Przekładane ciasto migdałowe z bezą
Przekładane ciasto migdałowe z bezą
Przekładane ciasto migdałowe z bezą to bardzo pracochłonny i słodki deser. Dwa kruche spody z dżemem oraz bezę przełożone masą budyniową z aromatem migdałowym. Czas wykonania: 3 h – 3 h 30 min Ilość porcji: 27 kawałków Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki zmielonych migdałów (30 g migdałów blanszowanych) 200 g masła lub margaryny 2 łyżki śmietany 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniacz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl
Autor
KuchniaWeDwoje.pl
Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, budyń, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, tarta, ciasta z masa, deser, desery, ciekawe przepisy, świąteczne przepisy, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, bez pieczenia, proste ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, tarta na słodko, ciasto wiśniowe, puszyste ciasto, drugie danie
Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję