ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:17/198)

Tarta z rabarbarem i budyniem 182

Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 30 g cukru pudru (2 łyżki) 40 ml mleka (3 łyżki) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 25 g cukru (2 łyżki) Dodatkowo: 250 g rabarbaru(...)Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej cukier puder, proszek do pieczenia i szczyptę soli oraz zimne masło i wszystko posiekać. Wbić jajko, wlać 3 łyżki mleka i zagnieść na gładkie ciasto. Następnie rozwałkować, przełożyć na blachę do tarty i nakłuć spód widelcem. Tak przygotowane ciasto odstawić

KuchniaWeDwoje.pl
Serniczek z Brzoskwiniami 312

Masa Serowa: 1 kg mielonego twarogu 2 jajka 2 budynie śmietankowe 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń w lekkim syropie szczypta soli Beza: 5 białek 1 kubek cukru Przygotowanie: masło ucieramy z cukrem, wbijamy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiewamy zagniatamy gładkie ciasto, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około

Luźna Kuchnia
Kruche ciasto z pianką waniliową i jagodami 172

każdy - bez względu na stopień zaawansowania cukierniczego - znajdzie coś na swoją miarę :) Dzisiejsze ciasto świetnie sprawdzi się, gdy nie mamy wiele czasu na pieczenie jednego dnia. Ciasto kakaowe i maślane można przygotować dzień wcześniej. Na następny jedynie upiec i pokryć waniliową pianką. Jak zawsze u mistrza Pawła - szybko, prosto i smacznie :)     Ciasto: 6 żółtek(...)kakao i dokładnie zagnieść. Uformować wałek i umieścić w zamrażarce na min. 2 godziny. Ciemne ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 18 minut z termoobiegiem w 180°C. Wyjąć, wystudzić. Masło rozpuścić i przestudzić. Budyń wymieszać z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z pozostałym cukrem i sokiem z cytryny

Chocolate Muffin Blog
Sernik Królewski 213

biedronki trzeba do przepisu dać dwa budynie) 5 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( 60 g) 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki rodzynek  ( ja mam bez rodzynek ponieważ nie lubię ;) ) Wykonanie:  Ciasto: Mąkę razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakaem przesiewamy i dodajemy pocięte(...)lepi można podsypać ją nieco mąką. Ciasto dzielmy na dwie części owijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Masa serowa: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrami. Dodać miękkie masło i dalej ucierać na puszystą masę. Nadal ucierając dodajmy po łyżce sera, następnie mąkę i budyń. Na końcu dodajemy do masy białka

W Moim Magicznym Domu
CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH A'LA SERNIK 222

ciasta jest nasz rodzimy jogurt :)  W połączeniu z budyniem, cukrem i jajkami stworzył chudszą i lżejszą wersję sernika, która nie ustępuje swoim smakiem tradycyjnemu sernikowi :)) Zapraszam zatem na ciasto z jogurtów greckich a'la sernik :)) Składniki na spód: 2 szklanki mąki  3 żółtka 100 g Kasi 2 łyżki śmietany 18% 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dokładnie posiekaj nożem. Następnie połącz z ubitymi żółtkami i zagnieć szybko ciasto. Gotowe włóż do lodówki na ok 30 min. Składniki na masę serową: 2 duże jogurty greckie ( po 400g) 2 budynie śmietankowe bez cukru  5 jajek 3/4 szklanki cukru aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g skórki pomarańczowej Wykonanie: Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij

Walijskie Pichcenie
Sernik złota rosa 3663

białka dodać do miseczki z białkami z ciasta) 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 szklanki mleka DO MASY BIAŁKOWEJ: 4 odstawione wcześniej białka (dwa z ciasta i dwa z masy serowej) 3/4 szklanki grubego cukru WYKONANIE: CIASTO: Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać(...)cukrem waniliowym, porcjami (po łyżce) dodać ser, następnie wsypać budyń i wlać olej. Na sam koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać. Bardzo płynną masę wylać na schłodzone surowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut do lekkiego zrumienienia. PIANA: Kilka minut przed końcem pieczenia przygotować bezę. Cztery odłożone białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać

Kuchenne zapiski Edyty
TARTA Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ WANILIOWĄ 183

budyniu waniliowego bez cukru masło lub margaryna do nasmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Przygotowanie: Ciasto kruche -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie(...)części (w stosunku 2/3 do 1/3) i włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Formę na tartę natłuścić i obsypać bułką tartą. Na spód formy do tarty zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta oraz oblepić boki formy. Podpiec spód przez 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Amarantusowa szarlotka z budyniem 190

ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny    2 jaja    16 g cukru wanilinowego    2 łyżeczki proszku do pieczenia    1/2 szklanki cukru  brązowego    3 łyżki śmietany jogurtowej 10% Na masę:    2 budynie waniliowe bez cukru    5 twardych jabłek(...)łyżek cukru brązowego cukier puder do posypania Mąkę, posiekaną margarynę, jaja, cukry, proszek do pieczenia zagniatamy na ciasto. Jeśli mąka będzie zbyt sucha dodajemy śmietanę. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię i chowamy do zamrażarki. Budyń gotujemy wg wskazań z opakowania używając mniejszą ilość mleka (u mnie miał być litr mleka użyłam 800 ml). Jeśli jabłka są kwaśne

peggiwkuchni
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 375

sera 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy

na moim stole...
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 279

zauważyłam (dlatego, że jogurt nie stanowi głównego składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam łyżkę karobu, co sprawiło, że jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu(...)ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian mąkę i jogurt, ciągle miksując. Ciasto podzielić na dwie części - jedną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a do drugiej dosypać łyżkę karobu i dokładnie wymieszać. Przełożyć drugą część na jasne ciasto (najlepiej tworząc

FitKot
Ciasto śliwkowe z waniliową pianką. 251

waniliowego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego DODATKOWO: 3/4 kg węgierek cukier puder Zaczynamy od ciasta. Masło pokroić w kostkę połączyć z pozostałymi składnikami. Szybko i dokładnie zagnieść. Podzielić w proporcjach 40/60, zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Gdy ciasto będzie zamarznięte bierzemy blachę 30x25cm smarujemy masłem, wyKładamy papierem do pieczenie. Ścieramy na tarce(...)grubych oczkach większą część ciasta, rozkładamy równomiernie w blasze i delikatnie dociskamy ręką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st, przez 20 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Myjemy śliwki, przepoławiamy i wydłubujemy pestki. Ubijamy białka na sztywną pianę. Po ubicie cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, cukier puder, budyń i na koniec olej. Wszystko dodajemy bardzo delikatnie, w małych ilościach

Brzuszki Łakomczuszki
Ciasto adwokat- ciasto bez pieczenia 3091

Pyszne ciasto adwokat, szybkie do zrobienia, a co najważniejsze nie wymaga pieczenia :) Składniki: 700 ml mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 6 łyżek cukru trzcinowego Symbio , 200 g masła, 100-150 ml likieru Adwokat, ok. 45 herbatników kakaowych. Przygotowanie: Mleko(...)gotujemy. W pozostałym mleku (150 ml) rozpuszczamy budynie i 2 łyżki cukru- jeśli mamy budynie z cukrem to już go nie dodajemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Następnie budyń przekładamy do miseczki i odstawiamy do ostudzenia, co jakiś czas mieszamy. Gdy budyń będzie zimny to dodajemy 200 g miękkiego masła i miksujemy. Dodajemy adwokat

Aga w kuchni
Kruche ciasto z czereśniami i pianką 146

1kostka margaryny 100 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych porzeczek PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 szklanki oleju szczypta soli Przygotowanie: CIASTO:  Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Gotowe(...)ubitych dodajemy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy. Gdy ten się rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość miksujemy na małych obrotach do połączenia składników. Gotową piankę wykładamy na ciasto kruche. Na piance układamy owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach schłodzone ciasto. Placek wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 50 minut w 180°C. Upieczone ciasto studzimy. Przed podaniem

Cakes By Kejt
Budyniowiec śmietanowy z figami 182

innych owoców. Ciasto jest dosyć pracochłonne, dlatego najlepiej przygotowanie rozłożyć na dwa dni. Dzień wcześniej gotujemy budyń, szykujemy galaretki do masy i pieczemy biszkopt.  Składniki na biszkopt : -  8 jaj-  2 szklanki mąki tortowej-  1 ¼  szklanki drobnego cukru-  4 łyżeczki proszku do pieczenia-  2 łyżeczki octu-  4 łyżki olejuSkładniki na masę budyniową:- 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru(...)wierzch ciasta Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga – masa zwiększy swoją objętość). Do ubitych białek stopniowo dokładamy masę żółtkową. Kolejno – dodajemy przesianą mąkę i olej – delikatnie mieszamy. Pieczemy w dużej prostokątnej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, ok. 40 minut w 180°C. Gotujemy budyń z ½  litra mleka

mojewypiekiinietylko
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 264

mojprzepisna.pl | Sernik jagodowy z bezową chmurką Wszyscy pieką serniki jagodowe, więc upiekłam i ja. Dla mnie jagody są troszkę kwaśne dlatego świetnie komponują się ze słodką

moj przepis na