ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:135/345)

3 bit owocowo-sernikowy 122

stwierdziłam, że owszem, będzie 3 bit, ale w wersji owocowo sernikowej. Mleko i masło do masy budyniowej jest w domu zawsze, połowa wiaderka kremowego twarogu sernikowego z dodatkiem mascarpone pozostała po serniku czekoladowym, owoców mrożonych pod dostatkiem, więc nie było co zwlekać. Przygotowałam ciasto, które mną samą w smaku zachwyciło :) Wybaczcie, że to powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą(...)łyżeczki żelatyny 40ml wody 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300ml wody Sposób przygotowania: Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników. ⅔ mleka gotujemy z cukrem, w pozostałej części rozpuszczamy proszki budyniowe. Wlewamy na gotujące się mleko, a gdy zgęstnieje dorzucamy posiekane na kawałki masło. Ściągamy z ognia i miksujemy lub mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowy poduszkowiec 148

Żółtka ubić z drugą połową cukru. Dodać olej i całość przelać do białek. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać, dodać wodę. Ciasto wymieszać i przelać do prostokątnej formy. Twaróg ubić z cukrem, wsypać proszek budyniowy i roztopioną mleczną czekoladę. Wymieszać i przelać do rękawa cukierniczego. Wycisnąć kratkę na przygotowanym wcześniej cieście. Piec 30 minut w 180 stopniach. Wystudzić

Magiczne Życie Marty
Metrowiec (w jednej blaszce) 153

mleko, aby zgęstniało i studzimy. 6. Ostudzone ciasto kroimy w plastry (grubości ok 2 cm, aby nie były za cienkie). Przekładamy je masą budyniową, polewamy polewą i można dodatkowo ozdobić. Schładzamy w lodówce, najlepiej całą noc. Ciasto podajemy krojone pod ukosem a nie plastrami

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 382

tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Krem budyniowy: 1 saszetka budyniu waniliowego 350 ml mleka

Fabryka pomysłów
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem budyniowym 165

zapiekane naleśniki i nic ciekawego nie rzuciło mi się w oczy. Zmodyfikowałam kilka przepisów i tak powstał mój własny. Naleśniki są puszyste delikatne, a sos budyniowy rozpływa się w ustach. (około 9 sztuk) Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki (można nieco mniej) 1-2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki(...)jajka 60g masła 40g cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego kilka kropel aromatu cytrynowego 150 ml ml śmietany 18% 70g cukru (zwykłego) do piany z białek 1 łyżka proszku budyniowego czekoladowego (można użyć dowolnego smaku) Sos budyniowy: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 1 jajko 2-3 łyżki cukru 1/2 opakowania cukru waniliowego   Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajka

Di gotuje
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem 178

rabarbarowe: 600 g rabarbaru 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu ( zamiast można dodać imbir lub kardamon ) Warstwa budyniowa: 2 budynie waniliowe ( na 500 ml mleka ) 750 ml mleka 100 g cukru Wykonanie: Kruche ciasto : Wymieszać mąkę pszenną, zmielone orzechy, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodać jajko i ekstrakt z wanilii oraz pokrojone w kosteczkę masło(...)szklanki mleka. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Zestawić z palnika i mieszając wlewać rozpuszczony proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ) wyłożyć rabarbar, wyrównać. Na rabarbar wylać równomiernie gorący budyń. Na to zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta z zamrażalnika. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 40 minut

Opowieści z piekarnika
Rafaello 156

Mój pierwszy wpis na blogu i zaczynam od ciasta, które pewnie większość z Was już zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około(...)dalej, aż do wyczerpania składników. Na górze ma być masa budyniowa. Masło roztopić na patelni. Dodać 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego i 100g wiórków kokosowych. Smażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do zarumienienia się kokosu. Pozostawić do ostygnięcia. Ostudzonymi wiórkami kokosowymi posypać górę ciasta. Ciasto wstawić na noc do lodówki

Cukiernia Pychotki
Szarlotka królewska z bezą 528

minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.   W tym czasie ubić białka na sztywno, dodać cukier nadal ubijając, na końcu dodać proszek budyniowy i delikatnie wymieszać łopatką. Po 20 minutach wyjąć ciasto, posypać je bułką tartą, wyłożyć jabłka, na to równomiernie masę bezową, na samym końcu zetrzeć zamrożoną kulkę ciasta. Przez 10 minut piec ciasto z górna i dolną

Jadło i czytadło
Jagodzianki z kruszonką 153

Wyrabiamy ciasto mikserem, aż będzie elastyczne. Misę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na około 1 godzinę w ciepłym miejscu. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody mieszamy z cukrem i proszkiem budyniowym. Przygotowujemy kruszonkę- mieszamy mąkę z cukrem, masło topimy w rondelku i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy aż powstaną charakterystyczne okruszki. Ciasto przekładamy na oprószony

Smakowity Blog Kulinarny
Rurki z kremem 161

Deser, który można przygotować na wiele sposobów – z ciasta kruchego, półkruchego, francuskiego, waflowego. Nadzieniem może być bita śmietana, krem budyniowy, karpatkowy… i nie tylko. Samo przygotowanie rurek raczej nie przysporzy problemu, wystarczy odrobina chęci, aby zrobić rurki z kremem. Przygotowując ciasto półkruche z poniższych składników warto zwiększyć proporcje i część przechować w zamrażarce. Zawsze się przyda do sernika, jabłecznika, babeczek

mojewypiekiinietylko
Skąd pochodzą pączki i faworki? 109

imię Pulchne, okrągłe ciastko drożdżowe ze słodkim nadzieniem, którym zajadamy się dziś pierwotnie było przysmakiem typowo wytrawnym. Prawdopodobnie swój początek miały na Bliskim Wschodzie, gdzie przyrządzano okrągłe bułeczki z ciasta chlebowego, w środek których wsadzano słoninę. Smażone były na smalcu i podawane do dań mięsnych suto popijanych alkoholem. Pączki są znane na całym świecie. Oprócz nadzienia z róży możemy znaleźć(...)cukrem pudrem, orzechami, migdałami, kandyzowaną skórką pomarańczową, oblewa czekoladą, lukrem lub kolorowymi polewami. Włosi mają swoje bomboloni i małe kuleczki zeppole nadziewane konfiturą z kremem budyniowym. Holendrzy zajadają się pączkami przygotowanymi z rzadkiego ciasta smażonego lub pieczonego, nazywają je oliebollen i wypełniają rodzynkami. W Norwegii popularne są smultring doprawione kardamonem. Izraelskie pączki to sufganiyah i są bardzo podobne do naszych

Moja smaczna kuchnia
Ciasto 3 bit BEZ PIECZENIA :) 467

Proponuję wam  pyszne ciasto bez pieczenia 3 bit jak popularne batoniki. Na herbatnikach, z masą krówkową, kremem budyniowym, bitą śmietaną i czekoladą. Moi domownicy nie mogli mu się oprzeć a tato stwierdził  "więcej go nie rób!  Przez ciebie przytyję.Takie to dobre że nie mogę się powstrzymać" :) Ach melodia dla moich uszu !  Mówię wam jest obłędne(...)wierzchu równomiernie rozsmarować masę kajmakową (puszkę zanurzyć w gorącej wodzie aby masa się zrobiła rzadsza i lepiej się rozsmarowywała). Następnie rozprowadzić masę budyniową a na wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną. Czekoladę zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Ciasto posypać czekoladą i wstawić je na całą noc do lodówki

W kuchennej krainie
Eklery z kremem orzechowym 224

każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny Palma „Bielmar” mała szczypta soli Krem orzechowy: 2 i 1/2 szklanki mleka

Oryginalny smak
Sernik na gotowanym budyniu z wiśniami 1659

międzyczasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo ser, potem po łyżce ugotowanego i wystudzonego wcześniej budyniu. Na koniec dodać proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. 3. 2/3 kruchego ciasta wyłożyć na spód blaszki (24x36cm), wylać masę serową. Na wierzch ułożyć wiśnie, a na owoce zetrzeć pozostałe kruche ciasto. Całość piec w 180st.C przez godzinę. Smacznego!!! Źródło

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki drożdżowe z budyniem 159

współpracy. Zdrowsze podwójnie, bo z mąki orkiszowej i z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej (300 g jasnej+120 g pełnoziarnistej) 180 ml mleka 1 jajko+1 żółtko 50 g masła 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli 30 g drożdży Nadzienie budyniowe: 1 budyń na 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu/cukru 350 ml mleka 1 łyżka(...)kawełeczki zagrzać w rondelku. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem lśniące, jednolite ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości z podanych składników zagnieść kruszonkę. Owinąć w folię i schować do lodówki w kubeczku rozmieszać proszek budyniowy z częścią mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wmieszać rozmieszany proszek i mieszać trzepaczką balonową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania