamy przy pomocy rękawa cukierniczego na jedną połówkę eklerki i przykrywamy drugą. Krok 3: Polewa czekoladowaPotrzebujemy:- 50 g groszków czekoladowych lub pokruszonej czekoladyCzekoladę rozpuszczamy z mikrofali lub w kąpieli wodnej, a następnie dekorujemy nią eklerki.Smacznego

W mojej holenderskiej kuchni
KREM RAFAELLO 173

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Wiosenne mini torciki 91

zaś nieposmarowane będą przeznaczona na wierzch. Krem: 140 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretkę cytrynową. Dobrze wymieszać, aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać gęstniejącą galaretkę i ponownie zmiksować do połączenia składników. Krem można podzielić na więcej części(...)dodać zielony barwnik spożywczy (według instrukcji na opakowaniu) i zmiksować. Składanie torcików: Każdy wierzchni biszkopt posmarować kremem i ułożyć go na dolnym biszkopcie posmarowanym dżemem lekko dociskając, aby się zlepiły. Boki i wierzch każdego torcika również posmarować kremem. Boki torcików posypać kolorowymi wiórkami czekoladowymi, kolorowymi posypkami lub innymi dekoracjami. Na wierzchu można powyciskać dekoracyjną szprycą dowolne wzory. Torciki włożyć

Passions hobbies life
Mini ptysie 865

jajka szczypta soli Skadniki na krem 330 ml śmietany kremówki 1 saszetka utrwalacza do bitej śmietany 1 opakowanie cukru waniliowego +nutella, olej kokosowu lub masło, cukrowe koraliki do dekoracji Jak zrobić mini ptysie? Masło zagotowujemy w garnku z wodą. Wsypujemy mąkę z solą i mieszamy podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące(...)przekładamy je do miski, dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy na kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną

Ciastkozercy
Polewa lustrzana / Mirror Glaze 160

Ostatnio miałam bardzo ważne zadanie do wykonania, a mianowicie zrobić tort krówkowy dla mojego 3 letniego chrześniaka. Niby wszystko jasne tylko nie do końca było wiadomo

Rusty Fork
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 150

połowy cytryny  80 g masła  130g jasnego cukru trzcinowego  Ponadto :  50 g mascarpone  50 g dobrej jakości czekolady deserowej  posypka czekoladowa  Wykonanie :  1. Dynie obieramy, usuwamy pestki. Kroimy na 5 cm kostki. Wrzucamy do garnka i wyciskamy sok z pomarańczy .Zalewamy dynię i wstawiamy na mały ogień . Gotujemy do miękkości pod przykryciem(...)temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Tort truflowy (mocno czekoladowy) 125

Zakochanych - najlepszy tort czekoladowy ever! Mocno kakaowy biszkopt na bazie tylko 3 składników, genialny krem czekoladowy z nutą pomarańczy i whisky, rozpływający się w ustach. Całość smakuje jak pyszne, czekoladowe trufle. Musicie spróbować :) Miłej niedzieli! Składniki Biszkopt 10  dużych jajek 300 g cukru pudru 100 g gorzkiego kakao Jajka rozdzielić, białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć w drugiej misce(...)wymieszać. Krem 400 g gorzkiej czekolady 400 ml schłodzonej kremówki 50 ml whisky skórka otarta z 1 pomarańczy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno, dodać czekoladę i zmiksować. Dodać alkohol i całość dokładnie wymieszać. Wykończenie tortu: biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Dolną część ułożyć na paterze, nasączyć połową ponczu, wyłożyć kilka łyżek kremu i przykryć

Słodkie inspiracje
Chałwowiec z brzoskwiniami 176

ciekawym przełamaniem smaków galaretką z brzoskwinią. Polecam! :) Składniki: (na blaszkę 24x32cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka ekstraktu waniliowego 3 duże budynie czekoladowe (proszek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 3 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 400g chałwy sezamowej waniliowej 200g miękkiego masła DODATKOWO: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki mango - marakuja(...)chałwę, dokładnie zmiksować. We wrzątku rozpuścić galaretki, wystudzić. Brzoskwinie posiekać, dodać do galaretki, wymieszać, odstawić, aż będą tężejące. SKŁADANIE: Pierwszy blat ciasta włożyć do blaszki w którym się piekło, nasączyć zalewą z brzoskwiń, położyć na niego 2/3 kremu. Polać tężejącą galaretką, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie przykryć drugim plackiem, znów nasączyć, posmarować resztą kremu. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić

Cakes By Kejt
Deser z musem kajmakowym i jagodami 106

zwłaszcza masę o smaku advocata – delikatny posmak tego likieru fantastycznie łączy się z pozostałymi aromatami. Sprawdź też inne przepisy na pyszne i proste desery: Ciasto rafaello bez pieczenia Pączki z serka homogenizowanego Ciasto 3 bit bez pieczenia Kokosowe kulki mocy Drukuj Deser z musem kajmakowym i jagodami #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill(...)color: #343434; } Deser z musem kajmakowym i jagodami to prawdziwa rozpusta! Delikatny i puszysty mus kajmakowy w towarzystwie kremu wiśniowego z mascarpone, jagód i kakaowych herbatników. Idealny deser na wyjątkowe okazje. Posiłek deser Kuchnia europejska, polska Słowo kluczowe angielski deser, deser czekoladowy, deser na święta, deser na walentynki, deser w pucharku, deser z jagodami, deser z kajmakiem, jagody, kajmak, masa

Na-talerzu.pl
Domowe pączki z nadzieniem czekoladowym 115

ścierce. Po wyjęciu z pieca gdy ciasto zwiększy swoją objętość wyrabiamy je delikatnie na blacie wysypanym mąką i rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Pamiętajcie aby jak najmniej przerabiać ciasto, im więcej wałkowane tym mniej wyrośnięte pączki. Do przygotowania nadzienia potrzeba nam: 1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (polecam Wedel) 50 g masła 100 ml wódki 6 łyżek cukru pudru(...)znów zrobi się płynna. Nie wolno jej zagotować bo straci swoje właściwości. Żelatynę dodajemy do ciepłej masy czekoladowej lekko studzimy i kolejno łyżkami dodajemy ubitą śmietankę. Po każdym dodaniu polecam wmieszać śmietankę w czekoladę, w ten sposób nie powinna się zważyć. Krem będzie gotowy, z czasem będzie gęstniał więc na czas smażenia pączków polecam wsadzić go do lodówki.  Pączki

Kuba Gotuje
ciasto "śliwkowo-kawowa furora" 196

Nazwę do ciasta jak i samo ciasto wymyśliłam sama...Dlaczego taka nazwa? Zostałam poproszona o zrobienie ciast na pewne wydarzenie i to było jednym z nich

chili & sugar
Naleśniki Monte z mleczno – czekoladowym deserem 88

Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną kremu Nutella. Istne cudeńko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki budyniowe z deserem Monte 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Naleśniki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 14 sztuk Przygotowanie 10 min. Smażenie(...)Kalorie 130 kcal Naleśniki na bazie deseru budyniowego mleczno – czekoladowego Monte! Placki naleśnikowe Monte z pysznym deserem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g Monte ( 4 razy zwykłe małe Monte lub 2 razy deser Monte Max) 4 jajko z chowu ekologicznego 100 ml mleka 200 g mąki orkiszowej lub pszennej tortowej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego

ProstePesto.pl