ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:131/345)

Ciasto 3 bit 751

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl 3 bit to popularne ciasto bez pieczenia, które składa się z herbatników, masy budyniowej, kajmakowej oraz bitej śmietany. Zawsze gdy jadłam 3bita w gościach było straaasznie słodkie, więc postanowiłam lekko zmodyfikować przepis według własnego uznania. Zrezygnowałam z dodawania cukru do każdej z mas, a do środka dodaję

Marta Gotuje
Ciasto styropian 1585

żółtka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać  cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Do mniejszej części  wgnieść kakao i  schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia(...)Dodatkowo: Dżem porzeczkowy lub inny najlepiej kwaskowaty Wykonanie: pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy , mąkę ziemniaczaną,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Podpieczone ciasto posmarować dżemem , masę śmietanową wymieszać  i delikatnie wylać na ciasto. Wierzch  posypać startym na grubych oczkach kakaowym ciastem z zamrażarki. Całość piec jeszcze

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche Ciasto Z Jagodami I Śmietanowo-Budyniową Warstwą 432

pieczenia i dopiero wkładamy ciasto. Nadzienie 3. Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie dodajemy proszek budyniowy i śmietanę. Mieszamy delikatnie całość i wykładamy na na spód kruchego ciasta. Na masę następnie wykładamy jagody i przykrywamy całość drugą częścią kruchego ciasta, nakłuwamy z wierzch widelcem. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około

Gotowanie...to proste !
Styropian, czyli sernik bez sera 645

Wyjąć i ostudzić. Na cieście rozsmarować dżem. Białka (z solą) ubić na sztywno. Wsypać cukier i zmiksować do konsystencji gładkiej bezy. Dodać proszek budyniowy. Masę połączyć (stopniowo) ze śmietaną delikatnie mieszając łyżką i przelać na ciasto z dżemem. Wyjąć z zamrażalnika mniejszą porcję ciasta i zetrzeć na piance. Piec 50 minut w 180 stopniach Po wystygnięciu posypać pudrem. UWAGA: Przez

Di gotuje
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 379

pokroić w kostkę, wymieszać z  sokiem z cytryny. Dodać imbir, cukier oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Gruszki rozłożyć równo na podpieczonym kruchym cieście ( może być ciepłe ). Na warstwie z gruszek równomiernie wysypać żurawinę. Budyń: Proszek budyniowy rozprowadzić dokładnie w około 0,5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem. Zestawić z ognia i mieszając rózgą kuchenną wlewać rozpuszczony(...)proszek budyniowy. Zagotować ciągle mieszając. Gorący budyń wylać równomiernie na nadzienie z owoców. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażalnika.  Ciasto piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odłożyć do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Szybka napoleonka z masą grysikową 280

Ciasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna.  Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy

Moje pyszne gotowanie
Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców 476

Orzeźwiający tort z masą na bazie jogurtu truskawkowego oraz masy z czerwonym frugo w której zatopione zostały kawałki owoców. Proces powstawania ciasta zbliżony do Tortu Kiwi jednak jego truskawkowa wersja jest bardziej słodka i z pewnością znajdzie grono fanów wśród miłośników tych owoców. Tort Truskawkowy na Biszkopcie z Kremem Jogurtowym, Masą z Frugo i Kawałkami Owoców  - Składniki(...)wrzątku - studzimy. Masa budyniowa: Truskawki kroimy w kosteczkę. W ok. 100 ml soku rozpuszczamy budyń, a resztę zagotowujemy wraz z cukrem. Do gotującego się soku wlewamy budyń i energicznie mieszamy do otrzymania masy zbliżonej do kisielu. Dodajemy pokrojone truskawki i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na dolny biszkopt (w tortownicy). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku - całkowicie

Słodka Strona
Tarta "Mleczna Śliwka" 214

które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były migdały

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto styropian z malinami 369

nagrzanym do 190*C przez 10 min, ale nie jest to konieczne. Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Jogurt wymieszać z cukrem, proszkiem budyniowym i delikatnie wmieszać ubite białka. Masę jogurtową przełożyć na ciasto w formie i wyłożyć maliny. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej, schłodzone ciasto kruche. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez

https:KKuchniaMniam
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 192

jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Krążki ananasa również kroimy w drobną kostkę. Owoce wrzucamy do ciasta

Kuchnia MagdaLeny
Karpatka straciatella z galaretkami 237

lubi karpatki, no kto ? chyba nie znam nikogo J Jestem wielką fanką tego ciasta, to smaki   mojego dzieciństwa w nowoczesnym wydaniu. Ciasto parzone które rosnąc w piekarniku tworzy   góry i doliny przełożone budyniowym kremem na mleku i maśle bez laktozy z firmy Mlekowita   z tartą gorzką czekoladą i kolorowymi galaretkami. Ta karpatka to sposób na ciasto któremu

Wanilia i Kardamon
Kruche rogaliki budyniowe 214

tegorocznej kolekcji ciasteczek świątecznych dodałam również kruche, budyniowe rogaliki obtoczone cukrem z dodatkiem wanilii. Są dosyć szybkie do wykonania, a ich waniliowy aromat jest już wyczuwalny na etapie ugniatania ciasta. Trzymane w puszce długo zachowują świeżość i ładny wygląd. Składniki na około 35 szt.: 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego

Świat Ciasta
Kruche ciasto z borówkami i budyniową pianką 118

czego je wykorzystam. W pierwszej wersji miałam zrobić ciasto jogurtowe, ale przypomniało mi się że swego czasu jadłam pyszne ciasto z tymi owocami u bratowej. Poprosiłam ją o przepis i tym sposobem zrobiłam deser na kruchym spodzie z budyniową pianką. Całość wyszła przepyszna i jestem pewna, że będę wracać do tego przepisu. Zwłaszcza, że można wykorzystać do niego inne sezonowe(...)Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 22×28 cm. Składniki na ciasto: 4 żółtka 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe bez cukru

Danka Pichci
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 187

ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian ze śmietaną. Dokładnie(...)minuty, obroty 5 dodać żółtka, utrzeć czas 30 sek, obroty 5 przesiać przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy, proszek do pieczenia do masy maślanej dodać składniki suche i śmietanę, wymieszać czas 1 minuta, obroty 5 zgarnąć ciasto z boków naczynia, zmiksować czas 15 sek, obroty 6 dodać ubite białka i wymieszać za pomocą kopystki piec jak wyżej

Kuchnia Pokoleń