ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:13/198)

Karpatka 198

bez termoobiegu). Dużą prostokątną formę o wymiarach 25 x 36 cm posmarować masłem i posypać mąką. Można także użyć papieru do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć łyżką na blachę, następnie za pomocą płaskiej np. silikonowej łopatki rozprowadzić ciasto po całej blaszce. Gdyby zaszła potrzeba łopatkę można co jakiś czas wkładać do ciepłej wody, po to aby ciasto(...)Piec pierwszy placek przez około 20 – 25 minut na złoty kolor. W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika bo ciasto opadnie. Uwaga: w mniejszych foremkach ciasto będzie potrzebowało dłuższego pieczenia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odczekać kilka minut, zdjąć delikatnie placek z blaszki, umyć ją i osuszyć, powtórzyć pieczenie drugiego placka. Przygotowanie masy budyniowej: Ugotować 2 budynie

Zasmakuj Kuchni
Truskawkowy powiew lata 171

SKŁADNIKI: (forma 24x34) Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 100 g cukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie śmietankowe 1 l mleka 4 łyżki cukru Warstwa truskawkowa: 1 kg truskawek 2 budynie śmietankowe cukier do smaku (w zależności od tego, jak słodkie są truskawki - u mnie 2 łyżki) Beza: 4 białka(...)malakserze ale można ręcznie), wysypać wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ugnieść palcami równą warstwę ciasta. Ponakłuwać widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia ok 15-17 min w 200*C (grzanie góra-dół). Wyjąć i przestudzić. 2. 2 budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Wylać gorące na ciasto.  3. Truskawki pokroić na ćwiartki, wymieszać z suchymi budyniami

Kto ugości moich gości?
Cycki murzynki 407

Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka(...)Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko, żółtka, budyń i mąkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1217

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 595

Zapraszam na pyszny jabłecznik z kokosem i bezą. Na kruchym cieście z jabłkami zagęszczonymi budyniem. Ciasto pięknie pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam(...)truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto zawinąć

Mała Cukierenka
Ciasto z borówkami i porzeczkami 152

porzeczek 1 budyń waniliowy małe bezy do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto szybko wyrobić w robocie kuchennym lub zagnieść ręcznie. Uformować kulkę i włożyć na pół godziny do lodówki lub 15 min. do zamrażarki. Nasmarować blachę masłem i wykleić ją ciastem. Piec w 200 stopniach C ok 30 minut (termoobieg) do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia zależeć będzie

noteskulinarnyfiga
Trochę inny "3 BIT" bez pieczenia 186

Jeśli nie masz czasu na zrobienie ciast a chcesz mieć coś na słodko to jest to idealne ciast dla Ciebie, gdyż jego przygotowanie nie zajmuje dużo

Kulinarna (nie)codzienność
SEROWIEC ZAWIJANY Z WIŚNIAMI 158

pieczenia 12 łyżek mleka 12 łyżek oleju   Budyń wiśniowy: 2 budynie bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 słoiki wiśni w syropie ( u mnie 0,5l)   Posypka:   10 dag wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła   Ciasto:   Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać ser,żółtka,cukier puder oraz dodawać stopniowo(...)olej - ciasto wyrobić jak na kruche,konsystencja powinna być nie za twarda i niezbyt rzadka. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części i każdą z nich rozwałkować jak na roladę. Odsączyć wiśnie. Odlany syrop uzupełnić wodą do 1/2 litra.Na rozcieńczonym syropie ugotować budyń,na końcu dodać odsączone wiśnie i wymieszać. Wierzch każdego rozwałkowanego ciasta posmarować budyniem wiśniowym po całości bądź

Niespełnione zdolności kulinarne
Szarlotka 225

cynamonu 2 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka 6 białek 1/2 szkl.cukru 1 budyń bez cukru (proszek) 3 łyżki tartej bułki cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać Masło pokroić na kawałki, dodać do mąki i wymieszać aż masa będzie grudkowata. Dodać żółtka i kwaśną(...)góry) posmarować masłem [wyłożyłam papierem do pieczenia] i zetrzeć do niej na tarce jedną część ciasta (2/3) , ciasto lekko ugnieść.Podpiec w piekarniku przez około 8 minut. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić.  Pianka: Ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, na końcu wmieszać budyń używając najniższych obrotów miksera.Podpieczone ciasto posypać tartą bułką, wyłożyć

Moje domowe kucharzenie
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 488

dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru (w zależności od upodobań można dodać(...)oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić na ok godzinę do lodówki. Następnie wykładamy ciasto na formę do tarty (wcześniej posmarowałam ją delikatnie masłem i obsypałam bułką tartą). Ciasto nakłuć w wielu miejscach widelcem

The Sweet Damsel
Sernik z jogurtu greckiego 2674

także coś, co zwiąże masę (w tym przypadku budyń w proszku).Taki sernik bez sera jest ciekawą alternatywą dla prawdziwych serników; ciasto smakuje podobnie, choć konsystencja jest bardziej piankowa. Piecze się go tak jak sernik, najlepiej w niezbyt wysokiej temperaturze i w tzw. kąpieli wodnej, dzięki temu ciasto wyrasta równo, nie pęka i niewiele opada. Mój sernik(...)greckiego1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru3 jajka50g cukru pudru1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczyszczypta solipolewa 1 łyżka margaryny1 łyżka cukrusok wyciśnięty z 0,5 pomarańczy0,5 łyżeczki żelatyny1 łyżka jogurtu greckiego Wykonanie:CIASTO - mąkę przesiać razem z kakao, dodać zimną margarynę, cukier i żółtko, posiekać i szybko zagnieść- ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce- schłodzone ciasto rozwałkować cienko

Smakołyki Bereniki
Jabłecznik z bezą 159

ciasta z jabłkami :) Miękki i lekko cytrynowe ciasto, cynamonowe jabłka i słodka, chrupiąca beza. Uwielbiam :)  Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Ciasto: 150 g mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 100 g cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z połowy cytryny 3 żółtka 10 dag masła 6 łyżek mleka(...)białości. Następnie dodajemy żółtka i skórkę z cytryny. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęste, ale jednolite. Ciasto rozsmarowujemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu układamy ciasno jabłka, wciskając je w ciasto. Jabłka posypujemy cynamonem. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut

My simple kitchen
pychotka vel Pani Walewska 836

pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodajemy masło, siekamy nożem, dodajemy żółtka, wyrabiamy gładkie ciasto i dzielimy na dwie równe części. Wałkujemy, wykładamy na blachy i podpiekamy w piekarniku na jasnozłoty kolor. dodatkowo: 500 g dżemu z czarnej porzeczki 100 g kandyzowanej czarnej porzeczki 100 g płatków migdałowych Na podpieczone ciasta wykładamy po połowie dżemu i kandyzowanej porzeczki. składniki na bezę(...)ubijamy na sztywną pianę. Następnie małymi porcjami dodajemy cukier puder. Do gotowej masy dodajemy budyń i delikatnie mieszamy, wykładamy na ciasto z dżemem, posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Jeśli ciasta pieczemy osobno, bezę na drugi placek przygotowujemy bezpośrednio przed pieczeniem, wtedy składniki dzielimy na połowę. składniki na masę: 500 ml mleka

Domowy Smak Jedzenia
Karpatka 351

warstwy dżemu lub upieczenie spodniego blatu - z ciasta kruchego. (Forma o wymiarach 25 x 35 cm) Ciasto: 125g masła/margaryny 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka (średnie/duże) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru; dodałam 1 śmietankowy) 1/2 szklanki cukru (można nieco mniej) 750 ml mleka 200g masła(...)zmiksować z jajkami i proszkiem do pieczenia. (Ciasto ma być jednolite i powinno lekko kleić się .) Ciasto podzielić na 2 części.   Formę wysmarować masłem/margaryną i posypać mąką. Blachę wyłożyć pierwszą częścią ciasta. (Warstwa powinna być cienka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 25 minut w 200 stopniach. (W trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika.) Po upieczeniu wyjąć

Di gotuje
Sernik z brzoskwiniami i bezą 312

sera 125 g masła (miękkiego) 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy (bez cukru) 1 całe jajko Beza: 3 białka 1/3 szklanki cukru pudru (do bezy) Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie (400 g)  cukier puder do posypania Zagnieść kruche ciasto: mąkę przesiać do miski, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę masło. Rozcierać masło z mąką(...)stolnicy. Dodać 3 żółtka. Zagnieść wszystkie składniki razem. Połączyć je dłonią w jednolitą kulę. Ciasto podzielić na dwie części, jedną nieco większą od drugiej. Mniejszą część ciasta wstawić do lodówki. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciasta rozwałkować, wylepić spód i podziurkować go widelcem (fot.1) i również   wstawić do lodówki. Brzoskwinie

Świat Ciasta