ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:142/345)

Naleśniki budyniowe 8008

2x40 g) 80 g mąki pszennej 400 ml mleka Przygotowanie: Jajka z solą i cukrem zmiksować krótko mikserem. Wlać mleko, olej i wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Wszystko zmiksować do połączenia (ciasto będzie rzadkie). Patelnię rozgrzać bez dodatku oleju (lub z niewielką ilością, choć nie jest to koniecznie, ponieważ był już dodany do ciasta). Porcję ciasta wylewać

Nastoletnie Wypiekanie
Deser kremowy śmietankowo - kakaowy z biszkoptami, czekoladą i bitą śmietaną 10328

Przepis na smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowego i kakaowego przełożonego tartymi biszkoptami i czekoladą. Ponieważ jest mocno schłodzony, dobrze smakuje w upalne dni. Deser

Przepisy Kulinarne
Ptysie + film 203

Ptysie to przepyszne, proste ciastka wykonane z ciasta parzonego, które nie zawiera cukru. Można je napełniać dowolnym krem np. budyniowym lub bitą śmietaną oraz ulubionymi owocami. Świetnie smakują również z wytrawnym nadzieniem np. z pastą z tuńczyka. składniki na około 12- 15 ptysi

Smakowite Dania
Oczy carycy 130

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotować. Odstawić do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać

cucinare
Jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem. 169

przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C na złoto około 15 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy. MASA JABŁKOWO-BUDYNIOWA: 600 g jabłek 1 litr wody 2 budynie śmietankowe z cukrem      Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy wodą

Rozpustne gotowanie
Ciasto "Kubuś" bez pieczenia 243

Ciasto chyba wszystkim znane, piekłam go wiele razy, tym razem uprościłam sobie wykonanie, na spód dałam biszkopciki.  Wyszło pyszne ciasto na zimno, dzieci bardzo go lubią.  Masa budyniowa na soku Kubuś,  jest pyszna i zasmakuje każdemu.  Moje łasuchy, duże i mały, pałaszowały aż miło:)  1 l  soku  Kubuś  lub „kubusiopodobny

Takie tam pichcenie
Tort błękitna laguna 181

piany dodawać żółtka wymieszane z 4 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem, samego spodu tortownicy,  o wymiarach, 27 cm,   włożyć do piekarnika,piec 35 minut w 180 stop.  MASA BUDYNIOWA  Zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki(...)pianki stopniowo dodawać po łyżce lekko ściętej galaretki, cały czas ubijając.  WIERZCH CIASTA  Galaretki rozpuścić w 0,5 litra wrzącej wody, odstawić do stężenia. PRZEKŁADANIE TORTU Biszkopt upieczony i ostudzony, przekroić na 3 krążki. Na pierwszy i drugi  krążek biszkopta, wyłożyć masę budyniową, przykryć ostatnim krążkiem biszkopta. Wyłożyć  większą część pianki, na wierzch i boki tortu

Kuchnia Danusi
Torcik Cappucino 298

Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 10 min Biszkopt 5 jajek 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 160 g cukru szczypta soli Krem budyniowy(...)najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby masy dobrze stężały. Przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao. By Małgorzata Hert Adapted from Przepisy Alicji Adapted from

Wędrówki po kuchni
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 134

wieczorami, na balkonie chwytamy w usta słodkie kawałki tarty budyniowej z jagodami. Cóż bardziej kojarzy się z letnią końcówką lipca, jak nie jagody? :) Tarta budyniowa z jagodami i sosem z białej czekolady Potrzebujesz: Na ciasto:   200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie:  1- 1,5 opakowania budyniu śmietankowego ok. 600ml mleka(...)zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź. 2. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem na gładką masę. Sos: 1. Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.  Całość: 1. Na spód tarty wyłóż krem budyniowy. 2. Na wierzch wyłóż umyte i osączone jagody. 3. Schłodź

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kilimandżaro 146

szarlotki, tylko na cieście czekoladowym, ale smak jednak jest zupełnie inny, niż  na cieście białym:) Naprawdę warto spróbować. Gorąco polecam Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki cukru kryształu 1 galaretka morelowa Masa budyniowa: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/2 litra mleka 2 opakowania budyniu(...)pierwszą część biszkoptu. Mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć dodając porcjami zimny budyń i 2 łyżki soku z cytryny . Masę budyniową wyłożyć na masę jabłkową i przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem

Ciasteczkowy Potwór
Tarta jagodowa z budyniem 104

wygnieść masę, dodać jajo i cukier/ksylitol - całość wygniatać tak długo aż powstanie jednolita całościowa masa; - naczynie na tarte wysmarować masłem i włączyć piekarnik na 170 stopni, aby się nagrzał; - ciasto podzielić na 2 części - jedną włożyć do zamrażarki, a drugą pokroić na plastry i wyłożyć spód formy do tarty ugniatając palcami; - włożyć na chwilę spód do piekarnika(...)mleku lub na wodzie lub na napoju ryżowym; - wyjąć z piekarnika spód (powinien lekko się podpiec), następnie wysypujemy całość jagód, na to wlewamy masę budyniową, a na samą górę (wierzch) ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki, aby powstała smakowita kruszonka; - na koniec włożyć do piekarnika i piec 40 minut, aż tarta się zarumieni. SMACZNEGO

MintTaste
Kruche ciasto z owocami i budyniowa pianką 176

już z: truskawkami, wiśniami, czarnymi jagodami i borówką amerykańską. Z każdym z tych owoców ciasto smakuje wyśmienicie:-) Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki kostka margaryny/masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek szklanka cukru pół szklanki oleju 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (2x40g) owoce opcjonalnie cukier puder do posypania Do dzieła(...)ubijając po jednej łyżce cukru. Następnie powoli wsypać proszek budyniowy (również dodawałam po łyżce). Na koniec cienką strużka wlewać olej - ciągle ubijając. Masa powinna być śnieżno biała, gęsta i lśniąca. Na podpieczony spód wyłożyć pianę a na nią owoce lekko je dociskając. Na owoce ścieramy na tarce pozostałe kruche ciasto. Pieczemy do zarumienienia - ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 208

się na kawałek? A może na cały tort? ;) * SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-21 cm Ciasto maślane: 250 g masła 250 g cukru pudru 6 jajek 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 300 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 5 żółtek 100 g cukru 400 ml mleka 1 laska wanilii 30 g mąki ziemniaczanej(...)masą. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zacznij dodawać do masy partiami, powoli miksując. Ciasto przelej do foremki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez 60-75 minut do suchego patyczka. Wyjmij i odstaw do wystudzenia. Krem budyniowy (do przełożenia tortu) Laskę wanilii przekrój na pół wyskrob ziarenka i przełóż ją do garnka (wraz z ziarenkami

Food Square
Ślimak 111

pochodzi z książki Siostry Anastazji. Jest to przepyszne, choć pracochłonne ciasto. Przygotowanie go zajmuje sporo czasu, ale naprawdę warto. Gorąco polecam. Efekt jest tego wart. Biszkopt: 6 jaj 12 łyżek cukru 5 łyżek mąki Rolady: 3 jajka 6 łyżek cukru 2 łyżki mąki- x2 do drugiej rolady Masa budyniowa: 1 kostka margaryny 2 żółtka 1 jajko 2 i 1/2 łyżki(...)ucieram, dodaję  porcjami masę jajeczną. Galaretkę czerwoną robię  wg przepisu i odstawiam do zastygnięcia.  Przekrojony biszkopt smaruję masą budyniową, składam, wierzch również smaruję masą .  Masę do rolad delikatnie nakładam na rozwinięte ciasto galaretkę kroję  w paski, układam  ma masie.   Rolady zwijam, układam  na dłuższych końcach ciasta  . Pomiędzy roladami dodaję  pokrojone

Ciasteczkowy Potwór
Snikers 315

ciasto Siostry Anastazji z tamtym kremem :) Składniki: *Biszkopt ciemny: 7 jaj 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru *Biszkopt orzechowy: 250 dag częściowo zmielonych, częściowo tylko posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 białek  *Krem budyniowy(...)Wlewamy to do gotującego mleka - gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie miękkie masło ubijamy krótko mikserem, dodajemy porcjami ostudzony budyń.  "Składamy" ciasto. Na spód blachy kładziemy jedną część ciemnego biszkoptu, na to 3/4 masy budyniowej, następnie biszkopt orzechowy, kolejno "Masę Krówkową" (rozprowadzamy po całości), przykrywamy drugą częścią czarnego biszkoptu. Na koniec wykładamy 1/4 masy budyniowej posypujemy do dekoracji

Piekę, bo lubię

Proponowane wyszukiwania