ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:12/198)

100. Ciasto krówkowo budyniowe 434

Ciasto: 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Masa krówkowa; 400 g cukierków krówek ok 1 szklanki mleka 400 g orzechów włoskich 2 budynie śmietankowe, waniliowe lub karmelowe Ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 minut. Cukierki rozpuścić w mleku na bardzo wolnym ogniu, często mieszając(...)pozostaje bez masy. Wszystkie placki pieczemy w 170 stopniach przez ok 25 minut. Placki z masą krówkową przykrywamy pergaminem, gdyż orzechy bardzo szybko się przypalają. Gotujemy budynie w 3 i 1/2 szklance mleka. Połowę budyniu wylewamy na upieczone ciasto krówkowe i przykrywamy drugim ciastem krówkowym, na to pozostały budyń i ostatnie ciasto bez masy krówkowej. Całość polewamy pozostałą

Jadło i czytadło
CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ! 217

Przepyszna tarta z rabarbarem, wiśniami i budyniem. Zwieńczona bezą z migdałami!  Czego chcieć więcej? ;-) Polecam, tarta rozpływa się w ustach jest słodko-kwaśna w smaku, a aromat migdałów nadaje niepowtarzalny smak i charakter ciasta! Zapraszam! Pieczemy! SKŁADNIKI: na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 130 g zimnego masła - 80 g cukru pudru - 2 zimne żółtka - 3 płaskie łyżki zimnej śmietanki(...)Schłodzonym ciastem wylepiamy formę, brzegi jak i dno. 2. Na ciasto wylewamy gorący budyń. 3. Na budyń wykładamy masę z rabarbaru i dżem/konfiturę wiśniową 4. Na sam wierzch bezę, którą posypujemy posiekanymi migdałami. 5. Ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca do temp. 180 stopni C. 6. Pieczemy 50-60 min.na złoty kolor. 7. Podajemy całkowicie wystudzone! SMACZNEGO! BUŹKA

SMYKWKUCHNI
Napoleonka na kruchym cieście 441

Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka  1/2 laski wanilii 2 żółtka 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru  Cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie piekarnik nagrzewany do 170 stopni. Ciasto dzielimy(...)delikatnie mąką, na prostokąt o grubości 0,5 cm ( mniej więcej 22 x 30 cm). Ciasto przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia lub na silikonowe maty i pieczemy  około 20 minut, aż ciasto będzie złotawe. Odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie gotujemy budyń, z tym, że nie dodajemy do niego ani masła ani cukru. Natomiast do mleka zeskrobujemy

Kulinarne przygody Gatity
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 396

budyniu (budyń powinien mieć taka samą temperaturę jak masło), ciągle miksując do całkowitego połączenia. Dodać do kremu budyniowego kilka kropel aromatu migdałowego i wymieszać całość za pomocą miksera. Dodatkowo można dodać do masy wcześniej posiekanych orzechów lub płatków migdałowych. Kruchy spód posmarować dżemem (4 – 5 łyżki). Na posmarowane kruche ciasto położyć bezą bez

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche ciasto z malinami i waniliową pianką 1075

żółtek   Budyniowa pianka: 5 białek 200 g cukru kryształu cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego ( bez cukru, 2x 40g) 125 ml oleju Male pudełeczko malin Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części w proporcji 60% do 40%. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Około 15 min chłodzimy ciasto w lodówce. Większą część ciasta ścieramy

Rusty Fork
Sernik Oszukaniec z jogurtu greckiego 125

Masa sernikowa 800 g jogurtu greckiego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 3 jajka 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie Składniki na ciasto wkładamy do jednej miski i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez godzinę. Następnie ciastem wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (24cm x 26cm). Pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką 258

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką... Spód: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka cukru  2 jajka  2 żółtka  2 łyżki kwaśnej śmietany aromat waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 20 dkg cukru 20 dkg masła 40 dkg mąki Dodatkowo: 1 kg truskawek(...)innych owoców Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami). Piec

Pelusiowa Kuchnia
Placek węgierski babci Basi 241

czasie produkty na ciasto i włączam piekarnik na temp. 180 st C, żeby był nagrzany jak urobimy ciasto: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 3 budynie czekoladowe bez cukru, 1/2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania : Do odmierzonej ilości mąki wsypuję 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Razem przesiewam do miski Tak samo przesiewam budynie, Wszystkie(...)mąka, proszek do pieczenia i budynie, ) Na blaszkę wykładamy papier i na chwilę 2-3 min wkładamy do piekarnika do ogrzania , wyjmujemy i wylewamy na ciepła blaszkę płynne ciasto. Drewnianą, lub plastykowa szpatułką możemy wyrównać wierzch ciasta, albo też chwileczkę poczekać ,aż samo się rozłoży. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C, i piec 25 min. (góra dół

Pysznosci Babci Basi
chałwowiec bez pieczenia najlepszy 471

Witajcie po długiej nieobecności dziś mam dla was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół(...)szklanki mniej niż na opakowaniu budyniu) opcjonalnie wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowanie: Ugotować budyń jak jest jeszcze gorący wkroić do niego masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia i zrobienia się jednolitej masy. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach chałwę i wymieszać. Na dno formy wyłożyć herbatniki i posmarować powidłami na to połowę naszej masy i kolejna warstwa herbatników

Tanio szybko zdrowo
Sernik z brzoskwiniami 424

jajka 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru(...)chowamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie dno i boki blaszki 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut. Składniki na masę muszą mieć temperaturę pokojową. Jeśli używamy zwykłego sera mielimy go 2-3 krotnie przez maszynkę, jeśli wiaderkowego

Poezja smaku
Delikatny sernik z owocami i bezą 224

twarogu w wiaderku budyń śmietankowy łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże lub z puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy(...)przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło, a następnie dokładnie mieszamy mikserem na najwolniejszej szybkości. Gotową masę przekładamy do tortownicy, na wierzchu równomiernie rozkładamy wcześniej roztopione i odsączone z soku wiśnie

Taste Of My Day
ANANASEK – MAKOWO KOKOSOWY BISZKOPT Z KREMEM ANANASOWYM, DELICJAMI I GALARETKĄ 635

mleko – 400 ml – budyń śmietankowy bez cukru – 1 szt – żółtko – 5 szt – masło – 200 g – cukier – 3 łyżkiDODATKOWO : – delicje pomarańczowe – ok. 300 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO :Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywną pianę.Do ubitej piany wsypujemy mak, kokos, proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy.Wylewamy(...)formy (wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym tłuszczem) o wymiarach ok. 23 na 38 cm.Pieczemy ok. 25-30 minut w 180C. MASA :Roztrzepujemy żółtka w odrobinie mleka.Dodajemy budyń i cukier.Resztę mleka zagotowujemy i wlewamy powoli przygotowaną masę.Ciągle mieszamy uważając , by masa się nie przypaliła.1,5 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody.Studzimy.Masło miksujemy na puszystą masę

Ostra na Słodko
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 4694

opakowania (20g) budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 1 łyżka (10g) mąki ziemniaczanej 2 łyżki (30g) cukru lub do smaku BUDYŃ 550ml mleka 1 i 1/2 opakowania (60g) budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 4 łyżki (40g) domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 50g masła cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: CIASTO - składniki na ciasto powinny być zimne - mąkę(...)przez godzinę w lodówce, drugą w zamrażarce - schłodzoną część ciasta z lodówki rozwałkować na wielkość dna formy, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia - nakłuć gęsto widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, podpiec przez 20-25 minut lub do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić BUDYŃ - do rondelka przelać 400ml mleka, dodać masło, zagotować - pozostałe

Smakołyki Bereniki
Tort cappuccino 361

cukru kryształu 16 dg mąki 4 dag kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto II: 20 dag kokosu 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 5 żółtek 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki  1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 25 dag masła 3 dag kawy cappuccino Przygotowanie(...)pół. Ja piekłam w okrągłej, więc moją masę rozlałam do dwóch tortownic. Piec około 20 minut. Biszkopt jest upieczony, gdy delikatnie odstaje od rantu foremki. Ciasto II : Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ucieramy. Kiedy nie będzie czuć grudek cukru, wsypujemy kokos i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Pieczemy na złoty kolor

Lawendowe Niebo
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową bezą 205

minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Beza: 3 białka 150 g cukru 100 g wiórków kokosowych Ciasto: Masło utrzeć ze 100 g cukru na puszystą masę. Stopniowo dodawać żółtka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z 1 budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dolać 6 łyżek mleka. Mieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Gotowym(...)pokroić w kostkę. Wyłożyć na budyń, lekko go wciskając. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.  Beza: Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami cukier aż powstanie gładka i lśniąca beza. Następnie za pomocą łyżki wmieszać wiórki kokosowe. Gotową bezę rozprowadzić na podpieczonym cieście. Ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut. Przed podaniem

My simple kitchen