ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:136/345)

Ciasto Biedronka 238

Ciasto ciekawe. Przepis z  Moje Wypieki  z moją małą modyfikacją dotyczącą kremu, ja postanowiłam zrobić zwykły budyniowy i wyszło Pysznie! Przy okazji sprawdziłam jak wypadnie w pieczeniu olej słonecznikowy firmy  Biooil  - super. Dobra jakość oleju robi swoje. Biszkopt: 6 jajek, białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru 80 ml oleju słonecznikowego (użyłam bardzo dobrej jakości(...)studzimy. W misce masło ubijamy na puch, do którego dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym  musem truskawkowym , który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie

Blondynka Gotuje
Ciasto orzechowiec 148

pieczenia • 1 cukier waniliowy WIERZCH: • 250 g łuskanych orzechów włoskich • 70 g masła • 4 łyżki cukru • 2 łyżki miodu MASA BUDYNIOWA: • 3 szkl. mleka • 2 budynie waniliowe • 3 łyżki cukru • 200 g masła • powidła śliwkowe Przygotowanie : CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i połączyć mikserem z końcówkami do ucierania, połowę ciasta rozłożyć w wyłożonej papierem do pieczenia formie(...)Pierwsze ciasto wyjmujemy z blaszki, wykładamy jeszcze raz papierem do pieczenia i rozsmarowujemy drugą część ciasta, na ciasto wykładamy delikatnie masę orzechową, włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i znów piec ok. 15 minut, gotowe wyjąć i zostawić do ostygnięcia. MASA BUDYNIOWA: W garnku zagotowujemy dwie szklanki mleka z cukrem, dodajemy budyń rozmieszany w szklance mleka, mieszamy, aż zgęstnieje

KUCHNIA POLSKA
Ciasto Pomadka 1035

Ciasto Pomadka jest prostym składanym ciastem z bezą kokosowo-makową, przełożoną kremem budyniowym na biszkopcie wzbogaconym o nutę alkoholu

Z Hrabiną w kuchni
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 192

jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Krążki ananasa również kroimy w drobną kostkę. Owoce wrzucamy do ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Oczy carycy 168

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać

cucinare
Jesienna dyniowo - gruszkowa kostka 264

Dziś mam typowo jesienne ciasto. A jest nim pyszna kostka z masą budyniową i masą z dynią i gruszkami. Do tego biszkopt, polewa i mamy pycha deser do kawy czy herbaty. Jeśli lubicie takie słodkości to takie ciacho na pewno przypadnie Wam do gustu. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Deser kremowy śmietankowo - kakaowy z biszkoptami, czekoladą i bitą śmietaną 10389

Przepis na smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowego i kakaowego przełożonego tartymi biszkoptami i czekoladą. Ponieważ jest mocno schłodzony, dobrze smakuje w upalne dni. Deser

Przepisy Kulinarne
Ptysie + film 254

Ptysie to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi

Smakowite Dania
Oczy carycy 180

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać

cucinare
Jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem. 216

przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C na złoto około 15 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy. MASA JABŁKOWO-BUDYNIOWA: 600 g jabłek 1 litr wody 2 budynie śmietankowe z cukrem      Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy wodą

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Kubuś" bez pieczenia 293

Ciasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki.  Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią.  Masa budyniowa na soku Kubuś,  jest pyszna i zasmakuje każdemu.  Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:)  1 l  soku  Kubuś  lub „kubusiopodobny

Takie tam pichcenie
Tort błękitna laguna 221

piany dodawać żółtka wymieszane z 4 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem, samego spodu tortownicy,  o wymiarach, 27 cm,   włożyć do piekarnika,piec 35 minut w 180 stop.  MASA BUDYNIOWA  Zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki(...)pianki stopniowo dodawać po łyżce lekko ściętej galaretki, cały czas ubijając.  WIERZCH CIASTA  Galaretki rozpuścić w 0,5 litra wrzącej wody, odstawić do stężenia. PRZEKŁADANIE TORTU Biszkopt upieczony i ostudzony, przekroić na 3 krążki. Na pierwszy i drugi  krążek biszkopta, wyłożyć masę budyniową, przykryć ostatnim krążkiem biszkopta. Wyłożyć  większą część pianki, na wierzch i boki tortu

Kuchnia Danusi
Torcik Cappucino 365

Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Biszkopt 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem budyniowy(...)najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze stężały. Przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao. By Małgorzata Hert Adapted from Przepisy Alicji Adapted from

Wędrówki po kuchni
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 184

wieczorami, na balkonie chwytamy w usta słodkie kawałki tarty budyniowej z jagodami. Cóż bardziej kojarzy się z letnią końcówką lipca, jak nie jagody? :) Tarta budyniowa z jagodami i sosem z białej czekolady Potrzebujesz: Na ciasto:   200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie:  1- 1,5 opakowania budyniu śmietankowego ok. 600ml mleka(...)zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź. 2. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem na gładką masę. Sos: 1. Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.  Całość: 1. Na spód tarty wyłóż krem budyniowy. 2. Na wierzch wyłóż umyte i osączone jagody. 3. Schłodź

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kilimandżaro 198

szarlotki, tylko na cieście czekoladowym, ale smak jednak jest zupełnie inny, niż  na cieście białym:) Naprawdę warto spróbować. Gorąco polecam Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu 1 galaretka morelowa Masa budyniowa: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu(...)pierwszą część biszkoptu. Mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń i 2 łyżki soku z cytryny . Masę budyniową wyłożyć na masę jabłkową i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem

Ciasteczkowy Potwór